Taşınabilir HARDDİSK öneri

meyrock

Üye
Konular
3
Merhaba arkadaşlar... Kızım doğduktan sonra telefon hafızası artık yetmez oldu 😀 fotograf ve videolardan. Bi müddet PC ile idare ettim ama o da yetersiz.

Mantikli olan hepsinin tek bir yerde olmasıydı.

Sizden ricam, fiyat performans dostu olan,
En az 1TB ve üstü kapasitesi olan birkaç taşınabilir Harddisk ( veya başka alternatif sunacak olan ) öneride bulunursanız çok memnun olurum.

Önerilerinizi merakla bekliyorum ve simdiden teşekkür ediyorum...

10001696571000169656

Merhaba arkadaşlar... Kızım doğduktan sonra telefon hafızası artık yetmez oldu 😀 fotograf ve videolardan. Bi müddet PC ile idare ettim ama o da yetersiz.

En az 1TB ve üstü kapasitesi olan birkaç taşınabilir Harddisk ( veya başka alternatif sunacak olan ) öneride bulunursanız çok memnun olurum.

Ekli dosyayı görüntüle 15226Ekli dosyayı görüntüle 15227
Bu tip ürünlerde çok uzun yıllardır en sorunsuz marka Western Digital gibi geliyor bana ama yine de tek başına disk yedeği güven vermiyor ve Google Drive'a yedekliyorum. Güzel tarafı tabii ki telefonu otomatik olarak (istediğim klasörleri) drive'a yedekleyebilmesi.

Bu tip ürünlerde çok uzun yıllardır en sorunsuz marka Western Digital gibi geliyor bana ama yine de tek başına disk yedeği güven vermiyor ve Google Drive'a yedekliyorum. Güzel tarafı tabii ki telefonu otomatik olarak (istediğim klasörleri) drive'a yedekleyebilmesi.
Drive gibi bulut depolamalar çıktığından beridir bir türlü o taraflara ısınamadım. eski toprak olarak fiziki bellekler daha cazip geliyor bana ( en son çare son alternatifim Google Drive olacak ) . Sizin öneriniz olan Western markasını inceleyeceğim. Teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 15226Ekli dosyayı görüntüle 15227
Hdd dışında Sdd de düşünebilirsiniz. Çok daha yazma ve okuma hızları var. Geçen 512 gblık aldım taşınabilir olanı çok memnunum. Marka da değildi. Trendyoldan aldım. Normal bir Sdd, Sdd kabı var, içine konup taşınabilir şekle dönültürülmüş şeklinde. Ama direk taşınabilir satılanı da var. Dönüştürme dışında. Yazma ve okuma açısından tavsiye ederim. Bende Hdd de var. Hepsi 1 Tb lık. Toshiba, Samsung, WD. Yıllardır kullanıyorum onlarda da sorun yaşamadım.

Bende de wd var 750 lik, sök-tak yorunca 2tb barracuda aldım, ikisi de sorunsuz. Gerçi arşiv de yapmıyorum artık, chazlar atıl oldu

Eğer arşiv amaçlı kullanacaksanız SSD yerine HDD seçmek mantıklı geliyor bana her zaman. Her hangi bir fiziki darbe almadığı sürece verileri çok iyi koruyor. WD ve Seagate kendini kanıtlamış markalar. Şimdi bir de USB 3.0 bağlantı adaptörleri çıkmış. Geçen reklamda gördüm Youtube'da. Bad Sector olmadıkça ikinci el bile uzun uzun iş görür. SSD olunca işler çetrefilli oluyor. Boyut, teknoloji, marka değeri gibi bir sürü parametre giriyor işin içine. En ucuz 1TB SSD de az para değildir. Eğer sadece arşiv olarak kullanıp arada açıp resimlere falan bakacaksanız, ben hem dayanıklılık olarak hem de fiyat yönünden HDD öneririm. Sürekli kullanım halinde olacaksa mecburen SSD.

Intenso diye bir marka var, fiyat olarak yukarıda belirtilen markalardan daha uygun duruyor. Ama performans yönünden nasıldır bilmiyorum. İnternet yorumları genelde olumlu. 1tb'lık olanı almayı düşünüyorum ben de.

