Cemzell
Paylaşımcı
İndirme linki;
Televizyon kumandası üzerinden yüzlerce kanal arasında gezinmek, kanal taşımak, favori listesi oluşturmak veya silmek çoğu televizyon modelinde oldukça zahmetli ve sabır gerektiren bir süreçtir. Tek tek numara değiştirmekle uğraşmak yerine, bu işi bilgisayar başında ChanSort adlı ücretsiz programla saniyeler içinde nasıl yapabileceğinizi bu rehberde derledim.
Bu yöntem; Samsung, LG, Philips, Sony, Panasonic, Hisense, Toshiba ve benzeri birçok popüler televizyon markası tarafından desteklenmektedir.
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
Televizyon kumandası üzerinden yüzlerce kanal arasında gezinmek, kanal taşımak, favori listesi oluşturmak veya silmek çoğu televizyon modelinde oldukça zahmetli ve sabır gerektiren bir süreçtir. Tek tek numara değiştirmekle uğraşmak yerine, bu işi bilgisayar başında ChanSort adlı ücretsiz programla saniyeler içinde nasıl yapabileceğinizi bu rehberde derledim.
Bu yöntem; Samsung, LG, Philips, Sony, Panasonic, Hisense, Toshiba ve benzeri birçok popüler televizyon markası tarafından desteklenmektedir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Gerekenler
- Bir adet USB Bellek (Dosya alışverişi için).
- ChanSort programı (İnternetten ücretsiz ve açık kaynaklı olarak indirebileceğiniz popüler bir masaüstü yazılımıdır
- Windows işletim sistemli bir bilgisayar.
1. Adım: Kanal Listesini TV'den USB'ye Aktarma
Her televizyon markasının menü ismi biraz farklı olsa da mantık aynıdır:- USB belleğinizi televizyonunuzun USB portuna takın.
- TV kumandanızdan menüye girerek Ayarlar / Yayın / Kanallar sekmesini bulun.
- "Kanal Listesini Aktar" veya "Kanal Listesini Yedekle/İçe-Dışa Aktar" seçeneğini bulun. (Not: Bu işlem sırasında TV sizden PIN kodu isteyebilir, standart fabrika şifresi genellikle 0000 veya 1234'tür).
- USB'ye Aktar (Export) komutunu verin. İşlem tamamlandığında belleğinizin içine kanal listenizi içeren bir dosya (.scm, .zip, .db, .tll vb. uzantılarda) kaydedilecektir.
2. Adım: Bilgisayarda ChanSort ile Düzenleme Yapma
- USB belleğinizi bilgisayarınıza takın.
- ChanSort programını açın
- Sol üstten Dosya > Aç (File > Open) yolunu izleyerek USB belleğinizin içindeki kanal listesi dosyasını seçin. Program TV'nizin modelini ve kanal listesini otomatik olarak tanıyacaktır.
- Programda Neler Yapabilirsiniz?:
- Kanalların yerini sürükle-bırak yöntemiyle kolayca değiştirebilirsiniz.
- İstemediğiniz kanalları çoklu seçip silebilir veya gizleyebilirsiniz.
- Favori listelerinizi zahmetsizce oluşturabilirsiniz.
- Düzenleme bittikten sonra üst menüden Kaydet (Save) butonuna basarak değişiklikleri dosyaya işleyin.
3. Adım: Listeyi Tekrar Televizyona Yükleme
- Düzenlenmiş dosyayı içeren USB belleğinizi bilgisayardan çıkarıp tekrar televizyonunuza takın.
- TV'den yine Kanal Listesini Aktar / Yedekle menüsüne geri dönün.
- Bu kez "USB'den Yükle" (Import) veya "Listeyi Geri Yükle" seçeneğini seçin.
- Şifrenizi girerek işlemi onaylayın. Televizyonunuz listeyi güncelleyecek ve genellikle otomatik olarak yeniden başlayacaktır.
Son düzenleme: