neocan
Paylaşımcı
- Konular
- 3
Hocam, ben yurt dışından limit üstü alışveriş yaptım bir kaç kez, müşavir de tutmadım, kendim hallettim. Sipariş PTT kargo gümrüklü mallar bölümüne geliyor, verdikleri belgeyle gümrüğe gidip (aynı binada ofisleri olabiliyor) gümrük bedelini ödüyorsunuz, makbuzla ürünü PTT den teslim alıyorsunuz. Tabi gümrük biraz curcuna. Kanunda kargonun gümrüğü olmaz demesine rağmen onun da vergisini alıyorlar. Para nasılsa devlete gidecek deyip üstüne düşmedim,Nazal maske kullanırsam beynimin patlama olasılığı oluyor. Tecrübe ettim. Yurt dışındanki sitelerden alınca hem gümrük vergisi limitini aşıyor hem onun üstüne yine ÖTV ekliyorlar. Daha bunun nakliyesi var. Alıp gidiyor. Bu arada Alix'den sakın böyle her medikal malzemeyi almayın. Çok fena işler gelebilir başınıza. Hatta her medikal yurt dışı sitesinden de almayın. Alacağınız ürünün kendi markasının sitesinde varsa oradan alın, yoksa sitelerinde bizim mallarımızı şu sitelerden alabilirsiniz diye yazar tek tek. Oralardan alın. Yabancılar bu konuda çok sert. Her şeyi açıklıyorlar. Zaten artık alacak halimizde kalmadı ya neyse. Gümrük vergisi yeni sisteme göre, üstüne ötv. Maskeyi gümrükten almak için mali müşavir ve gümrük müşaviri tutumam gerekiyor. Tam saçmalık. Togg'a döndü bizim iş.