The Mentalist

Latte

Geliştirici
Konular
69
16 sene 2008 yılında önce başlayıp 7 sezon devam ettikten sonra 2015 yılında sona eren 151 bölümlük bir televizyon dizisi.

IMG 20241125 020832

Konusu itibariyle polis danışmanlığı yapan bir medyumun hikayesi. Benim gibi bu tarz hikayeleri seviyorsanız ya da en azından Sherlock Holmes film veya dizi serilerini izlediyseniz (Benedict Cumberbatch'in Sherlock dizisindeki eğlendiren ve izlemesi keyif veren deduction ya da deductive reasoning yani tümden gelim yaparak sonuçlara varmasını beğenmemek işten bile değil) bu diziyi de beğeneceğinizi düşünüyorum.

Her ne kadar tavsiye ediyor olsam da ben de yeni başladım izlemeye. Çok ama çok geç kaldığımı düşünüyorum izlemek için çünkü hep gördüğüm, hikayesini öğrendiğim ve kesin izlemeliyim deyip bir şeylerin araya girmesiyle izlemek için fırsat yaratamadığım bir seri.

Herkesin ilgisini çeken farklı hikaye türleri vardır mutlaka. Bazı zamanlarda belirttiğim gibi ben gerçeküstü hikayesi olan şeyleri severim. Mucizevi yetenekleri olan insanları konu alan film veya dizileri bu yüzden ilgimi çekiyor. Belki bu konu bilimsel/matematiksel olarak da açıklanabilecek bir durum olduğu için mucizevi demek yersiz olur ama yine de bir medyum Memo veya Keto hadisesi değil nihayetinde ;) Ayrıca dikkatli olmaktan kaynaklanan ve senaryo gereği de olsa doğru sonuçları aldıkları için medyum olarak tanıtılsalar da bu karakterlerin hepsi birer Sherlock Holmes. Tıpkı The Prestige filmi gibi (Dikkatli bakıyor musunuz) ya da çok eskilerden Komiser Columbus hatta The Blacklist (Felaket bir son sezon ve yanlış bir finale rağmen) hatta Agatha Christie'nin Doğu Ekspresinde Cinayet'i. Bunların arasına Kore dizilerinden de katılabilir ama muhtemelen sadece ben sevmişimdir ;)

Her neyse, olur da uzun soluklu bir dizi arıyorum derseniz ve yeni tarihli olması şart değilse bana katılın.

Herkese iyi eğlenceler.

Keyifli zaman geçirebileceğiniz bir seri. Daha önce seriyi keyifle izlemiştim. Son 2 ay tekrardan izledim. Nostalji oldu.Şu an Amazon prime da yayında...

Keyifli zaman geçirebileceğiniz bir seri. Daha önce seriyi keyifle izlemiştim. Son 2 ay tekrardan izledim. Nostalji oldu.Şu an Amazon prime da yayında...
Evet Prime Video ile izliyorum. Seveceğimi düşünüp izlemeye başladım ve doğru bir karar olduğu da belli. Sherlock ve Lucifer'ın gözlemci/bulma ve dedektiflere danışmanlık yapma karışımı olduğunu gördüm.
10 bitti kaldı 141 ;)

2 gün önce tamamen tüm bölümleri bitirdim.
Bir yerden sonra başka birşeyle ilgilenirken arkada çalan müzik gibi olmaya başlasa da genel olarak beğendim.
Red John'un ortaya çıktığı bölümden sonra sadece birkaç bölüm daha yapıp bitirebilirlermiş. Son 2 sezon olmasa da olurmuş yani ;)

Yeni bir dizi olmasına gerek yok, Full HD kalite olmasa da olur; gizem ve polisiye severim diyorsanız tavsiye edebilirim.

Geri