TCL TV lerde Firmware Güncelleme

tıngırmıngır

Paylaşımcı
Konular
23
TCL tv'im 2021 model , 2023 te almıştım.Haliyle üretimden kalktı, piyasada da tek tük bulunuyor .Ağ üzerinden güncelleme almak için ayarlarda sistem güncellemeleri otomatik açık,arada kendim de güncellemeleri kontrol ediyordum.
Aldığımdan beri tek güncelleme almamıştı.
Eski model güncelleme gelmez artık diye karar vermiştim.
Ama dün forumda gezerken, @Rohni tarafından yazılan şu mesaja denk geldim:
Konu içindeki mesaj 'TCL Google Tv ve diğer Android Tv'ler in "Servisleri" hk.' TCL Google Tv ve diğer Android Tv'ler in "Servisleri" hk.

"Telegram'da Tcltvturk diye bir kanal var. Güncellemelerden, TV ayarlarına, uygulamalara kadar bir çok bilgi paylaşılıyor..."

TCL kendi sitesinde firmware güncellemelerini vermiyor, webde de daha önce aramış bulamamıştım, telegramda nasıl olur diye düşünmedim değil...
Ama bakmadan da duramadım. Yandex drive / Mediafire üzerinden çok sayıda güncelleme dosyası paylaşmışlar gerçekten. Biraz daha dolaştım internette bu sefer yabancı bir forumda telegramda "FirmwareTCLbot" adlı bir botun güncel firmwareleri sağladığı yazıyordu.
Oradan da kontrol ettim iki yıldır otomatik güncelleme alsın diye beklediğim tvmin 30+ güncellemesi varmış!
Her bir güncelleme dosyası 2 gb yakın.
Telegramdaki Tcltvturk gurubu da buradan alıp paylaşıyorlar, yani güncelleme dosyalarında bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla.
Gene web üzerinden ulaştığım bilgilere göre TCL modellere yılda on-onbeş güncelleme veriyormuş, o kadar dosyayı tv'lere ağ üzerinden dağıtılması/tv'nin otomatik alması kolay değil mantığı ile firmwareleri bu şekilde dağıtıyormuş!
Kaç kullanıcının haberi vardır,kaç kullanıcı telegram kullanıyordur?
Hiç makul bir yöntem olarak görünmedi gözüme.

Neyse son güncellemeyi indirdim, yükledim. TV de, ses renk,hız hepsi daha iyi oldu.

Nasıl yapılır:
OTA (.zip dosyasından) veya IMG olarak iki güncelleme seçeneğimiz var. OTA daha basit olduğu ve verileri/ayarları silmediği için onun anlatımıyla devam ediyorum;

Önce tv' mizin modelini ve yazılım sürümünü biliyor olmamız lazım:
Ayarlar/Sistem/ürün bilgisi
Burada Model adı ve Ürün sürümü bilgilerini görebilirsiniz.
-Telegramda @FirmwareTCLbot ile sohbet başlattığınızda bot size seçenekler sunuyor, firmware seçeneği ile devam edip mevcut sürümünüzdeki bilgileri kullanarak size uygun firmware'yi seçiyorsunuz, indirme seçenekleri geliyor , OTA seçeneği (Yandex drive veya terrabox) ile ilerleyip dosyayı indiriyoruz.
-Tcltvturk gurubundan indirmek için "Güncellemeler" başlığı altında model numaranıza göre arama yaparak son sürümü indirebilirsiniz.
*Telefondan usb'ye bu dosyayı almakta sıkıntı yaşayabilirsiniz bu nedenle telegrama PC üzerinden giriş yapıp güncelleme dosyasını PC nize indirmeyi tercih edebilirsiniz.

OTA ile yükleme adımları:
1. Uygun kapasitede bir Usb belleği fat 32 olarak biçimlendirin.
2. İndirdiğimiz .zip dosyasını olduğu gibi ( .zipten çıkarmadan) USB Sürücüye kopyalayın.
3. TV' de iç dili mavi renkte olan usb girişine belleği takın.
4. Ayarlar/Sistem/Güncelle/ Yerel güncelleme ile işlemi başlatın. (Bu menü adları model ve sürümünüze göre farklı olabilir)

Tv önce dosyayı görür ve kontrol eder , sonra güncelleme için dosyaları yükler, yükleme sonrası tv kapanır ve kendiliğinden yeniden açılır. (Ben de toplam 7-8 dakika sürdü), sabırlı olun. Güncelleme tamamlana kadar gücü kesmeyin, usb yi çıkarmayın.

