TV box interneti yavaslatiyor

burakhd

Paylaşımcı
Konular
43
TV boxu açmadan speed test yapıyorum telefondan 40 mps leri görüyorum ama TV boxta speed test yaptıktan sonra telefondada 5 mps lere düşüyor ve TV boxumda hiç goremiom 40 mps leri Max 15 nasıl duzeltebilirim

TV boxda uygulama çalışıyorsa düşer tabiki ve daha bir sürü etken sayabilirim

1-hızlı internet
2-kaliteli modem bu sorunu tamamen kökten cözer kanaatindeyim

alternatif cözüm :

tv box modeme uzak ise internete bağlanmaya calıştığı icin hız yavaşlayabilir.modem'e uzak mesafeden bağlanmaya calışmak eğer modeminiz kalitesi düşük bir modem ise ve bant kanalı düzgün ayarlanmadıysa internet hızı yavaşlayabilir
+
modeminiz vdsl ise bant kanalını 11, fiber ise 36 yaparsanız faydası olur

1-6 Kanallarda iyidir yerine göre deneme yanılma yapmak en iyisi

Modeminizde Qqs özelliği varsa box IP'sini modemde tanımlayıp daha sonra çekebileceği max. hız oranını girip denemeler yapın. İzlemenize engel olmayan bir bant değerinde box'ın alabileceği max. indirme ve yükleme hızlarını belirleyip bırakın. Geliştirici seçeneklerinde arka planda çalışacak uygulama sayısını da sınırladım ben 2. cihazımda. Çin malı ürünlerin çoğunda zaten arka planda ne alınıp, ne gönderildiği bilinmediğinden bence arka plan uygulamalarını da sınırlayacak şeyler yapılmalı.

Wlan modem baglantisi cift kanal seceneklidir. birincisi düsük hiz 2.4g ikincisi yükek hiz 4.5g ve ya 5g box cihaz da net baglanti secenegine bak ve wlan üzerinde birinci kanal 2.4g hizini 20 bts den 40 bts yükselt. ikinci kanal 4.5g 40 bts den 80 bts cikar. farki görüceksin.

Geri