Size çok ilginç bir sorum var dostlarım

remixtik

Paylaşımcı
Konular
88
Hiç bir bipolar bozukluk sahibi birisiyle bir şeyler yaşadınız mı
Aşk arkadaşlık vs

Ben yaşadım gerçekten de tavsiye etmem sizlere peki sizler yaşadınız mı

Hiç bir bipolar bozukluk sahibi birisiyle bir şeyler yaşadınız mı
Aşk arkadaşlık vs

Ben yaşadım gerçekten de tavsiye etmem sizlere peki sizler yaşadınız mı
Arkadaşım vardı tavsiye etmem bu kişiler sonuçta hasta başka bipolar birilerini bulup arkadaş olmaları daha iyi olabilir fakat olmaz tecrübe.

Ben hiç tanımadım. Herhangi bir ortamda temasımda olmadı. Görsel medyada görüp duyduklarım dışında bir fikrim yok. Size pek iyi bir tecrübe olmamış, o zaman denk gelmediğim iyi olmuş sanırım.

Karantinaya girmeliler😅
Kesinlikle sürekli değişen psikolojide insanlar yani o anki durumda nasıl tepki verecekleri hiç belli olmuyor çok garip 25 yaşında küsüp kalkıp gidedebiliyor veya başka tepkileri de var ve genellikle saklıyorlar birde bu insanlar ile aynı yerde yaşadığınızı düşünün maalesef üniversiyede kyk yurdunda kimlerle kaldığınızın devletimiz sağolsun hiç umrunda değilmiş yaşayınca öğrendim.

Kuzenimin arkadaşı vardı bende tanıyordum kendisini pek muhabbetim yoktu ama yinede iyi birisine benziyordu aradan belki aylar belki yıllar geçti tam hatırlamıyorum ama tuvalette kendini asarak intihar ettiğini duymuştum. Anlık değişen psikolojileri, hal hareketleri ve bilinçaltı oyunlarıyla maalesef kafada çok fazla şey kurabiliyolar Allah yardımcıları olsun.

Kuzenimin arkadaşı vardı bende tanıyordum kendisini pek muhabbetim yoktu ama yinede iyi birisine benziyordu aradan belki aylar belki yıllar geçti tam hatırlamıyorum ama tuvalette kendini asarak intihar ettiğini duymuştum. Anlık değişen psikolojileri, hal hareketleri ve bilinçaltı oyunlarıyla maalesef kafada çok fazla şey kurabiliyolar Allah yardımcıları olsun.
Üstad seni konumda görmek büyük şeref hoşgeldin

Ne yazık ki farkına vardığım da yanından bir jet gibi uzaklaştıgım tipler. Toplumda 2 milyon dan fazla bipolar olduğunu düşünürsek kaç tane şizofren olmuş veya adayı var siz düşünün. Bunların birçoğu da göz önünde olan insanlar. Asla kendilerini belli etmek istemezler ama iç dünyalarına girince ağzınız açık kalabilir.

Şizofren sevgilim vardı, 4 sene birlikte yaşadık.
Gecenin bir yarısı kolunda akrep yürüdüğünü felan sanardı.
Hey gidii günler.

@remixtik Bak yazarken hakim olmadığın konular hakkında, sadece bir iki deneyimle önyargılı cümleler ile yekten genelleştirilmiş bir biçimde cümleler kurma kardeşim. Özelikle böyle hassas konularda. Tamam sen yaşadın bir şeyler. Yanından kaçarsın. Kaç. Eyvallah. Ama genelleme! Kimseye de kendi genellemeni tavsiye olarak sunma. Bipolar Kişilik Bozukluğu kaça ayrılıyor, kulladıkları Lityum insanı ne hale getiriyor, hangi çeşidi nasıl reaksiyonlar verir biliyor musun? Ayrıca kişilik bozuklukları tıpta bile net bir şekilde kalıplanmaz. Çünkü kişiden kişiye değişkenlik gösteren belirtiler ve semptomlar verebilir. Senin tecrübendeki kişi resmi tanı aldı mı almadı mı? İlaçlarını düzenli içti mi içmedi mi nereden bileceğiz? Ayrıca atak dönemleri ile normal dönemleri arasında dağlar oynar. Lütfen dikkat @remixtik Zaten ortalık psikyatri uzmanı diye geçinen embesil dolu. Yangına görükle gitme. Gözünü seveyim.

@remixtik Bak yazarken hakim olmadığın konular hakkında, sadece bir iki deneyimle önyargılı cümleler ile yekten genelleştirilmiş bir biçimde cümleler kurma kardeşim. Özelikle böyle hassas konularda. Tamam sen yaşadın bir şeyler. Yanından kaçarsın. Kaç. Eyvallah. Ama genelleme! Kimseye de kendi genellemeni tavsiye olarak sunma. Bipolar Kişilik Bozukluğu kaça ayrılıyor, kulladıkları Lityum insanı ne hale getiriyor, hangi çeşidi nasıl reaksiyonlar verir biliyor musun? Ayrıca kişilik bozuklukları tıpta bile net bir şekilde kalıplanmaz. Çünkü kişiden kişiye değişkenlik gösteren belirtiler ve semptomlar verebilir. Senin tecrübendeki kişi resmi tanı aldı mı almadı mı? İlaçlarını düzenli içti mi içmedi mi nereden bileceğiz? Ayrıca atak dönemleri ile normal dönemleri arasında dağlar oynar. Lütfen dikkat @remixtik Zaten ortalık psikyatri uzmanı diye geçinen embesil dolu. Yangına görükle gitme. Gözünü seveyim.
Ben sizin gibi düşünmüyorum çok mantıksız bu söylenenler ben kendi tecrübemi aktardım genelleme yapmak yada yapmamak değil tamamen fikir beyan etmek o ilaçları bende biliyorum nasıl olduğunu ne etki yaptığını ama bipolar birinin normal birinin hayatını karartmaya hakkı yok

Psikiyatrik rahatsızlıkların çok fazla türü ve bazılarının çok fazla alt türleri var, okyanus gibi birşey yani...Kontrol altına alındı sanılan olduğu gibi kontrol altına alınmadığı halde toplum içinde normal bir şekilde yaşayanları da olduğu bazı uzmanlara göre bir görüş...

Psikiyatrik rahatsızlıklara bir film örnek vermek gerekirse Akıl Oyunları filmini izlemenizi öneririm...

Pek çok hastalığın aslında tedavisi var ama toplumsal yapılar yani o toplumun yapısı da kişilerin yaşayışları ve duygu durumlarında değişikliklere sebebiyet vermekte

Mesela otizm, down sendromu gibi rahatsızlıklarla ilgili de benzer olumlu ya da olumsuz görüşler var kişilere göre kendi yaşantılarını baz alarak yaptıkları...
Bunun içinde Aamir Khan ın son filmi Yerdeki Süper Yıldızlar ı izlemenizi öneririm.

Geri