TCL tv'im 2021 model , 2023 te almıştım.Haliyle üretimden kalktı, piyasada da tek tük bulunuyor .Ağ üzerinden güncelleme almak için ayarlarda sistem güncellemeleri otomatik açık,arada kendim de güncellemeleri kontrol ediyordum.
Konu içindeki mesaj 'TCL Google Tv ve diğer Android Tv'ler in "Servisleri" hk.' TCL Google Tv ve diğer Android Tv'ler in "Servisleri" hk.

"Telegram'da Tcltvturk diye bir kanal var. Güncellemelerden, TV ayarlarına, uygulamalara kadar bir çok bilgi paylaşılıyor..."

TCL kendi sitesinde firmware güncellemelerini vermiyor, webde de daha önce aramış bulamamıştım, telegramda nasıl olur diye düşünmedim değil...
Ama bakmadan da duramadım. Yandex drive / Mediafire üzerinden çok sayıda güncelleme dosyası paylaşmışlar gerçekten. Biraz daha dolaştım internette bu sefer yabancı bir forumda telegramda "FirmwareTCLbot" adlı bir botun güncel firmwareleri sağladığı yazıyordu.
Oradan da kontrol ettim iki yıldır otomatik güncelleme alsın diye beklediğim tvmin 30+ güncellemesi varmış!
Telegramdaki Tcltvturk gurubu da buradan alıp paylaşıyorlar, yani güncelleme dosyalarında bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla.
Gene web üzerinden ulaştığım bilgilere göre TCL modellere yılda on-onbeş güncelleme veriyormuş, o kadar dosyayı tv'lere ağ üzerinden dağıtılması/tv'nin otomatik alması kolay değil mantığı ile firmwareleri bu şekilde dağıtıyormuş!

Neyse son güncellemeyi indirdim, yükledim. TV de, ses renk,hız hepsi daha iyi oldu.

Nasıl yapılır:
OTA (.zip dosyasından) veya IMG olarak iki güncelleme seçeneğimiz var. OTA daha basit olduğu ve verileri/ayarları silmediği için onun anlatımıyla devam ediyorum;

-Telegramda @FirmwareTCLbot ile sohbet başlattığınızda bot size seçenekler sunuyor, firmware seçeneği ile devam edip mevcut sürümünüzdeki bilgileri kullanarak size uygun firmware'yi seçiyorsunuz, indirme seçenekleri geliyor , OTA seçeneği (Yandex drive veya terrabox) ile ilerleyip dosyayı indiriyoruz.
-Tcltvturk gurubundan indirmek için "Güncellemeler" başlığı altında model numaranıza göre arama yaparak son sürümü indirebilirsiniz.
*Telefondan usb'ye bu dosyayı almakta sıkıntı yaşayabilirsiniz bu nedenle telegrama PC üzerinden giriş yapıp güncelleme dosyasını PC nize indirmeyi tercih edebilirsiniz.

2. İndirdiğimiz .zip dosyasını olduğu gibi ( .zipten çıkarmadan) USB Sürücüye kopyalayın.
4. Ayarlar/Sistem/Güncelle/ Yerel güncelleme ile işlemi başlatın. (Bu menü adları model ve sürümünüze göre farklı olabilir)

Tv önce dosyayı görür ve kontrol eder , sonra güncelleme için dosyaları yükler, yükleme sonrası tv kapanır ve kendiliğinden yeniden açılır. (Ben de toplam 7-8 dakika sürdü), sabırlı olun. Güncelleme tamamlana kadar gücü kesmeyin, usb yi çıkarmayın.
Senin için mükemmel olmuş 😉

Nasıl yapılır:

Senin nezdinde bir çok arkadaş da yararlanılır umarım 👍

Aslında sorun yoksa ellememek lazım belki de. Samsung da TV için sürekli güncelleme yayınlar, her çıkan güncelleme, eskisini aratır. Altyazı kodlarını düzeltir, renk kalibrasyonunu bozar, gibi.
Ekran kartım da öyle, 300 MB lık güncelleme dosyası şişe şişe 1 GB oldu, sonuç sıfır, ben de USB den çıkan ilk sürücüyü kurdum

Son düzenleme:
Güzel paylaşım ve detaylı açıklama için teşekkür ederiz.
Ben TCL TV'mi geçen yıl aldım. Bir yıldan fazla oldu. En son kendisi güncellemeyi Şubat-2025 'te yapmış. Ancak Mayıs 2025 sonundaki güncellemeyi yapmamış. Sanki belli sıraya göre güncelleme yapıyor. Hiç yapmıyor değil. Aksi taktirde güncellemenin bir anlamı kalmaz.
Sizin tarif ettiğiniz şekilde sorunsuz manual son güncellemeyi yaptım.

