Soluk renk sorunu

Sonerpol

Üye
Konular
1
Herkese selamlar;
Akşam yatarken sonsuz olarak kapattığım Xiaomi TV boxım sabah açtığımda renkleri soluk gösteriyordu, yaptığım araştırmada HDR ayarlarından olabileceğine dair bazı yazılar okudum ama ne Xiaomi TV boxın ne de televizyonun HDR ayarlarını değiştiremiyorum, bu sorunu yaşayan oldu mu Nasıl çözülebilir?
Not: Xiaomi TV boxsımı başka televizyona taktığımda veyahut da televizyonumu monitör olarak başka bir bilgisayara bağladığımda İkisinde de renklerde Herhangi bir sorun olmuyor Sadece mevcut kullandığım televizyon ile Xiaomi TV box birlikte çalıştığında böyle bir sorun yaşıyorum.

''Sabah açtığımda renkleri soluk gösteriyordu'' Öğleye doğru düzeliyor mu acaba.? Burada da eksik bilgi var. O yüzden şundan dolayı diyemeyiz.

Benim de tespitim HDR ayarlarından olduğu yönünde.
Ağzına sağlık üstad
Yani tam bilgi sahibi olamadığımız için deneme yanılma yöntemi ile gidiyoruz yani kazı kazan

Herkese selamlar;
Akşam yatarken sonsuz olarak kapattığım Xiaomi TV boxım sabah açtığımda renkleri soluk gösteriyordu, yaptığım araştırmada HDR ayarlarından olabileceğine dair bazı yazılar okudum ama ne Xiaomi TV boxın ne de televizyonun HDR ayarlarını değiştiremiyorum, bu sorunu yaşayan oldu mu Nasıl çözülebilir?
Not: Xiaomi TV boxsımı başka televizyona taktığımda veyahut da televizyonumu monitör olarak başka bir bilgisayara bağladığımda İkisinde de renklerde Herhangi bir sorun olmuyor Sadece mevcut kullandığım televizyon ile Xiaomi TV box birlikte çalıştığında böyle bir sorun yaşıyorum.
Görüntülü cihazlarda bu hizmeti sağlayan Direnç-Diot adı ile anılan bağlantı elemanları var bazen bunlar cevap vermediğinde böyle arızalar yaşamak mümkün Tv tamircisi problemi çözecektir.

Bu kadar hızlı cevap alacağımı tahmin etmemiştim, ilginiz için teşekkür ederim.
Eksik dediğiniz bilgileri tamamlamaya çalışayım;
Cihazım Xiaomi Mi Box S 4K Android TV Box (2. Nesil)
Renklerin solgun (yani kırmızıların pembemsi, siyahların grimsi vb.) ollduğunu farkettiğim 3 gün önceki sabahtan bu yana bi değişiklik yok artık renkler hep aynı, boz bulanık bişey malesef.
HDR ayarlarından diyen arkadaşlar yapabileceğim bi ayar değişikliği falan çözüm öneriniz var mı acaba?
Cihazın ekran ayarlarından girdiğimde always HDR ayarının kapanma seçeneği yok, sürekli seçili olarak kalıyor, ayar kapansa düzelir mi bilmiyorum ama denemek isterdim.

Arkadaş konuyu açıp gitmiş gibi. Lg tv kullanıyorsanız mi box ekranındayken AI yapay zeka ayarlarını kapatmayı deneyin
2015 yılında satın aldığım Samsung marka bir smart televizyon kullanıyorum model numarasını bilemiyorum, televizyonun da ayarlar kısmına giremiyorum maalesef, o da ayrı bir arıza unsuru sanırım.

2015 yılında satın aldığım Samsung marka bir smart televizyon kullanıyorum model numarasını bilemiyorum, televizyonun da ayarlar kısmına giremiyorum maalesef, o da ayrı bir arıza unsuru sanırım.
Mi box ı başka tv ye takıp denediyseniz televizyon kaynaklı diye düşünüyorum. Tv ayarlar kısmına girebilseniz ekran ayarlarını kontrol edebiliriz. Benim verebileceğim en basit tavsiye ise şu olacak. İlk önce farklı bir HDMI girişine takmanız HDMI kablosu değişikliği ve 2 cihazı da sıfırlayın.

Bu kadar hızlı cevap alacağımı tahmin etmemiştim, ilginiz için teşekkür ederim.
Eksik dediğiniz bilgileri tamamlamaya çalışayım;
Cihazım Xiaomi Mi Box S 4K Android TV Box (2. Nesil)
Renklerin solgun (yani kırmızıların pembemsi, siyahların grimsi vb.) ollduğunu farkettiğim 3 gün önceki sabahtan bu yana bi değişiklik yok artık renkler hep aynı, boz bulanık bişey malesef.
HDR ayarlarından diyen arkadaşlar yapabileceğim bi ayar değişikliği falan çözüm öneriniz var mı acaba?
Cihazın ekran ayarlarından girdiğimde always HDR ayarının kapanma seçeneği yok, sürekli seçili olarak kalıyor, ayar kapansa düzelir mi bilmiyorum ama denemek isterdim.
Tv box cihazdan HDR ayarlarını Kontrol edin. 2. nesil Mibox cihazda bu ayar olması gerekir.

Mi box ı başka tv ye takıp denediyseniz televizyon kaynaklı diye düşünüyorum. Tv ayarlar kısmına girebilseniz ekran ayarlarını kontrol edebiliriz. Benim verebileceğim en basit tavsiye ise şu olacak. İlk önce farklı bir HDMI girişine takmanız HDMI kablosu değişikliği ve 2 cihazı da sıfırlayın.
Televizyonada başka cihaz takıp denediğimde hiç bir problem yaşamıyorum. Sorun sadece mi box 2 cihazım ile televizyonumun birlikteliğinde yaşanıyor.

Alttaki color şeysini 4:2:2 10 bit yapmayı deneyin
Onların hepsini tek tek denedim üstad, hepsinde de seçtiğim anda siyah ekrana geçiyor ve tvyi kapatıp açana kadar öylece siyah ekranda kalıyor. Televizyonu yeniden açınca yine eski ayarında aynı şekilde açılıyor.

Onların hepsini tek tek denedim üstad, hepsinde de seçtiğim anda siyah ekrana geçiyor ve tvyi kapatıp açana kadar öylece siyah ekranda kalıyor. Televizyonu yeniden açınca yine eski ayarında aynı şekilde açılıyor.
Hocam şimdi sorunun kaynağı sağdaki always hdr özelliği zamanında bende lg tv de yaşamıştım. nasıl kapatılacağını hatırlamıyorum. kayınvalidede 2.nesil var ama erişimim şuan itibariyle yok bende 3.nesil var. Onda kapalı konuma getirebiliyorum. Seçenek çıkıyor. Mi box ı fabrika ayarlarına geri getir. Zamanında öyle çözmüştüm diye hatırlıyorum. Hdr always ı hiçbir zaman seçme. Eğer format atamam dersen kurcala ve bir şekilde always hdd ayarından çıkar cihazı

• Ayarlar (dişli simgesi)
  • Display & Sound / Ekran ve Ses
  • Dynamic Range / Dinamik Aralık
  • Seçeneği Always HDR yerine Auto veya Always SDR olarak değiştir.
Böyle bir seçenek yoksa android 14 ise NeXT 4k cihazı gibi son yazılımda böyle bir hata var

Geri