Teknik Destek İhtiyacı Acil!

ENS

Paylaşımcı
Konular
16
Arkadaşlar merhaba.
Benim Samsung Galaxy A7 2017 cep telefonum var. Bunun Android sürümü 8 imiş. Kullandığım medikal cihazların uygulamarı var. Benim için önemli. Cihazlardan veri alma, görme, alarm bildirimleri (kandaki okijen azalınca vb durumlar gibi önemli şeyler.), o verileri toplayıp doktora gönderme işleri gibibenim için önemli işler yapan uygulamalar. Sorun şurada bunlar çalışmaz oldu. Meğerse android 8'e artık çalışmayacakmış. Ne yapayım diye baktım. Araştırdım ettim. Telefona root atıp custom rom yükleyip android sürümü yükseltilebiliyormuş. Ama orada da karşıma bir duvar çıktı. Samsung markası için bu işlemler apayrı işlemler ve araçlar gerektiyormuş. TWRP diye bir şey var. Magdisk diye bir şey var. Odin diye bir şey. Root kaldırma diye ayrı bir işlemden söz ediliyor. Uygun Rom olmazsa cihaz komple gidermiş. Kimisi komple kapanabilir, Imeı gidebilir diyor. Rom bakayım dedim. Bu telefon için geliştiriciler geliştirdikleri romları bile geliştirmeyi bırakmışlar. Zaten hiç anlamadığım bir şey. Bilgisayara format atmak gibi değil bakıp anladığım kadarıyla. Önceden driver bulup yükleceksin falan diye yazanlar olmuş. Bu işi bilen, daha önce yapan biri var mı?

Benim bu uygulamarı kullanmam lazım. İki gündür araştırıyorum. Göz numaram arttı valla. Bir arpa boyu yol alamadım ve hiçbir şey anlamadım. Bilgisayar gibi biçimlendir yükle format at gibi değil. Bambaşka bir dünya çıktı bu telefon işi.

Cihaza uygun güncel rom bulup bilgisayar arıcılığıla yüklemek gerekiyor. Bilmediğiniz konular ise telefonu komple kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Samsung bu tür müdahaleler için extra bir yazılım da kullanıyor. Knox sayacıydı sanırım. Birisine yaptırın desem astarı yüzünden pahalıya gelir. Telefon 1000 lira etmez ama 2000 lira para isterler. Uygun fiyata güncel 2.el cihaz almanız daha mantıklı olabilir.

Off off başımıza aldık yine belayı. Bezdim ha. Ben telefonu yılda bir değiştiren biri değilim ki. Facebook falan bile yok bende. Çoğu gelen uygulamayı silerim. Silinmeyenleri devre dışı bırakırım. Whatsapp, Chrome, mesajlar ve en önemlisi bu sağlık cihazlarının uygulamaları. Benim için önemli olan NFC ve Bluetooh'un olması yoksa bu benim uygulamalar çalışmıyor. ROM baktım FDA diye bir sitede vaktinde geliştirilmiş bir Rom var ana geliştiricileri geliştirmeyi bırakmış. Şu an kimse ne durumda bilmiyor. LineageOS varmış vaktinde. O da Bluetooh falan çalıştırmıyormuş. Şimdi o da kütüphaneden kaldırmış. Yükleme, root moot kısmı zaten beni aşar. Yedim ayvayı.

Crdroid var o işinizi görür. Ayrıca root yapmaya gerek kalmayabilir. Önemli olan verilerinizi yedeklediyseniz twrp kurup crdroid ve gapps dosyalarını flashlamak o kadar. Zaten nasıl yapıldığını gösteren adım adım videolar oluyor genelde.

Android 11e yükseltmiş olursunuz en fazla. O da yetmez ise artık yeni bir telefona geçme vakti gelmiş demektir.

Crdroid var o işinizi görür. Ayrıca root yapmaya gerek kalmayabilir. Önemli olan verilerinizi yedeklediyseniz twrp kurup crdroid ve gapps dosyalarını flashlamak o kadar. Zaten nasıl yapıldığını gösteren adım adım videolar oluyor genelde.

Android 11e yükseltmiş olursunuz en fazla. O da yetmez ise artık yeni bir telefona geçme vakti gelmiş demektir.
Detaylıca okudum. Sayfada verilen linkleri de girdim. Onları da okudum. Yine an başta yazdığım araçları kullanmam gerekiyormuş. Samsung'un kendi uyuzluğu da bunda etken anladığım kadarıyla. Diğer marka cihazlar için daha kolay. Beni aşıyor o işlemler. Offf

Yine de teşekkürler.

Telefona rom atma işinde yıllar önce bir cihazımı çöp etmişliğim var.
O riske girmek yerine bahsettiğiniz uygulamaları modifiye ederek belki çözülebilir.
Bazı uygulamalarda güncelleme kontrolünü kapatıp bir süre daha kullanmaya devam edebilme ihtimali olabilir ama burada uygulamanın çalışma mantığı önemli.
Güncellemede eğer köklü bir değişiklik olacaksa ve gerçekten eski android'lerde çalışmayacak özellikler getirdilerse iş zor, o zaman ikinci el bir cihaz en kolay çözüm.

Telefona rom atma işinde yıllar önce bir cihazımı çöp etmişliğim var.
O riske girmek yerine bahsettiğiniz uygulamaları modifiye ederek belki çözülebilir.
Bazı uygulamalarda güncelleme kontrolünü kapatıp bir süre daha kullanmaya devam edebilme ihtimali olabilir ama burada uygulamanın çalışma mantığı önemli.
Güncellemede eğer köklü bir değişiklik olacaksa ve gerçekten eski android'lerde çalışmayacak özellikler getirdilerse iş zor, o zaman ikinci el bir cihaz en kolay çözüm.
Aynen öyle olmuş. Medikal cihazların uygulamarı bunlar. Tek başına alınca tonla para olan uygulamalar. Cihazı alınca sana verilen özel kodlar var. O kodlarla telefona yüklediğin uygulamanın girişini yapıp hesabını oluşturuyorsun. Sonra cihazı aldığın yer ok veriyor. Uygulama işler hale geliyor. Bankacılık uygulamaları gibi güvenlik sistemi var. Başka telefona indir her şeyini gir açmaz. Bimiyordum. Bir kere komple fabrika ayarlarına sıfırla dedim. Cihaza bir kere yüklendi nasılsa açar diye. O zaman yeniden cihazları aldığımız yerlerle görüştük falan öyle yeniden açıldı. Sordum. Mail de attim. En az android 11 olacakmış ama güncellemeler var siz daha yüksek düşünün dediler. Şimdi buyur buradan yak. İkinci el hiç almadım. Ben çok uzun kullanırım telefonu çoğu şeyi kullanmdığım için. Bakmadığım için de fiyatlara bilgim yoktu güncel durumdan. Piyasa uçmuş.

Bilgisayara samsung usb driverları kurulacak googleda mevcut sonrasında cihaza uygun custom rom, recovery ve Odin yazılımı indirilecek. Android 9 veya 10 sonrasında encrypt mevcuttu 8 de var mı hatırlamıyorum eğer ki varsa decrypt dosyası da indirilecek telefon download moda alınacak odinle recovery flashlanacak daha sonra recovery moda girilip factory data reset çekilecek cache verileri silinecek gm etab 5 tabletlerde system de siliniyordu yanlış hatırlamıyorsam samsungta yoktu ama yinede custom rom geliştiricisinin dokümanı incelemek lazım system gereği varsada yoksada custom rom zip dosyası flashlanacak sonra telefonu yeniden başlatmaya alacak bu ortalama 5 ile 15 dk arası sürüyor ve bu basit anlatım için ilk başta oem kilidini açmak gerekiyor aynı zamanda işe başlamadan önce frp kilidi yememek için gmail adresini kaldırmak gerekiyor veya şifreyi hatırlamak gerekiyor aksi durumda frp kilitlenir bypass etmek gerekiyor. Eğer ki daha önce böyle bir şeyle hiç uğraşmadıysanız denemeyin telefon brick olabilir ama orijinal rom ile kurtarılır mesele hard brick olması o zaman geçmiş olsun. :)

