Öneri 📺 Sadece Telefonuna Kur ve Cihazına Uygulama Yükle/Sil/Aktar ve Kontrol Et

Konu ve uygulama hakkındaki düşünceleriniz neler?

• Konu anlatımı yetersiz. Uygulamayı kullanmayı başaramadım.

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    7

Latte

Geliştirici
Konular
69
Arkadaşlar merhaba.

Bir kaç gün öncesinde dosya yöneticisi uygulaması ile nasıl Android Box cihazımıza dosya gönderip alabileceğimizi anlatan yöntemlerden birini konu açarak anlatmıştım.

O konu Android TV kullanan bir kişi tarafından başarılı sonuçlanmasa bile hala çoğunluk olarak başarıyla sonuçlanacak olsa da yeni bir yöntem daha anlatmak istiyorum.

Bugünün konusu benzer olsa da diğerlerine göre benzersiz ve herkesin işini daha da kolaylaştıracak bir uygulama ve kullanım yöntemini anlatmak.

Öncelikle bu konuda anlatacağım uygulamayı sadece android telefonunuza kurmanızın yeterli olduğunu söylemek isterim. Yani android box/tv cihazına ayrıca bir uygulama yüklemek zorunda kalmayacaksınız.

Özetle, sadece telefonumuza kuracağımız uygulama ile android cihazımıza dosya gönderip alabileceğimiz veya telefonunuzda yüklü uygulamaları veya APK dosyası halinde bulunanları cihazımıza sadece tıklayarak kurabileceğiz.

Uygulamamızın adı Easy Fire Tools.

Android 7 ve üzeri cihazlara (telefon) yüklenebiliyor. Tablet ile denemediğim için Play Store üzerinde onlara yüklenebilir mi bilmiyorum ama telefon ile kullanmak olduğu için amacımız o şekilde anlatmaya çalışacağım.

Yukarıdaki Play Store mağazası bağlantısı ile uygulamayı direkt olarak Play Store ile yüklüyoruz.

Android TV Box ya da TV cihazımıza yüklemesek bile tek bir ayar yapmamız gerekiyor.
Cihazın Geliştici Seçenekleri menüsünü açıyoruz ve Hata Ayıklama Modu'nu açık hale getiriyoruz.

İşin güzel tarafı ise sadece bu uygulamayı kullanacağımız zaman bu ayarı aktif etmek yeterli olacaktır. ADB ile tuş ataması yapanlarda sürekli açık olabilir ama kullanmayanlar için eğer güvenlik endişesi yaşarlarsa sadece yapacağımız işlemleri kullanmak için açıp işleri bitince Geliştirici Seçeneklerini kapatabilirler.

Bunu neden açmak gerekiyor? Çünkü uygulama android box/tv cihazınızı bulabilmek ve eşleşme yapabilmek için buna ihtihaç duyuyor.
Aynı ağda oldukları sürece bu şekilde hata ayıklama modu açılan tüm cihazlara bağlanabiliyorsunuz.

Çok uzattım detaylarla fakat şimdi gelelim uygulamanın görsellerle destekli kullanımına:

Burada uygulamanın farklı özelliklerini de hızlıca göreceksiniz. Böylece başka özellikleri için de kullanabileceğinizi bilebilirsiniz.

1. Uygulama açılış ve giriş ekranı aşağıdaki gibidir. Birazdan göreceğiniz sol üst menü butonuyla açılan uygulama menüsündeki ilk alan olan Sideload ekranı ile başlar.

Burada telefonunuzda yüklü olan uygulamaların listesi görünür ve Custom APK FILE kısmı ise APK olarak telefonunuzda bulunan dosyaları seçmek için kullanacağınız yerdir.

Screenshot 2025 01 26 03 33 53 78 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

2. Hiçbir ayar yapmadan ağ taraması ile cihaz bulmaya çalışmak.
İlk resimde de gördüğünüz sağ üstte iki adet simge var. Soldaki alıcı simgesi ağ taraması yapmak ve bulunan cihazlara bağlanmak için. Ayarları düzenlemediğiniz sürece o simgeye dokunursanız aşağıdaki gibi aygıt bulunamadı hatası vermesi muhtemeldir.

