Sanal kart eksiye düşer mi?

kaanbaskan

Üye
Konular
32
Garanti bankası üzerinden steam oyunu satın aldım. İlk satın alma işlemi başarısız oldu bende biraz bekleyip sanal karttaki parayı arttırıp ikinci kez aldım ikinci işlem oldu ve oyunlar 2 aralıkta steam kütüphaneme eklendi. Fakat 4 aralıkta aynı işlem tekrarlanarak sanal kartım eksi bakiyeye düşmüş bunu yaparkende bana sormamışlar. Hesaba bakıyorum alışveriş bir tane görünüyor ama sanal karttan para çekilmiş gibi kart eksiye düşmüş. İşin içinden çıkamadım kartı iptal ettirdim yarın gidip birde bu işle uğraşacam. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar hiç sanal kartı eksiye düşen oldu mu şimdiye kadar. Aynı sorunu yaşayan.

Hayır düşmez sanal kartlar ön ödemeli kartlardır. Kartta para varsa anca onu kullanabilirsiniz. Eksiye düşme diye bir şey söz konusu olamaz. Size tavsiyem kartı iptal etmeyip müşteri paneli üzerinden kartı internete kullanımını kapatın. Kullanacağınızda açıp işinizi görün ve kapatın.
Garanti bankası sanal kart bended var. Eskiden kredi kartı olmadan sanal kart alınabiliyordu. Ama 2020 yılı gibi kredi kartı zorunluluğu var diye biliyorum. Belki kartınız kredi kartına bağlı olabilir ve ya banka hesabınıza bağlı olabilir bu yüzden para çekilmiş olabilir. Baknkayla görüşmek lazım.
Bi tavsiyem daha olabilir papara gibi servisleri kullanın. Sanal kart oluşturması kolay ve açıp kapama oldukça kolay.

Sanal karta bakiye yetersizse işlem olmaz bendede Akbank var geçen alışveriş yaptın internete 50 kuruş eksik olduğu için işlem gerçekleşmedi günceliyip tekrar alışverişme devam ettim

Sanal kart eksiye düşmez ama şöyle bir durum da aklınızda bulunsun Netflix, Spotyfy Vb. aylık ücretlendirmeleri otomatik alan uygulamalara sanal kartın numarasını eklediğinizde kartta para yoksa belli bir süre bekler, siz başka bir alışveriş için karta para aktardığınızda o alışverişi yapana kadar diğer söz konusu uygulamaların düşeceği ücret kadar para yüklemişseniz hooop otomatik hemen alıverirler. Ne olursa olsun internet üzerinde her zaman sanal kartınızı kullanın ve aralıklı olarak sanal kart numaranızı da yeniletin.

Konuyu görüntüleyenler

Geri