TCL Google Tv ve diğer Android Tv'ler in "Servisleri" hk.

Bu firma dünyada çok satıyor, ben de almaya niyetlendim bir ara. TV modellerinin teknik özelliklerini bir tablo olarak paylaşsanız daha kolay seçim yapabiliriz diye mail attım adamlara, Sony ve Samsung tablosunu attım örnek olarak. "Her model sayfasında özellikler yazıyor" diye tek satır cevap yazdılar. Ben de ilgilenmeyi bıraktım. Tok satıcı modundalar
Başka ülkede olsa görürdüm ben onları,

Hocam herkes devleti eleştiriyor ekonomik sorunlar var bilmem ne falan ama en büyük problem toplumun ahlakı sıfırın altına düştü. Kör tuttuğuna yapıştırıyor valla
Sonrada diyoruz ki; Kışın ortasındayız neden kar yağmıyor. Bizim kendi kendimize ettiğimiz bereketsizlikten. Ben Allahü Teâlâ nın yerinde olsaydım hiç bereket vermezdim. Neyse ki o bize yinede acıyor.

Merhaba değerli arkadaşlar, sizlere bir kaç gün önce başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum;
Bir kaç ay önce TCL Marka ve C655 serisi Google TV satın aldım, fakat içerisinde bulunan launcher (yani televizyonun başlatıcısı) hoşuma gitmeyip gereksiz bilgiler ve ağır çalışmasından dolayı , buna görselliğide eklerseniz google launcer ı kaldırıp başka bir launcer denemeye karar verdim. Tv nin kendi Play storunda bulunan ADB Control isimli proğramı yükledim,gerekli izinleride verdim ve "hatalı olarak" google launcher ı sildim, sildim ama tv nin bi daha açılmayacağını açılsada diğer istediğim launcher ın başlamacağını inanın bende bilmiyordum:) Tv açılyordu ama secure boot ta kalıyordu. Bende doğal olarak Konya'da olan TCL Servisini aradım, servisin sahibi eski mağazacılık dönemlerinden tanıdık birisiydi, derdimi anlattım, buna kendim sebep olduğumuda söyledim, çözümünü nedir diye sorduğumda bana "Televizyonun anakartının değişmesi gerektiğini, tv de gömülü işletim sisteminin recowery yaparak artık yeni tv lerde geri getirilmediği ve kullanımsal hata olduğu için garantiye girmediğini söyledi." Tabii doğal olarak bende önce telaşla tv anakartların fiyatlarına baktım, sonra servis ne kadar isteyecek kafamda komplo teorileri kurmaya başladım ve internetten arayış içerisine girdim, bu durumla alakalı bir kaç video vardı ama eski modellere aitti.

Sonunda internette olan videolardaki (Yalnız Türkçe video hiç yoktu) sistemi bende denedim; tv yi fişten çektim, 1 dakika bekledim, sonra tv de bulunan power tuşuna sürekli basarak tv yi fişe taktım, yaklaşık 30 saniye sonra televizyon başladı ve recower moduna tekrar girdi. Tv yi telefonu yeniden hard reset yapar gibi reset yaptım ve kendine geldi.

Size bu yazıda anlatmak istediğim şey aslında şu; bizler hata yapabiliriz, bunu düzeltmeye çalışabiliriz ama insanlar daha da kötüye gitmeye başladı, bu yazımda anlattığım servis muhtemelen bu problemin bu şekilde geçeceğini biliyordu ama "bence bunu para için söylemedi." Sizlerinde başına bu tarz bir durum gelirse en başta telaşlanmayın ve araştırın ve kararınızı ona göre verin, sonunda mutlaka bir çıkış vardır.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Not: Neyse ki bu dünyada toprağın altında var.
Çok faydalı bir bilgi. Tcl 65 inç almayı düşünüyorum. Hangi modeli Tavsiye edersiniz. Kullanıcı olarak

Geri