Screenshot 2025 01 26 03 40 45 15 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

3. Uygulama ayarlarına girip bağlanıp işlem yapacağımız cihazı ayarlama.

Aşağıdaki ilk görsel sol üstteki hamburger menü simgesine dokununca karşınıza gelecek olan menüyü gösteriyor.
Diğer menü ögelerini en sonunda anlatacağım için şu anda bize lazım olan Settings yani Ayarlar menüsüne giriyoruz ve bir sonraki görselle devam ediyoruz.

Screenshot 2025 01 26 03 41 47 28 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

4. Bağlanacağınız cihazın IP adresini bilmek bu alanı doldurmak için gereken tek şey. Android Box/TV'nin IP adresini öğrenmek için ya cihazın bağlı olduğu kablosuz adına cihaz menüsünden tıklar bakarsınız ya da modeminizdeki bağlı aygıtlar listesinden öğrenirsiniz.

Ben kendi cihazıma 5Ghz bağlantı ve 2.4Ghz bağlantı için ayrı ayrı sabit IP verdiğim için aşağıdaki görselde Connection Settings altında gördüğünüz 192.168.1.5 yerel IP adresi 5Ghz için verdiğim adres ve onu kullandım.

Description kısmına kendim cihaz adını yazdım yani hiç dokunmayabilirsiniz oraya isterseniz.

History ise o aygıtla ilgili kullanım geçmişini görmek için.

Autuconnect ise eğer işaretlenirse otomatik olarak son bağlanılan cihaza bağlanabilmek için.

Yani yapacağınız ayarlardan IP adresi girmek dışındakiler zorunlu değil. Özelleştirmek için sunulmuş.

Screenshot 2025 01 26 03 41 56 08 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

5. Android Box/TV'ye bağlanma.
Yukarıdaki gibi cihazınızın IP adresini ekledikten ve cihazınızda Geliştirici Seçeneklerini açıp Hata Ayıklama Modu'nu açtıktan sonra ana sayfadaki sağ üst köşede bulunan bağlantı simgesine dokunun.

Aşağıdaki gibi bir uyarı geliyorsa bir altındaki görseldeki gibi o anda cihaz ekranında da bağlanmak için izin bildirimi görünüyordur.

Cihaz ekranından isterseniz sadece İzin Ver'i seçersiniz isterseniz de her zaman güven seçeneğini de işaretleyip sonraki bağlantılarda onay olmadan direkt bağlanırsınız.

İzin Ver'i seçtikten sonra sağ üstteki simgelerden sadece bağlan simgesi duracak ve rengi yeşil olacaktır. Yeşil renkte simgeyi görünce cihaza bağlı olduğunuzu anlayacaksınız.

Screenshot 2025 01 26 03 42 37 70 ba95bd19de75988acea0b574b8431754
IMG 20250126 045957

6. Artık cihazınıza bağlandığınıza göre gerisi çok daha kolay.

İlk ekranda çıkan Installed Apps sizin telefonunuzda yüklü olan uygulamaların listesi. Oradan bir tane seçip tıkladığınızda cihaza o uygulamayı kurmak isteyip istemediğinizi onaylamak için bir ekran gelir. Evet dediğiniz anda telefonunuzda yüklü uygulama anında cihazınızda kurulmaya başlar.
Dikkat etmeniz gereken husus eğer uygulama sadece mobil uyumlu ise kurulduktan sonra ana ekranda göremeyebilirsiniz. Projectivy Launcher gibi bir başlatıcı kullanıyorsanız görünür. Aksi halde Uygulamalar altından Sistem Uygulamalarını Göster diyerek onların arasından bulabilirsiniz sadece.

7. APK dosyasını cihaza yükleme.
Bu aşamada cihazınızda kurulu olmasa bile indirdiğiniz APK uzantılı dosyayı cihazınıza kurabilirsiniz.

