Tv boxlar televizyona zarar verirmi ?

Rozy

Üye
Konular
5
Biraz saçma bi soru kabul ediyorum ama bi forumda tv boxun televizyonu bozduğunu okumuştum böyle birşey olabilirmi ve kullandığımız malum uygulamalardan televizyon virüs kaparmı ?

çok uzun zamandır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım , bence zararı olmaz...

Biraz saçma bi soru kabul ediyorum ama bi forumda tv boxun televizyonu bozduğunu okumuştum böyle birşey olabilirmi ve kullandığımız malum uygulamalardan televizyon virüs kaparmı ?
Sorunuz saçma değil, bu konular sıkça merak ediliyor. Şöyle açıklayayım:

TV Box'un Televizyonu Bozması Mümkün mü?

Normal şartlarda bir TV box (Android Box gibi cihazlar), televizyonunuzu fiziksel olarak bozmaz. TV box, televizyona HDMI veya benzeri bir bağlantı üzerinden veri gönderir, yani elektriksel bir risk yaratmaz. Ancak:

Yanlış bağlama: HDMI portuna yanlış güç uygulamak ya da arızalı bir kablo kullanmak (örneğin, kısa devreye sebep olan bir kablo) televizyonun HDMI girişini hasara uğratabilir.

Elektrik dalgalanmaları: Kalitesiz adaptör kullanan bir TV box, voltaj dalgalanmalarına neden olabilir. Bu da TV’nin güç devresine zarar verebilir.

Televizyon Virüs Kapar mı?

Evet, teorik olarak bu mümkün. Özellikle akıllı televizyonlar (Smart TV’ler) Android gibi işletim sistemleriyle çalışıyorsa ve üçüncü taraf uygulamalar indiriyorsanız, kötü amaçlı yazılımlar bulaşabilir. Virüsler:

Uygulamalar veya reklamlardan gelebilir.

Sistem performansını düşürebilir, verilerinizi çalabilir ya da izinsiz reklamlar gösterebilir.

Korunmak İçin Ne Yapılmalı?

1. Resmi mağazaları kullanın: Uygulamaları yalnızca Google Play Store, Samsung Store veya LG Content Store gibi resmi mağazalardan indirin.

2. Güvenilir kaynaklar: Üçüncü taraf uygulamaları yükleyecekseniz, güvenilir ve popüler kaynaklardan indirin.

3. Virüs tarayıcıları kullanın: Akıllı televizyonlar için özel antivirüs yazılımları mevcut. Örneğin, McAfee veya Kaspersky'nin Smart TV sürümleri.

4. Cihazları güncel tutun: Yazılım güncellemeleri, güvenlik açıklarını kapatır.

Eğer televizyonunuzda yavaşlama, donma, kendi kendine uygulama açma gibi garip davranışlar fark ediyorsanız, bir fabrika ayarlarına sıfırlama yapabilirsiniz. Bu genelde virüsleri temizler.

Tv Box’tan televizyona sadece görüntü sağlıyorsun. Onun haricinde bütün işlemler tv box’ta dönüyor. Aynı bilgisayarı hdmi kablosu ile tv’ye bağlamak gibi düşünün. Ben zararı olacağını düşünmüyorum

Ugoos x4 pro var bende,çok kaliteli ve onnun için 130 dolar ödedim.Ama bir değil iki television bozdu,birincisinde tv 5 yılında olduğu için,tv de problem dedik.Yeni Sony Bravia aldım ,onda da aynı problem oldu...
Yani bozuyormuş maalesef.

kısa ve net alakası yok asıl tvde olan dahili tv box varsa virus yerse tv saçmalar .diğeri farklı bir organ gibi bişey. harici bir box ile kullanmak daha risksiz sadece görüntü aktarıyor çünkü.virus yersende box sıfırlarsan fabrıka ayarına sorunkalmaz ayrıca.

Laptopdan aldığım HDMI çıktıyı bir switchle monitöre ve TV ye bağladım. Switchi nereye alırsam oradan görüntü izliyordum. Ancak Monitörü iki kere bozdu bu durum. Aradan switch i çıkarıp HDMI nereden görüntü izleyeceksem oraya direkt takdığımda bir problem yaşamadım. Switchi Monitörden TV ye yada tersi switchlenirken TV den gelen bir voltaj Monitiörü 2 kere bozmuştu. Ancak uzun süredir TV BOX (Hiremco x6) Kullanıyorum bazı proğramsal takılmaların haricinde problem yaşamadım.

Bu soru "televizyona play station taksam tv bozulur mu?" sorusu ile aynı soru, aynı mantık ve aynı cevaptır. Siz orjinal ürün kullanmayıp adı sanı belli olmayan box alırsanız, ek sarf ve malzemelerini orjinal kullanmaz, 3. kuruş ucuza yan sanayi parça ile iş görmeye kalkarsanız çıkış ünitesine zarar vermeniz olasılıktır.

