Tamamen Yerli, Reklamsız, Hafif ve Modern Android TV Başlatıcısı: Nexfy Launcher for Android TV

divemaster07

Paylaşımcı
Puan 38
Çözümler 0
@divemaster07
Herkese selamlar.

Uzun zamandır piyasadaki Android TV ve TV Box cihazlarının (Mi Box, Hiremco, Next, Smart TV'ler vs.) orijinal arayüzlerinden oldukça rahatsızdım. Açılıştaki zorunlu reklam yükleri, ana sayfadaki gereksiz içerik önerileri ve arkada RAM'i sömüren hantal yapılar yüzünden cihazlar zamanla ciddi şekilde kasmaya başlıyor. Piyasada sadece 2-3 düzgün launcher var ve bildiğim kadarıyla çoğu yabancı. Bende neden yeni bir yerli launcherimiz olmasın dedim.

"Televizyon arayüzü reklam verenlere değil, kullanıcıya hizmet etmeli" felsefesiyle yola çıkarak tamamen sıfırdan, minimalist ve hızlı bir alternatif geliştirmeye başladım: Nexfy Launcher.

01.png 02.png 03.png
06.png
04.png 05.png 07.png
08.png 09.png 10.png

🔥 Nexfy Launcher Nedir, Neler Sunuyor?​

• 🚫 Kesinlikle Sıfır Reklam: Sponsorlu içerikler, zorunlu öneriler, göz yoran afişler yok. Sadece uygulamalarınız ve hız.
  • ⚡ Hafif & Optimize: RAM dostu mimari. En bütçe dostu TV box cihazlarında bile takılmadan, yağ gibi akan bir navigasyon deneyimi.
  • 📊 Gamer Bar (Sistem İzleme): Arayüze entegre, anlık CPU/RAM kullanımını ve ağ trafiğini (ping/hız) görebileceğiniz gerçek zamanlı bir izleme paneli.
  • 🎨 Minimalist ve Modern Düzen: Tamamen performansa ve sadeliğe odaklanan temiz bir tasarım yapısı.
  • 🤖 Yapay Zeka Destekli Arka Plan: Yapay zeka ile kişiselleştirilmiş arka plan görselleri oluşturma.
  • 🌤️ Gelişmiş Hava Durumu: Çoklu provider (sağlayıcı) desteği sunan detaylı hava durumu araçları.
  • 🖼️ Zengin Arka Plan Kaynakları: Apple Aerial, Reddit, Unsplash, Wallhaven, Fanart, Pexels, Pixabay, Dinamik, URL ile özel görsel ve Canlı Atmosfer desteği.
  • 🧩 Zengin Ana Ekran Widget'ları: İsteğe bağlı açılıp kapanabilen; vizyondaki ve beğenilen filmler, diziler, Oscar ödüllü yapımlar, IMDb listeleri, canlı deprem takibi, gelişmiş hava durumu, RAM/Ağ/Ping izleyicileri, hız testi, Wi-Fi monitörü ve yakında eklenecek günlük/haftalık futbol maç takvimi.
  • ⚙️ Geliştirilmiş Arayüz Seçenekleri: Kişisel tercihlere göre özelleştirilebilir geniş tasarım ayarları.
  • 🎵 Arka Plan Müzik Oynatıcı: Arka planda müzik çalma imkanı sunan entegre player box.
  • 🌐 Çoklu Dil Desteği: 18 farklı dil seçeneği. (Türkçe dahil)

Tabiki gelişime açık bir proje. Şuan dahili test aşamasında. Test edip fikirlerinizi almak istiyorum. Böylece daha da geliştirebilirim.

İndirmek için Playstore adresimiz :​

Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Yerli bir yazılımcı olarak destekleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden vakit ayıran, geri bildirim veren herkese çok teşekkür ederim! Sorularınız varsa konu altından seve seve yanıtlarım.

Projeyi yakından takip etmek isterseniz Reddit hesabımız
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

Nexfy1280x720.png

Son düzenleme:
hocam elinize sağlık umarım proje daha gelişir konuya apk ekleme imkanınız varsa daha çok kişiye ulaşabilirsiniz eğer bir apk linki olsaydı deneyip yorum yazabilirdim.

Herkese selamlar.