İlk ekranda gördüğünüz Custom APK FILE yazan yere giriyorsunuz. Select File yazısına tıklıyorsunuz ve yüklemek istediğiniz APK dosyasını seçiyorsunuz.
Aşağıdaki görselde ben televizo.apk dosyasını seçtim görüyorsunuz.
Hemen altındaki İnstall butonuna bastığınız zaman onay aldıktan sonra o APK dosyasını cihazınıza kurmaya başlar.

Screenshot 2025 01 26 03 38 27 31 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

8. Diğer menüler/File Manager menüsü.
Bu menüden cihazınıza istediğiniz her dosyayı;

- Upload ile aktarabilir (Direkt cihazın ana dizinine yollar. Yani dosya yöneticinize girdiğinizde klasörler altında değil ana dizine baktığınızda görürsünüz yolladığınız dosyaları)

- Download edebilir (Bu kısımda cihazından istediğiniz dizin altına ikinci görselde çizdiğim yerlere tıklayarak gidip seçebilirsiniz. Görselde benim Download klasörünü seçtiğimi görüyorsunuz. Uygulamanın kendisi Download yerine Downloads dizinine ayarlı olduğundan sizin elle kendinizin istediği dizini seçmeniz daha iyi olacaktır. Cihaz belleğinden istediğiniz dosyayı tıklayıp indirilsin mi uyarısına evet demeniz yeterli.)

- Uninstall / Yüklü uygulamaları kaldırabilirsiniz. (Alttaki üçüncü görseldeki gibi yüklü uygulamaları görürsünüz. İstediğinizin üzerine tıklayıp cihazdan kaldırabilirsiniz.)

Screenshot 2025 01 26 03 44 31 98 ba95bd19de75988acea0b574b8431754
IMG 20250126 051851
Screenshot 2025 01 26 03 47 10 05 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

9. Diğer ayarlar / Task Manager.
Buradan cihazda o anda açık uygulamaları görürsünüz ve tıklayarak kapanmasını sağlarsınız. Yani arkaplanda çalışmasını kapatmak için yaptığınız işlemdir. Kapatmak istediğiniz uygulamayı tıkladığınızda "Close this process" uyarısı gelir onay almak için.

Screenshot 2025 01 26 03 47 33 33 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

10. Diğer ayarlar / SystemInfo.

Cihazınızla ilgili yazılımsal ve donanımsal bilgileri görebileceğiniz alandır.

Screenshot 2025 01 26 03 47 53 73 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

11. Diğer ayarlar / Remote Control.

Bu menüden kumanda ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
Yön tuşları, cihazı kapatma, mute(sessize alma), ses açma ve kapama, geri gitme, ana menü, oynatılan içeriği ileri/geri alma veya oynatıp durdurma seçenekleriniz var.
Ayrıca logolarını gördüğünüz uygulamalar yüklü ise onları tek tuşla çalıştırma imkânınız var Netflix, kodi, Disney Plus veya Spotify gibi.

Screenshot 2025 01 26 03 48 45 76 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

Adımları kısaca özetlersek:

1. Uygulamayı telefona yükle ve aç.
2. Cihazda geliştirici seçeneklerini aç ve hata ayıklama modunu aktif hale getir.
3. Uygulama ayarlarına girip cihazın IP adresini tanımla ve daha sonra uygulama ana ekranında sağ üstte bulunan bağlantı simgesine dokun.
4. Cihaz ana ekranında beliren bağlanma isteğine izin ver.

Geri kalanlar ise maddeler halinde anlattığım işlemler.

Umarım bir çoğunuzun alışkanlığını değiştirecek kadar kolaylaştırır bu uygulama ve kullanım şekli.

İşin uzmanları çok çabuk kavrayıp kullanabilirler diğerleri ise yazdığım maddeleri ve görselleri takip ederek kullanımı kolayca öğrenebilirler.

Saygılar.