Güzel paylaşım ve detaylı açıklama için teşekkür ederiz.
Ben TCL TV'mi geçen yıl aldım. Bir yıldan fazla oldu. En son kendisi güncellemeyi Şubat-2025 'te yapmış. Ancak Mayıs 2025 sonundaki güncellemeyi yapmamış. Sanki belli sıraya göre güncelleme yapıyor. Hiç yapmıyor değil. Aksi taktirde güncellemenin bir anlamı kalmaz.
Sizin tarif ettiğiniz şekilde sorunsuz manual son güncellemeyi yaptım.
İşinize yaramasına sevindim.
Ben iki yıl hiç güncelleme alamadım 🫣
Bu şekilde yapabildim , belki bundan sonra alır 😀

Bende komşunun tv de sürekli donmalar var diye yapmıştım aşağıdaki makaleden faydalanmıştım whatsapp üzerinden çektim yapmak isteyenlere faydası olması için, kolay gelsin ;) *** bende aynı telegram kanalından bakmışım bu arada...

TCL televizyonunuzun firmware'ini (yazılımını) güncellemek, televizyonunuzun performansını artırmak, yeni özellikler eklemek ve bilinen sorunları çözmek için önemlidir. TCL TV'ler için iki temel güncelleme yöntemi vardır:

1. İnternet Üzerinden Otomatik Güncelleme (Önerilen)
Bu yöntem en kolay ve en güvenilir yoldur. Televizyonunuzun internete bağlı olması yeterlidir.

Ana Sayfaya Gitme: TCL TV kumandanızdaki "Home" (Ev) tuşuna basın.

Ayarlar Menüsüne Girme: Ekranın sağ üst köşesindeki Ayarlar (Settings) simgesine gidin ve OK tuşuna basın.

Sistem Seçenekleri: Gelen menüde "Cihaz Tercihleri" (Device Preferences) veya direkt olarak "Sistem" (System) seçeneğini bulun.

Hakkında Bölümüne Girme: Açılan alt menüden "Hakkında" (About) seçeneğini seçin.

Güncelleme Kontrolü: "Sistem Güncellemesi" (System Update) seçeneğine tıklayın.

Ağ Üzerinden Güncelleme: Ekranda çıkan seçeneklerden "Ağ Üzerinden Güncelleme" (Network Update) seçeneğini seçin.

Güncellemeyi Başlatma: Televizyonunuz mevcut bir güncelleme olup olmadığını kontrol edecek. Eğer varsa, ekranda beliren yönergeleri takip ederek güncellemeyi başlatabilirsiniz. Güncelleme sırasında televizyonunuzun otomatik olarak yeniden başlatılması normaldir.

2. USB Bellek Üzerinden Manuel Güncelleme
Eğer televizyonunuzu internete bağlama imkanınız yoksa veya güncellemeyi internet üzerinden alamıyorsanız, USB bellek ile manuel güncelleme yapabilirsiniz. Bu yöntem daha çok teknik bilgi gerektirir ve dikkatli yapılmalıdır.

Doğru Firmware'i Bulma:

Öncelikle televizyonunuzun tam model numarasını öğrenin. Bu numara genellikle televizyonun arka etiketinde veya Ayarlar > Hakkında bölümünde bulunur.

TCL'in resmi destek sitesinden veya güvenilir bir kaynaktan (bazı kullanıcı forumları ve Telegram kanalları bu dosyaları paylaşabiliyor) televizyon modelinize uygun firmware dosyasını indirin. Yanlış bir yazılım yüklemek, televizyonunuza kalıcı hasar verebilir.

Dosyayı Hazırlama:

İndirdiğiniz .bin veya .img uzantılı güncelleme dosyasını, FAT32 formatında biçimlendirilmiş bir USB belleğin ana dizinine (kök dizin) kopyalayın. Dosyayı herhangi bir klasörün içine koymayın.

