Tp-Link Router ve Menzil Genişletici tavsiyesi

odessa798

Üye
Konular
3
Merhaba değerli Sinetech Forum Ailesi ;

Bulunduğum yazlık bölgesinde Vdsl-2 58 Mbps hız alabiliyorum. Modemim tp link vx230v ( wifi6 uyumlu) . Üst katta ciddi internette düşüş oluyor.

Tp-link Archer AX53 AX3000 Gigabit Wi-Fi 6 Router mı yoksa Tp-link RE705X AX3000 Mesh Wi-Fi 6 Range Extender alsam üst katta internet hızım stabil olur? Bu konuda bilgisi olan dostların tavsiyesini almak isterim. Şimdiden teşekkürler

Bende halo h80x var, ikili, gerçi tekli alsam da yetecekmiş. 1 gbit olan hızı, yan odaya 900-950, üç duvar sonrasına ise, ikinci meshin de katkısıyla 400-500 mbps'e kadar iletiyor. Tek alıp, modem ve routerı koridora koysaydım da verimli olurdu diye düşünüyorum.

Ben çok uzun süredir bunu kullanıyorum hiç kesinti yaşamıyorum bütçenize uygunsa tavsiye ederim.

Mercursys m10 alabilirsin [400 tl] en ucuzu yada en pahalısından m50 al derim [1000 tl] farkı kısaca m50 de gigabit ethernet var yani 1 gigabit hızlar varsa diğerinde ise maksimum 10/100 mbs ...

Merhaba değerli Sinetech Forum Ailesi ;

Bulunduğum yazlık bölgesinde Vdsl-2 58 Mbps hız alabiliyorum. Modemim tp link vx230v ( wifi6 uyumlu) . Üst katta ciddi internette düşüş oluyor.

Tp-link Archer AX53 AX3000 Gigabit Wi-Fi 6 Router mı yoksa Tp-link RE705X AX3000 Mesh Wi-Fi 6 Range Extender alsam üst katta internet hızım stabil olur? Bu konuda bilgisi olan dostların tavsiyesini almak isterim. Şimdiden teşekkürler

Tam net çözüm sağlamak amacıyla öğrenmem gereken şeyler var. Mevcut modemin ve hızını öğrendik. ISS kim? Çift band yani hem 2,4 hem 5,0 mı kullanmak istiyorsun? Evin metrekaresi ve kat yüksekliği? Üst katta bir noktada mı istiyorsun yoksa üst katta her yerde çeksin mi? Ara kablosuz WPS sistem mi istiyorsun? İki cihaz arasına bir CAT6 çekerim diyor musun? Yazlık demişsin, temelli mi kalacaksın yoksa dönüş yapılacak mı? Maliyet değerlendirmesi için soruyorum. Dönersen bu cihazları kullacağın yer olacak mı? Bana bu bilgileri net verirsen noktaa atış çözelim mevzuyu.

Bende alt katta AİRTİES 5760 MODEM var üst katta MERCUSYS AC 1200 çift bantlı sıkıntısız çekiyor

Ust kata kablo cekecen üsttede nasıl istersen takıl bu kadar basit cvp al bğr mercusys me10 gerisini düşünme kablon yoksada 20 m maksimum kablo yeterde artar bile

Sizin modem easymesh uyumlu bu cihazda easymesh uyumlu ikisini kablosuz eşleştirip üstkatta kullanabilirsiniz. Eğer hiçbir sinyal kaybı istemiyorsanız 2 cihazı kablo ile bağlamak en temizi

TP-Link Archer BE230 | Dual-Band Wi-Fi 7 Router | Fiber Destekli | BE3600 Mbps Hız | 2× 2.5 Gbps WAN/LAN + 3× 1 Gbps Port | VPN Destekli | HomeShield | EasyMesh Uyumlu​

110001074836035

Son düzenleme:

Geri