Teknoloji İle Nasıl Tanıştınız ? İlk Teknolojik Cihazınız Neydi?

tekkan

Paylaşımcı
Konular
54
Babam kafam da bir national-panasonic bir de sanyo kaset çalar kırdığın da tanıştım .:)
Ondan beri iç içeyim teknoloji ile.

Hatırladığım ilk teknolojik cihazım buydu .

Seiko tv

Seiko, 1982’de satışa sunduğu cihazın kutu içeriğine şunları ekledi:

• Kullanım kılavuzu
  • Alıcı
  • Kulaklık
  • Deri çanta
  • 3 adet yedek kayış
  • 80 santimetrelik bağlantı kablosu (alıcıyla saati bağlamak için)
  • Çelik bileklik
  • 2 adet AAA pil
  • 80 gram ağırlığında batarya
Satışa sunulduğu yıllarda bir hayli popüler olan ,Seiko TV-Watch, kutulu haliyle 1.000 dolara kadar alıcı bulabiliyor. TV-Watch'un ilk çıkan serisinin kutulu versiyonları ise 2.000 dolara kadar müşteri bulabiliyor.

TV-Watch'un büyük bir popülerliğe sahip olmasının diğer sebebi ise 1983 yılında vizyona giren Octopussy adlı filmde kullanılmış olmasıydı. Octopussy’de seyirciye tanıtılan TV-Watch, 4 yıl sonra Dragnet adlı filmde de seyirciye gösterildi.

O dönemde teknolojinin bulunduğu konumu göz önüne alırsak bu tip bir üst düzey ürünün binlerce dolara satılıyor olması hiç de saçma olmazdı. Fakat Seiko, teknolojinin herkes tarafından ulaşılabilir olmasını istediğinden TV-Watch'u ABD’de 495 dolardan satışa sundu.

Tokyo'da satışa sunulan ilk cihaz DXA001 model numarasını taşıyordu. Bir süre sonra kulaklığı değiştirilmiş olan DXA002 model numaralı versiyon raflarda yerini aldı.

Son düzenleme:
Babam kafam da bir national-panasonic bir de sanyo kaset çalar kırdığın da tanıştım , ondan beri iç içeyim teknoloji ile.

Hatırladığım ilk teknolojik cihazım buydu .

Ekli dosyayı görüntüle 6477
Bu saat bende bir travmadır.
Küçükken çok istiyordum ama bir türlü olmadı ama yıllar sonra içime dert olduğu için aldım.
Aldım almasına ama artık benim için bir şey de ifade etmiyordu.
Belki bir ay kullanmadım bile, birisine verdim ya da attım bir kenara yüzüne bile bakmadım.

Casio

Bu saat bende bir travmadır.
Küçükken çok istiyordum ama bir türlü olmadı ama yıllar sonra içime dert olduğu için aldım.
Aldım almasına ama artık benim için bir şey de ifade etmiyordu.
Belki bir ay kullanmadım bile, birisine verdim ya da attım bir kenara yüzüne bile bakmadım.

Ekli dosyayı görüntüle 6478
Çekmecem de her zaman olur bundan ..

Evdeki televizyon, video oynatıcı vs. onları saymıyorum ya da arkadaşların evlerindeki bilgisayarları ama biz 3 erkek kardeş olarak kendimize ait ilk ileri teknoloji cihazımız Amstrad CPC 464'tü, ilk okul 2'deydim sanırım ve okuldayken bile aklım hep bilgisayardaydı :)

1744143419269

Bu arada videolarda hala arkada çalışır bir Amstrad CPC 464 görebilirsiniz. Videolarda kapalı ama çalışıyor :D

1744143543020

Çekmecem de her zaman olur bundan ..
Belki en son 25 sene önce koluma saat takmışımdır, sevmiyorum kullanmayı.
İstediği kadar pahalı olsun, yine kullanmak istemiyorum.
Tabii bunda telefonların saatinin olması etken, yoksa mecburen kullanırdım.

Evdeki televizyon, video oynatıcı vs. onları saymıyorum ya da arkadaşların evlerindeki bilgisayarları ama biz 3 erkek kardeş olarak kendimize ait ilk ileri teknoloji cihazımız Amstrad CPC 464'tü, ilk okul 2'deydim sanırım ve okuldayken bile aklım hep bilgisayardaydı :)

Ekli dosyayı görüntüle 6480

Bu arada videolarda hala arkada çalışır bir Amstrad CPC 464 görebilirsiniz. Videolarda kapalı ama çalışıyor :D

Ekli dosyayı görüntüle 6481
Böyle bir Amstrad ta 1988 de bir dergiden aldığımız denizaltı oyunu yazmıştık... 4 sayfa... 2 hafta sürmüştü yazması... Klavyedeki en saçma harfler, noktalar , virgüller v.s.... Yaz kaset e kaydet v.s.... Çalıştı fakat hep hata verdi... 3 hafta "syntax error" hatası düzelttik.. Olmadı...

Böyle bir Amstrad ta 1988 de bir dergiden aldığımız denizaltı oyunu yazmıştık... 4 sayfa... 2 hafta sürmüştü yazması... Klavyedeki en saçma harfler, noktalar , virgüller v.s.... Yaz kaset e kaydet v.s.... Çalıştı fakat hep hata verdi... 3 hafta "syntax error" hatası düzelttik.. Olmadı...
Sizin Amstrad dergisinden biz de pek çok oyun, program yazardık ama istisnalar dışında hemen hepsi çalışırdı, hatta bir Pacman oyunu yazmıştık, ticari sürümlerinden bile güzeldi.

1744145562341

Ayrıca ben Kadıköy'de bir kitapçıdan her ay İngiliz menşeli olan Amstrad Action dergisini de alırdım ve oradaki donanımlara iç geçirerek hayaller kurardım, çünkü o donanımların hiç biri Türkiye'de olmazdı :(

1744145673708

Ekli dosyayı görüntüle 6480

Ekli dosyayı görüntüle 6481

abi sende ne arsiv var yav, bi ifsa etsen de "vay babam" deyip ic gecirsek:/

17441806667931744180765526

ilk teknolji ile tanışmam siyah beyaz tv ile olmuştu. söylemek zoruma gidiyor çünkü yaşım ortaya çıkıyor :)
Amam hala kendimi geliştirmek ve öğrenmek için çaba gösteriyorum.
1744181141035

Teknoloji ile en iyi tanışmam ve o zamanlar nefret etmem Commodore 64 cihaza oyun oynamak için saatçi tornavidasıyla kafa ayarı yaptığım zamanlardı hey gidi bir oyun oynamak için neler çekiyorduk o zamanları yaşayanlar beni daha iyi anlar.

Konuyu görüntüleyenler

Geri