Dipnot: bu yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerime göre yazılmıştır eğer ki custom rom kurmak isterseniz kurmak istediğiniz custom romun geliştiricisinin dokümanına göz atın kurulum aşamalarını tek tek yazarlar ona göre sırayla hareket etmeniz gerekiyor ben burada sohbet eder misali anlattım bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Bilgisayara samsung usb driverları kurulacak googleda mevcut sonrasında cihaza uygun custom rom, recovery ve Odin yazılımı indirilecek. Android 9 veya 10 sonrasında encrypt mevcuttu 8 de var mı hatırlamıyorum eğer ki varsa decrypt dosyası da indirilecek telefon download moda alınacak odinle recovery flashlanacak daha sonra recovery moda girilip factory data reset çekilecek cache verileri silinecek gm etab 5 tabletlerde system de siliniyordu yanlış hatırlamıyorsam samsungta yoktu ama yinede custom rom geliştiricisinin dokümanı incelemek lazım system gereği varsada yoksada custom rom zip dosyası flashlanacak sonra telefonu yeniden başlatmaya alacak bu ortalama 5 ile 15 dk arası sürüyor ve bu basit anlatım için ilk başta oem kilidini açmak gerekiyor aynı zamanda işe başlamadan önce frp kilidi yememek için gmail adresini kaldırmak gerekiyor veya şifreyi hatırlamak gerekiyor aksi durumda frp kilitlenir bypass etmek gerekiyor. Eğer ki daha önce böyle bir şeyle hiç uğraşmadıysanız denemeyin telefon brick olabilir ama orijinal rom ile kurtarılır mesele hard brick olması o zaman geçmiş olsun. :)
Telefon ne kadar eskimişse Custom Rom geliştirenler bile geliştirmeyi bırakmış @patr0n üstad. Tekniği okudum. Detayları da inceledim ama en son yorumlar bile 4 yıl önce onlarda bile Bluettooh çalışmamış. Kiminde NFC çalışmamış. Velhasıl bütçede bir gedik daha açtık. Sanki antik çağda aldım. Arkadaş bu kadar da çabuk ilerlemesin ya. Pilini değiştirip kullanıyordum ben ne güzel.

Telefon ne kadar eskimişse Custom Rom geliştirenler bile geliştirmeyi bırakmış @patr0n üstad. Tekniği okudum. Detayları da inceledim ama en son yorumlar bile 4 yıl önce onlarda bile Bluettooh çalışmamış. Kiminde NFC çalışmamış. Velhasıl bütçede bir gedik daha açtık. Sanki antik çağda aldım. Arkadaş bu kadar da çabuk ilerlemesin ya. Pilini değiştirip kullanıyordum ben ne güzel.
Geliştiriciler genelde piyasada adında çok söz ettiren telefonların custom romlarıyla uğraşırlar misal vaktinde samsung j7 için bir sürü rom vardı ve stabil sorunsuz kullanıyordum haftalık rom değişimi yapardım sonra j8 aldım aksi gibi onada 1 - 1.5 sene boyunca bir şey yapamadım custom romu geçtim twrp ve root dahi yoktu sonrasında bir geliştirici recovery ve kernel portlamış onun sayesinde cihaza root atabilmiştim yani bu durum normal hocam.

• Beğen
Tepkiler: ENS
Samsung en kolay format atılabilen telefondur burada püf noktası TWRP recorvery programını yüklemektir ondan sonra istediğin romu hafızasına yükle kursun,sen bu program üzerinde araştırma yap bu konuda videolar var adamlar hem yol gösteriyor hemde altına programların linklerini veriyorlar

Geri