Bazı şeylerde dikkat edilmesi gerekiyor.cihaza veya tvye örneğin hdmi kablo takarken cihazın ve tvnin fişinin çekilmesi gerektiğini bir yerlerde okumuştum.😊

Kesinlikle bozmaz diye bir şey yok üretici firma dandik alet yapmıştır elektronik deyip geçmeyin onları da tasarlayan mühendisler var ben yaptım oldu ustalar var adam iyi bir tasarım yapmamıştır örnek devre içinde yok edilmesi gereken akımı devre tasarlamayıp gövdeye vermiştir takarsın hd kabloyu gövdeden geçen akım bağladığın cihazı bozar buna usb lerde çok denk geldim hd de neden olmasın

Bazı şeylerde dikkat edilmesi gerekiyor.cihaza veya tvye örneğin hdmi kablo takarken cihazın ve tvnin fişinin çekilmesi gerektiğini bir yerlerde okumuştum.😊

Kesinlikle. Tv de olsa pc de olsa hdmı kablo takarken mutlaka power off değil direkt fişten çekin

Vurarak radyo, televizyon, bilgisayar çalıştırarak büyüyen bir nesil için fazla ayrıntı fiş çekmek.

Gücü kesmeden bilgisayar kasasının içine elimi soktuğumda çarpan elektriğin verdiği hissi anlatamam bile 😅

"Bi kıpır kıpır oluyor insan ama sonra alıştım diyorsun" ;))

Vurarak radyo, televizyon, bilgisayar çalıştırarak büyüyen bir nesil için fazla ayrıntı fiş çekmek.

Gücü kesmeden bilgisayar kasasının içine elimi soktuğumda çarpan elektriğin verdiği hissi anlatamam bile 😅

"Bi kıpır kıpır oluyor insan ama sonra alıştım diyorsun" ;))
Bilmem mi... ekran kartının yandığında verdiği o yürek acısı hele...

kısa ve net alakası yok asıl tvde olan dahili tv box varsa virus yerse tv saçmalar .diğeri farklı bir organ gibi bişey. harici bir box ile kullanmak daha risksiz sadece görüntü aktarıyor çünkü.virus yersende box sıfırlarsan fabrıka ayarına sorunkalmaz ayrıca.
Benim durumumda HDIM soketi ,ve ekran kartını bozdu,ekranda kontrolsüz titreşim yaratıyor.Ekran kartı fiyatında yeni tv satın aldım,3 yay sonra...aynı problem yeni tv de göründü.Birinci tv de tabiki yeni tv box tan kimse şupelenmedi ,ama ikinci TV de ilk işim TV box aletini incelemeye vermem di.Sonuç ben o markadan hiç bir ürün kullanmıyorum , bende olanı da başkasına... satmıyorum.😎

Ugoos x4 pro var bende,çok kaliteli ve onnun için 130 dolar ödedim.Ama bir değil iki television bozdu,birincisinde tv 5 yılında olduğu için,tv de problem dedik.Yeni Sony Bravia aldım ,onda da aynı problem oldu...
Yani bozuyormuş maalesef.
Hocam bende redsky tv box aldıktan sonra 6 yıllık televizyonda panel arızası çıktı bilemiyorum belkide televizyonun ömrü o kadardı şimdi yeni televizyon alınca bi sorayım demiştim.

Benim durumumda HDIM soketi ,ve ekran kartını bozdu,ekranda kontrolsüz titreşim yaratıyor.Ekran kartı fiyatında yeni tv satın aldım,3 yay sonra...aynı problem yeni tv de göründü.Birinci tv de tabiki yeni tv box tan kimse şupelenmedi ,ama ikinci TV de ilk işim TV box aletini incelemeye vermem di.Sonuç ben o markadan hiç bir ürün kullanmıyorum , bende olanı da başkasına... satmıyorum.😎
Soketle tv box alakası nedir🙂 öyle düşünüyorsan sadece saygı duyarım.

leptop tvye görüntü veriyodu şimd veriymyo neden ses geliyo sace yeni tvde çalışıyo

Benim TV box hd
Soketle tv box alakası nedir🙂 öyle düşünüyorsan sadece saygı duyarım

Soketle tv box alakası nedir🙂 öyle düşünüyorsan sadece saygı duyarım.
Vallahi benim Android TV Box, HDMI - HDMI Kablolar la çalışıyor, bir tarafı Android TV box denen aletin HDMI soketinde, diğer tarafı TV'de HDMI soketinde.Benim cihazı inceleyen eleman arkadaş,problem Android TV box ta dedi .Ben de inandım ve rafa kaldırıldı.Yenisini satın aldım ve şimdi problem yok ...gibi.😀Şimdiye kadar yok...(3 ay)

Geri