Son düzenleme:
Merhaba, açıklayıcı bu güzel rehber ve yararlı bu güzel uygulama bilgisi için teşekkür ederim. Daha önceleri APK dosyalarını yüklemek için iki yöntem kullanıyordum. Ya Google TV kumanda uygulaması ile APK adres satırlarını telefondan kopyala TV box cihazına yapıştır yapıyordum ya da dosya aktaracağım zaman hem mobil cihaza hem box cihazına send files to tv programını yüklüyor cihaza APK aktarıp daha sonra yüklü kalmasını sevmediğim için her iki cihazdan da send files to tv yazılımını kaldırıyordum. Yani sadece dosya aktaracağım zaman yüklüyor ve çok zahmet çekiyordum. Şimdi ise paylaştığınız uygulamayı deneyimledim ve artı olarak APK dosyasını aktarmadan cihazda ekstra depolama ihtiyacı duymadan direk yükleme seçeneğini çok daha pratik buldum. İlave olarak tüm dosyaları aktarmakta artık daha pratik. Sadece telefonda yüklü uygulamarı aktarmayı denerken hata aldım bu sorunu da pek önemsemedim onun dışında çok kullanışlı uygulama tekrardan teşekkürler.

Mobilde yüklü olan programları aktarırken aldığım hata; (Denediğim uygulama G.Drivre)

IMG 20250126 130227

Merhaba, açıklayıcı bu güzel rehber ve yararlı bu güzel uygulama bilgisi için teşekkür ederim. Daha önceleri APK dosyalarını yüklemek için iki yöntem kullanıyordum. Ya Google TV kumanda uygulaması ile APK adres satırlarını telefondan kopyala TV box cihazına yapıştır yapıyordum ya da dosya aktaracağım zaman hem mobil cihaza hem box cihazına send files to tv programını yüklüyor cihaza APK aktarıp daha sonra yüklü kalmasını sevmediğim için her iki cihazdan da send files to tv yazılımını kaldırıyordum. Yani sadece dosya aktaracağım zaman yüklüyor ve çok zahmet çekiyordum. Şimdi ise paylaştığınız uygulamayı deneyimledim ve artı olarak APK dosyasını aktarmadan cihazda ekstra depolama ihtiyacı duymadan direk yükleme seçeneğini çok daha pratik buldum. İlave olarak tüm dosyaları aktarmakta artık daha pratik. Sadece telefonda yüklü uygulamarı aktarmayı denerken hata aldım bu sorunu da pek önemsemedim onun dışında çok kullanışlı uygulama tekrardan teşekkürler.

Mobilde yüklü olan programları aktarırken aldığım hata; (Denediğim uygulama G.Drivre)

Ekli dosyayı görüntüle 3574

Rica ederim, işinize yaramış olması çok güzel. Tek taraflı uygulama ile yapabilmek işin en güzel kısmı olacaktır diye düşünmüştüm ve sizi kullanmaya yönelten de bu olmuş.

Telefonda yüklü tüm uygulamalarımı cihaza yüklemeye çalışmadım ama konuyu hazırlarken 3/4 tanesini denedim ve hiçbir sorun çıkmadı. Tek sorun bazı uygulamaların sadece telefonda çalışıyor olmasıydı yani android box onları desteklemiyordu.
Yine de box'a kurulmasında sorun olmamıştı.

Uygulama Google Drive uygulamasıyla g.drive yani hata olabilir. Bir denerim ben de ama sanırım aynı hatayı alırım yine de denerim.

Detaylı kullanıp yorum bıraktığınız için teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 3574
Söylediğim gibi eğer Google Drive ise bende sorun olmadan yükledi ama açılmadı tabi ki. Bazı uygulamalar sadece telefonda çalışıyorlar maalesef.

Screenshot 2025 01 27 01 22 29 70 ba95bd19de75988acea0b574b8431754Screenshot 2025 01 27 01 22 34 08 ba95bd19de75988acea0b574b8431754IMG20250127012450

Telefonda yüklü olanlardan kurmak isteyip hata aldıklarım arasında mesela Chrome Beta var. Paylaşılan kütüphane eksiği hatası verdi ya da Speedtest uygulaması Desteklenmeyen İşlemci hatası verdi kurulum aşamasında.

