Telefonunuz ile bilgisayarınıza kablosuz dosya aktarımı

patr0n

Geliştirici
Konular
44
Merhaba bugün sizlere "ftp sunucusu" ile telefondan bilgisayara nasıl kablosuz dosya aktarımı yapılır bunu anlatacağım.
Aynı ağda olmanız gerekmekte.
İlk olarak fpt sunucu açmayı destekleyen bir dosya yöneticisi lazım ben bu bağlamda cihazımın dosya yöneticisi desteklediği için kendi telefonumun dosya yöneticisini kullanacağım.
Dosya yöneticisi uygulamamıza giriş yapıyoruz yaptıktan sonra ftp sunucu seçeneğini bulup tıklıyoruz başlat seçeneğine tıklayıp sunucuyu başlatıyoruz. Paylaşmış olduğum görselde gözüktüğü üzere bir adet yerel ip adresi verdi bu ip adresini bilgisayarımızda bulunan dosya gezginini açıp belirtmiş olduğum yere yazıyoruz ve bilgisayar içinde yerel ağda bulunan ftp sunucusu ile telefon dosyalarına erişiyoruzEkran grnts 2024 10 16 160051
Bu alana ip adresi girip enter diyoruz fpt sunucusu için gerekli ayarları yapmanız gerekiyor belirli bi uygulama kullanarak yapmadığım için detaylı anlatım yapamıyorum mantığı kavrarsanız gerisini kendiniz de halledebilirsiniz iyi forumlar.
WhatsApp Grsel 2024 10 16 saat 155940 6b701e1a

Bu tarz appler var. İnternette APK'sı da vardır illa ki. Ama senin yöntem de bilene güzel uygulamaymış. Ben genelde Google Drive'ı kullanıyorum

Solid explorer prgramında her zaman kullandığım olay.5ghz ağda saniyede 15-17 mb veri alıp gönderebiliyorum.pc de de file zilla kullanıyorum.
Emeğinize sağlık.

Bu tarz appler var. İnternette APK'sı da vardır illa ki. Ama senin yöntem de bilene güzel uygulamaymış. Ben genelde Google Drive'ı kullanıyorum
Evet o tür uygulamalar mevcut samsung cihaz kullanırken harici uygulama (bahsettiğiniz uygulama gibi) kullanıyordum. Fakat bunu anlatmamda ki en büyük sebep box cihazlar için. Ben box kullanmadığım için pc ve tel. olarak örnek verdim fakat box içinde kullanılabilir

Solid explorer prgramında her zaman kullandığım olay.5ghz ağda saniyede 15-17 mb veri alıp gönderebiliyorum.pc de de file zilla kullanıyorum.
Emeğinize sağlık.
File zilla emektar uygulamam vakti zamanında kendisini web sitesinde ftp bağlantısı için kullanırdım lise zamanları yazdığım programlara hwid adresi ile izin vermek için.txt dosyasını upload etmek kullanırdım :)

Geri