Soluk renk sorunu

1. Ayarlar
  2. Display & Sound / Ekran
  3. Resolution (Çözünürlük)
  4. Şunu seç: 1080p 60Hz (SDR) veya 4K SDR
    (HDR yazmayan bir çözünürlük seç)
HDR olmayan bir çözünürlük seçince HDR seçeneği otomatik olarak “Auto” veya “SDR” olarak açılabilir.

HDR modunda kitlenmiş Mi Box’ların çoğu: HDMI kablosu çıkarılıp Cihaz yeniden başlatılınca
diğer seçenekleri geri getiriyor.

Geliştirici Seçeneklerinden Zorla SDR

1. Ayarlar → Device Preferences → About
  2. Build Number’a 7 kez bas
  3. Geliştirici seçenekleri açılacak
  4. Force SDR veya Disable HDR seçeneğini kapat/aç
Bunları deneyin

Son düzenleme:
Hocam şimdi sorunun kaynağı sağdaki always hdr özelliği zamanında bende lg tv de yaşamıştım. nasıl kapatılacağını hatırlamıyorum. kayınvalidede 2.nesil var ama erişimim şuan itibariyle yok bende 3.nesil var. Onda kapalı konuma getirebiliyorum. Seçenek çıkıyor. Mi box ı fabrika ayarlarına geri getir. Zamanında öyle çözmüştüm diye hatırlıyorum. Hdr always ı hiçbir zaman seçme. Eğer format atamam dersen kurcala ve bir şekilde always hdd ayarından çıkar cihazı
Fikir için teşekkür ederim, cihazı fabrika ayarlarına sıfırladım ancak maalesef bahse konu ayar kısmında herhangi bir değişiklik yok. Sanırım sorun yazılımsal, yeni bir güncellemeyi beklemekten başka çaremiz yok gibi görünüyor bu durumda.

1. Ayarlar
  2. Display & Sound / Ekran
  3. Resolution (Çözünürlük)
  4. Şunu seç: 1080p 60Hz (SDR) veya 4K SDR
    (HDR yazmayan bir çözünürlük seç)
📌 HDR olmayan bir çözünürlük seçince HDR seçeneği otomatik olarak “Auto” veya “SDR” olarak açılabilir.

HDR modunda kitlenmiş Mi Box’ların çoğu: HDMI kablosu çıkarılıp Cihaz yeniden başlatılınca
diğer seçenekleri geri getiriyor.

Geliştirici Seçeneklerinden Zorla SDR

1. Ayarlar → Device Preferences → About
  2. Build Number’a 7 kez bas
  3. Geliştirici seçenekleri açılacak
  4. Force SDR veya Disable HDR seçeneğini kapat/aç
Bunları deneyin
Denedim hocam, malesef sonuç yok. HDR kısmında farklı bir seçenek gelmiyor.

Son düzenleme:
Sizin ki birinci resimdeki gibiyse, Tv'den Hdmı veya görüntü ayarlarına ulaşmanız lazım. Ya da üstte önerilen yöntem ile tv boxtan HDR 'ı kapatmanız gerek. ( ek ayarlar menüsü varsa ) Bir de kablo ve girişleri değiştirip kontrol edin.

IMG 20251211 084140IMG 20251211 084215

Son düzenleme:

Geri