Güncelleme İşlemini Başlatma:

Televizyonunuzu kapatın ve USB belleği televizyonun USB girişine takın.

Bazı modellerde televizyonu açarken kumandadaki "Power" tuşuna basılı tutmak gerekir. Bazı modellerde ise televizyonun arkasındaki fiziksel "Power" tuşuna basılı tutarak güncelleme otomatik olarak başlar.

Ekranda güncelleme sürecini gösteren bir uyarı belirecektir. Güncelleme tamamlanana kadar televizyonu kesinlikle kapatmayın veya USB belleği çıkarmayın.

Önemli Uyarı: Manuel güncelleme yaparken doğru firmware dosyasını kullandığınızdan emin olun. Yanlış bir dosya yüklemek cihazınızın çalışmamasına neden olabilir. Eğer bu konuda emin değilseniz, TCL'in müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek en güvenli yoldur.

Değerli arkadaşlar benim bir sorunum var tv yazılım güncel. Ben kanalları taratıyorum tv açıp kapanınca kanal listesi geliyor ama sinyal yok uyarısı alıyorum. Kanalları otomatik güncelle yapıyor açılıyor listeler karışıyor. 2 gün içerisinde yine sinyal yok şeklini alıyor.

Televizyonu sipariş verdim, 55" yeterli olacaktır diyerek tabii ki Google TV özellikli bir tv seçtim. 2024 modelmiş, ekranı klasik led sanırım ama yani söylemeyeyim diyorum ama fiyatlar Türkiye'nin yarısından daha düşük. Gerçekten de ülkede ne alırsak alalım çok daha fazla ödüyoruz. Bunun sebebini sadece ekonomi ya da vergilerle açıklamak da zor çünkü mesela bilgisayar fiyatları Türkiye'de daha ucuz. Bu sağlanabiliyorken bir çok ürünün 2 katı fiyatına satılıyor olması çok sinir bozucu.

Aldığım TV, 799 AED, bugünkü kurla 8.917 TL. Daha pahalı modellere çıkarsanız fark daha da büyüyor.

1756143860870

Televizyonu sipariş verdim, 55" yeterli olacaktır diyerek tabii ki Google TV özellikli bir tv seçtim. 2024 modelmiş, ekranı klasik led sanırım ama yani söylemeyeyim diyorum ama fiyatlar Türkiye'nin yarısından daha düşük. Gerçekten de ülkede ne alırsak alalım çok daha fazla ödüyoruz. Bunun sebebini sadece ekonomi ya da vergilerle açıklamak da zor çünkü mesela bilgisayar fiyatları Türkiye'de daha ucuz. Bu sağlanabiliyorken bir çok ürünün 2 katı fiyatına satılıyor olması çok sinir bozucu.

Aldığım TV, 799 AED, bugünkü kurla 8.917 TL. Daha pahalı modellere çıkarsanız fark daha da büyüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 12416
Hayırlı olsun üstad iyi günlerde kullan

İyi günlerde kullanın

Hocam çok doğru bir tercih. Ben de 2.5 yıldır kullanıyorum. O kadar aktif kullanmaya rağmen kumanda pili bile değiştirilmedi henüz.

Görüntü, ekran vs onlara hiç gelmiyorum. Samsung'tan geçtim ve neredeyse upgrade etmiş gibi hissettim. Tam değil ama ya bu daha iyi değil mi dedim çok kez.

Yalnız bu işten anlayan biri olarak, stock uygulamaları disable etmeniz, mümkünse daha verimli bir launcher ile kullandığınız anda bir seviye daha atlayacaksınız. Yoksa standart bir hissiyat verir.

Arkadaşların bu başlıkla bahsettiği yöntemle son 2 yıl içinde 10 sefer kadar (her 1-2 ayda bir) tv yazılımını da USB üzerinden güncelledim.

Ülkemizde yaşayan biri olarak şu benzetme tam yakışıyor. Bu TV, araç piyasasındaki Mazda :) Kıymetini bilen, kullanan çok mutlu... 😊

Hocam hayırlı olsun, yazılım update'ni ne zaman yapacağız😁 Ama servise gitmek yok, servisler sıkıntılı😁

Tcl televizyonlarda dosya aktarımı için hangi programı kullanıyorsunuz ? Pairdrop , Airdroid , LocalSend üçünü de çalıştıramadım (c655pro)

Geri