Size çok ilginç bir sorum var dostlarım

Psikiyatrik rahatsızlıkların çok fazla türü ve bazılarının çok fazla alt türleri var, okyanus gibi birşey yani...Kontrol altına alındı sanılan olduğu gibi kontrol altına alınmadığı halde toplum içinde normal bir şekilde yaşayanları da olduğu bazı uzmanlara göre bir görüş...

Psikiyatrik rahatsızlıklara bir film örnek vermek gerekirse Akıl Oyunları filmini izlemenizi öneririm...

Pek çok hastalığın aslında tedavisi var ama toplumsal yapılar yani o toplumun yapısı da kişilerin yaşayışları ve duygu durumlarında değişikliklere sebebiyet vermekte

Mesela otizm, down sendromu gibi rahatsızlıklarla ilgili de benzer olumlu ya da olumsuz görüşler var kişilere göre kendi yaşantılarını baz alarak yaptıkları...
Bunun içinde Aamir Khan ın son filmi Yerdeki Süper Yıldızlar ı izlemenizi öneririm.
Aamir khan harika o son film

Ben sizin gibi düşünmüyorum çok mantıksız bu söylenenler ben kendi tecrübemi aktardım genelleme yapmak yada yapmamak değil tamamen fikir beyan etmek o ilaçları bende biliyorum nasıl olduğunu ne etki yaptığını ama bipolar birinin normal birinin hayatını karartmaya hakkı yok
"Karantinaya girmeliler😅" Bu sözünüz genelleme değil mi? Sağlık sorunudur üstadım, aman diyeyim, çoğulunda çocuğunda görüverirsin..

Bipolar bozukluğu olan bir şahsı kriz halinde alkollü iken ve iki tane sakinleştirici vurulduğu halde sakinleşmemmesi üzerine sedyeye kelepçeli vaziyette aynı araçta iki saat boyunca yol giderek Manisaya ruh ve sinir hastenesine götürmüşlüğüm vardır.

Ben sizin gibi düşünmüyorum çok mantıksız bu söylenenler ben kendi tecrübemi aktardım genelleme yapmak yada yapmamak değil tamamen fikir beyan etmek o ilaçları bende biliyorum nasıl olduğunu ne etki yaptığını ama bipolar birinin normal birinin hayatını karartmaya hakkı yok
Bu yazdıklarınız hem genelleme hem yargılamadır. Fikir beyan etmek başka bir şey. Ben de biliyorum o ilaçları demekle olmuyor. Ne yaptığını içince anlarsın. Birinin hayatınızı karartması için bipolar olmasına gerek yok. Herhangi biri de yapabilir. Her konuda derinlemesine açık eleştiriye eyvallah ama sağlık ile ilgili konularda kesinlikle hayır. Bu kadar nettir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251115_235700_Chrome.jpg
    Screenshot_20251115_235700_Chrome.jpg
    194.1 KB · Görüntüleme: 0
  • Screenshot_20251115_235612_Chrome.jpg
    Screenshot_20251115_235612_Chrome.jpg
    143.6 KB · Görüntüleme: 0

Geri