Türkiye SUV Pazarında Kıyasıya Rekabet: TOGG Zirvede, BYD Nefes Nefese Takipte

SNT 

Sinetech Yazarı ve Paylaşımcısı
Paylaşımcı
Konular
109
2025 yılında Türkiye otomobil pazarında SUV modelleri, tüketici tercihlerinin odağında yer almayı sürdürüyor. SUV araçların toplam pazar payı yüzde 60’ı aşarken, hem yerli hem de yabancı markalar bu segmentte iddialı konumlarını güçlendirmek için yarışıyor. Yılın ilk beş aylık döneminde yerli üretim TOGG T10X, en çok satılan SUV modeli olurken, Çinli BYD’nin Seal U modeli yalnızca 93 adetlik farkla TOGG’un hemen arkasında yer aldı.

SUV Segmentinde Genel Tablo: Markalarda Peugeot, Modellerde TOGG Lider​

2025 Ocak-Mayıs döneminde marka bazında SUV satışları incelendiğinde ilk sırada yüzde 10’a yakın pazar payı ile Peugeot yer aldı. Peugeot’u Volkswagen, Toyota, BYD ve Hyundai gibi güçlü markalar takip etti....

Detayları okumak için tıklayınız...

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Çok büyük araç kullandım, şehir içi kullanım için küçük araç daha pratik oluyor, uzun yol için hala favorim büyük araç tabi ;)

1749023042092

Byd, dünyanın geri kalanında yaptığı agresif fiyatlandırma politikasını Türkiye'de nedense uygulamıyor. Buna rağmen bu kadar satması başarı tabii ki

Togg da basit sorunlarını çözerse çok daha fazla satacaktır, böylesi ve sadece kendisine özel finansman imkanlarına rağmen Byd'yi kılpayı geçmiş olmasını oturup düşünmeleri gerekir.

Genel olarak SUV araçlarda Peugeot'un başarısının da temelinde herhalde tasarım anlayışı yatıyor. Çok güzel görünen araçlar yapıyorlar.

Elektrikli araçlarda bence insanlık çok aceleci davranıyor
Hidrojen yakıtlı araçlar yakın gelecekte yaygınlaşırsa ve dolum istasyon ağı oturursa elektrikli araç piyasası biter diye düşünüyorum

Geri