Telegram sorunu

jettthasan

Paylaşımcı
Konular
15
Merhaba arkadaşlar.
PC üzerinden telegram kullanıyordum. Düzgün çalışırken pc kapatıp 4 saat sonra açtığımda telegram kısa yolu tıkladığımda; sanki yeni açılıyormuş gibi telno vs isteyen ekran geldi, sonra giriş yapmak için telno yazdım, kod gönderildi dese de kod telefona ya da mail hesabına gelmedi.
Bu durumdan şüphelendim, başka bir tablet ya da telefonda uygulamayı kullanmıyorum.
Biraz incelediğimde; kod telefona değil uygulamaya geliyormuş ama pcde ki uygulama zaten açılmadığından; kodu görme durumu da olmuyor.
Telegram güvenliği konusunda pek bilgim yok: Acaba ele geçmiş olabilir mi? gibi şüphe oluştu.
PC üzerinden telefon no kayıtlı kullanıyordum, uygulamayı komple kaldırdım, atıkları ile birlikte, pc de antivirüs ve malware yazılımlar mevcut, telefona hiç kurmuyorum telegramı, telefonda da antivirüs programı mevcut.
Bu konuda şüphelenmem ya da yapmam gereken birşeyler var mı?
Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Teşekkürler

Uygulama telefonunuza da kurulu ise (ki olması gereken o) oraya gelir şifre, kısmen WhatsApp Web gibi yani mantık

Whatsapp son masaüstü güncellemesi sonrası da oturumun kapatılacağını bildirmiş. Millet güncellediğini fark etmemiş. Neden benim oturumum kapandı diye panik olmuş. Halbuki adamlar bildirmiş bunu. Yüksek ühtimal telegram da öyle olmuştur. Başka cihazda açık oturumunuz yoksa o uygulamanın microsoft marketteki halini düz indirip kullanmayın. İlla ki bir mobil cihazınızda olsun. Bu güvenliğiniz için şart. Ki telegram bu. Ben olsam zaten bilgisayara kurmazdım. Ben kullanmıyorum. Zaten yabancı siteleri okurken gördüm. O da premium mu ne bir şeyler olmuş. Hiç uğraşılmaz.

İlginiz ve geri dönüşleriniz için teşekkür ederim.
Emekli ve yaşlı ve gözlüklü; ayrıca telefon kullanma özürlü olunca; pc üzerinden bazı telegram adreslerini kullanmaktaydım. RİSK kısmına tam hakim olmadığımdan Risk barındırma olabilir diye ve yukarıda ki nedenlerden dolayı telefonda kullanmak istemiyorum. Sanırım artık telegramdan vazgeçeceğim. Forumlar üzerinden bilgi ve yardımlaşma yapmaya devam edebilirim.
Teşekkürler.

Geri