Hdd dışında Sdd de düşünebilirsiniz. Çok daha yazma ve okuma hızları var. Geçen 512 gblık aldım taşınabilir olanı çok memnunum. Marka da değildi. Trendyoldan aldım. Normal bir Sdd, Sdd kabı var, içine konup taşınabilir şekle dönültürülmüş şeklinde. Ama direk taşınabilir satılanı da var. Dönüştürme dışında. Yazma ve okuma
Eğer arşiv amaçlı kullanacaksanız SSD yerine HDD seçmek mantıklı geliyor bana her zaman. Her hangi bir fiziki darbe almadığı sürece verileri çok iyi koruyor. WD ve Seagate kendini kanıtlamış markalar. Şimdi bir de USB 3.0 bağlantı adaptörleri çıkmış. Geçen reklamda gördüm Youtube'da. Bad Sector olmadıkça ikinci el bile uzun uzun iş görür. SSD olunca işler çetrefilli oluyor. Boyut, teknoloji, marka değeri gibi bir sürü parametre giriyor işin içine. En ucuz 1TB SSD de az para değildir. Eğer sadece arşiv olarak kullanıp arada açıp resimlere falan bakacaksanız, ben hem dayanıklılık olarak hem de fiyat yönünden HDD öneririm. Sürekli kullanım halinde olacaksa mecburen SSD.
Dün iş çıkışı Vatan'a gittim. SSD ve HDD arasında git gel git gel derken en son HDD'de karar kıldım ve Toshiba Canvio Basics HDD (2 TB) (HDTB420EK3AA) aldım.

yorumlarıyla değer katan herkese teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: ENS
Ben eski hdd lerimi kutuya koyup harici disk yaptım öneririm size, 3.0 arabirim olduktan sonra epey performanslı oldular ;)

*** kutu için örnek bırakıyorum uygun olandan alabilirsiniz. HDD kutu diye arattım ben.

1761813814167
1761813822478

Ben eski hdd lerimi kutuya koyup harici disk yaptım öneririm size, 3.0 arabirim olduktan sonra epey performanslı oldular ;)

*** kutu için örnek bırakıyorum uygun olandan alabilirsiniz. HDD kutu diye arattım ben.

Ekli dosyayı görüntüle 15260
Ekli dosyayı görüntüle 15261
Özellikle hdd yerine ssd takınca, eldeki HDD i değerlendirmek için bir şekilde alınıyor.Benim aldığım alfais, yani noname kutu bir ayda bozuldu, HDD i mecburen laptoplara takıp uzun süreli arşivleyeceğim foto video vs yi attım, şimdi çekmece bekçisi😁

Bende harici disk fiyatları uçunca bu sisteme geçtim bir kaç diski bu şekilde kullanıyorum iyi oldu ;)

Dün iş çıkışı Vatan'a gittim. SSD ve HDD arasında git gel git gel derken en son HDD'de karar kıldım ve Toshiba Canvio Basics HDD (2 TB) (HDTB420EK3AA) aldım.

yorumlarıyla değer katan herkese teşekkür ederim...
Doğru yapmışsınız, insanlar HDD leri hâlâ eskisi gibi yavaş sanıyor. Bir ssd değil tabi ama 540/500 hiç de fena performans değil, 150-250 yazma hızı çok gördüm. SSD nin yarı fiyatından ucuzdu aldığımda

Ekli dosyayı görüntüle 15260
ben de pc isletim sistemini m2 ssd ye tükledim bir tanede 4 tb hard disk monte ettim tüm dosyalari eklentilerimi buraya kaydettim. bosta hard disk kutusu vardi. onadaa 10 tb ayri bir hard disk taktim tüm yedeklemeleride yaptim bir kenara koydum. böyle bir uygulamada pc cökmüs olsa ve ya baska bir sorunda gönül rahatligiyla pc istadigim zaman sifirlama yapabiliyorum ve tüm verilerimi istedigim yere yanimda tasiyabiliyorum. hard disk biri bozulsa digeri var m2 ssd bozulsa hic bir dosyalarim kaybolmamis oluyor.

Epey güvenli bir sistem olmuş , güzel fikir ;)

Epey güvenli bir sistem olmuş , güzel fikir ;)
cok önceleri bir sefer pc cökme yapinca cok dosya eklentilerim ve arsivim kaybolmustu. böyle tam güvenli oluyor pc cöksede umrumda degil 1 saate sifirdan kur. tüm dosyalar iki hard disk de mevcut at at yükle bitti. ortama ayak uyduruyorum.

Doğru yapmışsınız, insanlar HDD leri hâlâ eskisi gibi yavaş sanıyor. Bir ssd değil tabi ama 540/500 hiç de fena performans değil, 150-250 yazma hızı çok gördüm. SSD nin yarı fiyatından ucuzdu aldığımda
Aynen ben de baktım ssd 1tb usb 3.0 gen1 5700 fiyati vardi. Hdd ise 2tb usb 3.2 gen 1 di. Ben de, Usb 3.2 gen1 5gbit hızda aktarım yapiyor ( saniye başına 625mb) bence gayet iyi bir hiz diyip hdd olani aldim.

ne aldığınız çok önemli değil aslında tamamen şans işi, çift yedek olsun ne olduğu önemli değil. bozulmaz diyebileceğiniz bir disk yok.

Geri