Solunum Cihazımın Maskesi için Yurt Dışı Yardım

Nazal maske kullanırsam beynimin patlama olasılığı oluyor. Tecrübe ettim. Yurt dışındanki sitelerden alınca hem gümrük vergisi limitini aşıyor hem onun üstüne yine ÖTV ekliyorlar. Daha bunun nakliyesi var. Alıp gidiyor. Bu arada Alix'den sakın böyle her medikal malzemeyi almayın. Çok fena işler gelebilir başınıza. Hatta her medikal yurt dışı sitesinden de almayın. Alacağınız ürünün kendi markasının sitesinde varsa oradan alın, yoksa sitelerinde bizim mallarımızı şu sitelerden alabilirsiniz diye yazar tek tek. Oralardan alın. Yabancılar bu konuda çok sert. Her şeyi açıklıyorlar. Zaten artık alacak halimizde kalmadı ya neyse. Gümrük vergisi yeni sisteme göre, üstüne ötv. Maskeyi gümrükten almak için mali müşavir ve gümrük müşaviri tutumam gerekiyor. Tam saçmalık. Togg'a döndü bizim iş.
Hocam, ben yurt dışından limit üstü alışveriş yaptım bir kaç kez, müşavir de tutmadım, kendim hallettim. Sipariş PTT kargo gümrüklü mallar bölümüne geliyor, verdikleri belgeyle gümrüğe gidip (aynı binada ofisleri olabiliyor) gümrük bedelini ödüyorsunuz, makbuzla ürünü PTT den teslim alıyorsunuz. Tabi gümrük biraz curcuna. Kanunda kargonun gümrüğü olmaz demesine rağmen onun da vergisini alıyorlar. Para nasılsa devlete gidecek deyip üstüne düşmedim,1000089315

Hocam, ben yurt dışından limit üstü alışveriş yaptım bir kaç kez, müşavir de tutmadım, kendim hallettim. Sipariş PTT kargo gümrüklü mallar bölümüne geliyor, verdikleri belgeyle gümrüğe gidip (aynı binada ofisleri olabiliyor) gümrük bedelini ödüyorsunuz, makbuzla ürünü PTT den teslim alıyorsunuz. Tabi gümrük biraz curcuna. Kanunda kargonun gümrüğü olmaz demesine rağmen onun da vergisini alıyorlar. Para nasılsa devlete gidecek deyip üstüne düşmedim,Ekli dosyayı görüntüle 13380
Hocam gümrük işleri hiç eskisi gibi değil. Sen limit üstü normal alışveriş yapmışsındır. Ne aldığını bilmiyorum. Böyle şeyler alındığında gümrük muayenesinde açılınca bakıyorlar. Üzerine özel nitelikli ürün yazıp ilgili birimi gönderiyorlar. O birim bu malın özel nitelikli mal olduğunu belirterek sana tebligat yolluyor. Yani olması gereken o. Ama şimdi kendi anlaştıkları bir gümrük müşavirine bildiriyorlar. Sen o müşavirden dan diye bir mail alıyorsun. Sana uzunca yazıyor. Öyle böyle......Velhasıl sana tek kişilik ithalat yaptın muamelesi çekip müşaviri çakıyorlar. Özellikle tıbbi şeylerde durum böyle.

Önceden ben de dediği gibi getirtirdim. Sporcuydum. Avrupa'dan almam gereken şeyler oluyordu. En olmadı muayene esnasında orada bulunup oradaki vezneye ödemeyi yapıp malı alıp geliyordum. Şimdi işler öyle böyle değil. Hele bu sağlık malzemeleri.... delirtiyorlar adamı. Ondan yurt dılından gelecek olan var mı dedim. Yoksa yurt dışından gümrükle eyvallah edip getirsem alıp yürür toplam meblağ. Gümrük mevzuatı çok karmaşık. Bir de o memurların o mevzuatı kafasına göre yorumlaması var ki sorma.

Hocam gümrük işleri hiç eskisi gibi değil. Sen limit üstü normal alışveriş yapmışsındır. Ne aldığını bilmiyorum. Böyle şeyler alındığında gümrük muayenesinde açılınca bakıyorlar. Üzerine özel nitelikli ürün yazıp ilgili birimi gönderiyorlar. O birim bu malın özel nitelikli mal olduğunu belirterek sana tebligat yolluyor. Yani olması gereken o. Ama şimdi kendi anlaştıkları bir gümrük müşavirine bildiriyorlar. Sen o müşavirden dan diye bir mail alıyorsun. Sana uzunca yazıyor. Öyle böyle......Velhasıl sana tek kişilik ithalat yaptın muamelesi çekip müşaviri çakıyorlar. Özellikle tıbbi şeylerde durum böyle.

Önceden ben de dediği gibi getirtirdim. Sporcuydum. Avrupa'dan almam gereken şeyler oluyordu. En olmadı muayene esnasında orada bulunup oradaki vezneye ödemeyi yapıp malı alıp geliyordum. Şimdi işler öyle böyle değil. Hele bu sağlık malzemeleri.... delirtiyorlar adamı. Ondan yurt dılından gelecek olan var mı dedim. Yoksa yurt dışından gümrükle eyvallah edip getirsem alıp yürür toplam meblağ. Gümrük mevzuatı çok karmaşık. Bir de o memurların o mevzuatı kafasına göre yorumlaması var ki sorma.
Genelde av malzemesi. Olta olduğu apaçık belli olan mala "ne bu, namlu mu" diyor, tam sinir harbi

• Beğen
Tepkiler: ENS
Genelde av malzemesi. Olta olduğu apaçık belli olan mala "ne bu, namlu mu" diyor, tam sinir harbi
Sen oradan düşün işte. Eskiden Triahtlon yapıyordum. İyi bisiklet malzemeleri İtalya ve Almanya'da idi. Hem ucuza geliyordu hem burada yoktu. Bisiklet için bir çift zırhlı dış lastik ve gerçek çelikten DT Swiss jant telleri söyleydim. Muayenede o telleri tek tek adama batırasım geldi. Hadi telleri anlamadın eyvallah. Bisiklet dış lastliği de mi görmedin kardeşim ömründe. Ne yapacaksın bunları, ne işe yaşıyor? Faturada Bisiklet Lastiği diye yazdı firma bir de Türkçe olarak talebim üzerine o zaman. Niye sert bunlar o zaman? Neden katlanmıyor? Zırhlı, patlamaya karşı aşırı dirençli diyorum. Bir Sıfır lastiği kesip içine bakmadığı kalmıştı delinin. Bu maske gelse oooooo:ROFLMAO:

AliExpress bu uygunmudur ENS kardeşim
Maalesef. Yuwel bu işte Çinlilerin kendini geliştirdiği çok iyi bir firma. Hatta Türkiye'de piyasadaki birçok maskeyi onlar üretiyor, cihazları falan da ama bu maske maalesef uygun değil. Türkiye'de BMC F5 serisi olarak girdi. Ben de çok ümitlendim fiyatı da uygun diye ama deneyince olmadı. Silikon kısmı otursa eyvallah diyecektim. O bile olmadı. Neden bilmiyorum yüzü büyük insanları hiç düşünmüyorlar. Kalıplar ufak.

Geri