BabaPro
Paylaşımcı
- Konular
- 45

Üniversiteye yeniden başlamak isteyenler için sınavsız ikinci üniversite imkânı sunuluyor. İstanbul, Anadolu, Ankara ve Atatürk Üniversiteleri’nin açık öğretim programları aracılığıyla adaylar, lisans veya ön lisans programlarına sınavsız kayıt yaptırabiliyor. Böylece farklı alanlarda ikinci bir diploma sahibi olma ve yeni kariyer fırsatları yakalama şansı doğuyor.

Lisans öğrencileri veya mezunları: Ön lisans veya lisans programlarına başvurabilir.
Ön lisans öğrencileri veya mezunları: Sadece ön lisans programlarına kayıt yaptırabilir.
Yurtdışında lisans seviyesinde eğitim alıp YÖK’ten denklik belgesi olanlar da başvurabilir.

Felsefe, sosyoloji, tarih gibi bazı lisans programlarına yalnızca 35 yaş ve üzeri adaylar başvurabiliyor. Amaç: öğretmenlik gibi alanlarda istihdam dengesini sağlamak ve bazı programlarda yoğunlaşmayı önlemek.

Lisans: İşletme, Yönetim Bilişim Sistemleri, Sosyoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği
Ön lisans: Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Bilgisayar Programcılığı, Sosyal Hizmetler, Grafik Tasarımı

İstanbul Üniversitesi: 28 Temmuz – 12 Ekim
Anadolu Üniversitesi: 21 Temmuz – 17 Ekim
Ankara Üniversitesi: 11 Ağustos – 30 Eylül
Atatürk Üniversitesi: 2 Mayıs – 3 Ekim

Farklı alanlarda bilgi ve diploma sahibi olarak kariyer seçeneklerini artırma.
Özellikle ikinci şansla kendini geliştirmek isteyen 35 yaş üstü bireyler için fırsat.
Uzaktan eğitim sayesinde zaman ve mekân kısıtlaması olmadan eğitim imkânı.