Screenshot 2025 01 27 01 26 29 38 ba95bd19de75988acea0b574b8431754

Yüklü olanları kurarken aldığımız hataları o uygulamaların direkt APK dosyalarını kur deyince alır mıyız bilmiyorum ama muhtemeldir izinler veya farklı durumlardan dolayı. Yine de bu yöntem box cihaza dosya gönderme/alma veya APK kurma konusunda gerçekten başarılı. Sorunsuz olan kısmı o diyeyim ya da kendi adıma.

Task manager kısmı da işe yarıyormuş.

Cihazda Background Apps& Process List uygulamasını açtım arka planda açık olanları görmek için. Sonra telefondaki uygulamadan orada açık görünenlerden bazılarını kapat dedim. Cihazdaki ekranı refresh yaptığımda o uygulamalar listede görünmüyordu artık. Yani kapatma işlemi başarılı olmuş.

++ Her uygulamayı göstermiyor ama task manager kısmında. Bu yüzden %100 başarılı demek yanlış olur.

Remote Control ile yön tuşları ve diğer tuşlar da çalışıyor. Uygulama kısayollarından sadece Netflix yüklü olduğu için ona basınca direkt açıldı uygulaması.
Alttaki İleri/Geri Sarma ve Oynat/Durdur tuşları da işlevlerini yerine getiriyor. En azından Netflix'ten bir dizi açıp test edince çalıştılar.

Son düzenleme:
Söylediğim gibi eğer Google Drive ise bende sorun olmadan yükledi ama açılmadı tabi ki. Bazı uygulamalar sadece telefonda çalışıyorlar maalesef.

Ekli dosyayı görüntüle 3608Ekli dosyayı görüntüle 3609Ekli dosyayı görüntüle 3610

Telefonda yüklü olanlardan kurmak isteyip hata aldıklarım arasında mesela Chrome Beta var. Paylaşılan kütüphane eksiği hatası verdi ya da Speedtest uygulaması Desteklenmeyen İşlemci hatası verdi kurulum aşamasında.

Ekli dosyayı görüntüle 3611

Yüklü olanları kurarken aldığımız hataları o uygulamaların direkt APK dosyalarını kur deyince alır mıyız bilmiyorum ama muhtemeldir izinler veya farklı durumlardan dolayı. Yine de bu yöntem box cihaza dosya gönderme/alma veya APK kurma konusunda gerçekten başarılı. Sorunsuz olan kısmı o diyeyim ya da kendi adıma.

Valla hocam tekrar belirtmek gerekirse uygulama çok başarılı ve yararlı. Telefonda yüklü olan uygulamaları bir de Android 8 yüklü olan TV im de denedim onda hiç bir hata almadı direk yükledi. Hatta yüklediğim uygulama mobil sürüm olduğu için TV ile söylediğiniz gibi uyumlu çalışmadı dikey ekranda çalıştı ve dondu akabinde yine aynı program ile uygulamayı kaldırarak hiç zorluk çekmeden kaldığım ekrana geri döndüm. Ayrıca task Manager sekmesinde Tv'de o an gösterimde olan ekranın görüntü fotoğrafını ve videosunu da telefonunuza kayıt edebiliyorsunuz. ADB protokolü kullanıp ağ üzerinden kontrol edebildiğimiz bu tür programlar çok rahat ve kullanışlı oluyor. Aynı şekilde aktif olarak Android TV ADB mouse uygulamasını da kullanıyor ve mouse gereken uygulamalar da rahat ediyorum. Paylaştığınız bu uygulama ile bu denli çok rahat dosya aktarım yapabilmek cihazın kullanımını keyifli hale getiriyor ve zaman zayiatı önlüyor. Box cihazı kullananlar için olmazsa olmaz programlar arasında yer alması bence gereken bir uygulama. Paylaşımlarınızın devamını bekler, teşekkür ederim.

Geri