Uzun zamandır piyasadaki Android TV ve TV Box cihazlarının (Mi Box, Hiremco, Next, Smart TV'ler vs.) orijinal arayüzlerinden oldukça rahatsızdım. Açılıştaki zorunlu reklam yükleri, ana sayfadaki gereksiz içerik önerileri ve arkada RAM'i sömüren hantal yapılar yüzünden cihazlar zamanla ciddi şekilde kasmaya başlıyor. Piyasada sadece 2-3 düzgün launcher var ve bildiğim kadarıyla çoğu yabancı. Bende neden yeni bir yerli launcherimiz olmasın dedim.

"Televizyon arayüzü reklam verenlere değil, kullanıcıya hizmet etmeli" felsefesiyle yola çıkarak tamamen sıfırdan, minimalist ve hızlı bir alternatif geliştirmeye başladım: Nexfy Launcher.
Ekli dosyayı görüntüle 28865Ekli dosyayı görüntüle 28866

🔥 Nexfy Launcher Nedir, Neler Sunuyor?​

• 🚫 Kesinlikle Sıfır Reklam: Sponsorlu içerikler, zorunlu öneriler, göz yoran afişler yok. Sadece uygulamalarınız ve hız.
  • ⚡ Hafif & Optimize: RAM dostu mimari. En bütçe dostu TV box cihazlarında bile takılmadan, yağ gibi akan bir navigasyon deneyimi.
  • 📊 Gamer Bar (Sistem İzleme): Arayüze entegre, anlık CPU/RAM kullanımını ve ağ trafiğini (ping/hız) görebileceğiniz gerçek zamanlı bir izleme paneli.
  • 🎨 Minimalist ve Modern Düzen: Tamamen performansa ve sadeliğe odaklanan temiz bir tasarım yapısı.
  • 🎙️ Sesli Google Asistan Özelliği

Tabiki gelişime açık bir proje. Şuan dahili test aşamasında. Test edip fikirlerinizi almak istiyorum. Böylece daha da geliştirebilirim.

🛠️ Google Play Store Test Süreci ve Sizden Destek Beklentim​

Uygulamanın kodlamasını büyük oranda tamamladım ve Google Play Console üzerinden Dahili Test (Internal Testing) aşamasına getirdim. Uygulamayı Play Store üzerinden resmi olarak yayına alabilmem ve farklı TV Box/Smart TV modellerindeki kararlılığını ölçebilmem için sizlerin test desteğine ihtiyacım var.

Google Play'in güvenlik politikaları gereği, teste katılacak kişilerin e-posta adreslerini panele manuel olarak eklemem gerekiyor. Bu benim ilk projem. Eleştirilerinizde bunu da dikkate almanızı rica ederim. :)

Nasıl Katılabilirsiniz?

1. Bana forum üzerinden Özel Mesaj (PM) atarak Google Play/Android TV hesabınıza bağlı e-posta adresinizi iletebilirsiniz.
  2. E-postanızı Play Console listeme ekledikten hemen sonra size özel Play Store indirme/katılım linkini PM üzerinden göndereceğim.
  3. Uygulamayı kendi televizyonunuzda veya TV Box cihazınızda deneyip, gördüğünüz hataları veya eklenmesini istediğiniz özellikleri bana iletebilirsiniz.
(Not: E-posta adresleriniz tamamen gizli tutulacak ve sadece Google Play paneline test yetkisi tanımlamak için kullanılacaktır.)

Yerli bir yazılımcı olarak destekleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden vakit ayıran, geri bildirim veren herkese çok teşekkür ederim! sorularınız varsa konu altından seve seve yanıtlarım.

Projeyi yakından takip etmek isterseniz Reddit topluluğumuz: r/NexfyProject

Ekli dosyayı görüntüle 28863
Televizyon işletim sistemine (Android TV/Google TV) sahip cihazlar halihazırda oldukça optimize edilmiş ve işlevsel bir arayüze sahip. Bu nedenle ilave bir Android TV arayüzü bu cihazlar için gereksiz bir kaynak tüketimi ve karmaşadan ibarettir.
Bu tarz arayüz uygulamaları, daha çok standart Android (AOSP) yüklü gelen veya kendi özel işletim sistemleri oldukça kısıtlı ve kullanıcı dostu olmayan TV kutuları (TV Box) için çok daha anlamlı ve işlevsel bir çözüm sunabilir.

Özetle:
Android TV/Google TV işletim sistemli cihazlarda: İlave arayüz uygulamaları genellikle hantallığa yol açtığı için ihtiyaç duyulmaz.
Standart (AOSP) Android yüklü veya arayüzü zayıf cihazlarda: Bu uygulamalar, kullanıcı deneyimini iyileştiren ve cihazı TV kullanımına daha uygun hale getiren bir zorunluluk haline gelebilir.
Bu bakış açısıyla, bahsettiğiniz yazılımları hedef kitlesine göre sınıflandırmak, kullanıcıları gereksiz kurulumlardan korumak açısından çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Televizyon işletim sistemine (Android TV/Google TV) sahip cihazlar halihazırda oldukça optimize edilmiş ve işlevsel bir arayüze sahip. Bu nedenle ilave bir Android TV arayüzü bu cihazlar için gereksiz bir kaynak tüketimi ve karmaşadan ibarettir.
Bu tarz arayüz uygulamaları, daha çok standart Android (AOSP) yüklü gelen veya kendi özel işletim sistemleri oldukça kısıtlı ve kullanıcı dostu olmayan TV kutuları (TV Box) için çok daha anlamlı ve işlevsel bir çözüm sunabilir.

Özetle:
Android TV/Google TV işletim sistemli cihazlarda: İlave arayüz uygulamaları genellikle hantallığa yol açtığı için ihtiyaç duyulmaz.
Standart (AOSP) Android yüklü veya arayüzü zayıf cihazlarda: Bu uygulamalar, kullanıcı deneyimini iyileştiren ve cihazı TV kullanımına daha uygun hale getiren bir zorunluluk haline gelebilir.
Bu bakış açısıyla, bahsettiğiniz yazılımları hedef kitlesine göre sınıflandırmak, kullanıcıları gereksiz kurulumlardan korumak açısından çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

hocam elinize sağlık umarım proje daha gelişir konuya apk ekleme imkanınız varsa daha çok kişiye ulaşabilirsiniz eğer bir apk linki olsaydı deneyip yorum yazabilirdim.

Test etmek çok kolay aslında. Bana da çok faydası olur. Sizi tester olarak google play e eklememe izin verirseniz oradan direkt play storeden güvenli bir şekilde indirip deneyebilirsiniz.

elinize emeğinize sağlık güzel olmuş ben ismi anlayamadım yerli milli den bahsederken ismi Tuval, tablo, tepsi gibi birşey daha yerli durmazmıydı

Test etmek çok kolay aslında. Bana da çok faydası olur. Sizi tester olarak google play e eklememe izin verirseniz oradan direkt play storeden güvenli bir şekilde indirip deneyebilirsiniz.
Hocam apk yüklemek daha kolay emin olun buradakiler apk denemeyi seviyor daha cok kişiye ulaşmak isterseniz bence bir apk ekleyin mail felan pek ilgi cekmiyor herkese açık bir forumda maille kimse ugrasmaz tahminimce

Teşekkür ederim

Hayırlı olsun. Kolay gelsin. Umarım daha da gelişir.

Kolay gelsin , hayırlı olsun şimdiden, umarım yazdığın gibi kullanışlı ve cihazı yormayan bir launcher olur.
Telegram gurubu yapıp oradan test kullanıcılara ulaşsanız olmaz mı, ben de test kullanıcı olmak isterim, belki bir katkımız olur fikir ve yorumumuzla...

Kolay gelsin , hayırlı olsun şimdiden, umarım yazdığın gibi kullanışlı ve cihazı yormayan bir launcher olur.
Telegram gurubu yapıp oradan test kullanıcılara ulaşsanız olmaz mı, ben de test kullanıcı olmak isterim, belki bir katkımız olur fikir ve yorumumuzla...
Teşekkür ederim fikriniz için

Hayırlı olsun test kullanıcısı olmak isterim DM attım,

hocam elinize sağlık Bir de link olsa da denesek

hocam elinize sağlık Bir de link olsa da denesek

Link atarım hocam sorun değil ama indirmeniz için emailinizi sisteme kayıt etmem lazım tester olarak. özel birşey yapmayacaksınız. normal kullanacaksınız.

Kodlamada kullanılan mikrofon zorunluluğu yüzünden donanım uyumsuzluğu oluşmuş. Düzeltip yeni versiyon olarak atacağım.

Elinize Sağlık kolay gelsin

Geri