RockTek G2 Android 14 TV Erişilebilirlik Hizmetleri, Dosya yolu gösterme Sorunu

Konular
3
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 yıllık Mibox S kullanım sonrası büyük bir hevesle RockTek G2 tv box aldım. Cihaz öğlen elime ulaştı, kuruluma başladım, cihaz güzel lafım yok ancak çözemediğim birkaç problem yaşıyorum. Bu yüzden kullanıcı deneyimi açısından büyük beklenti sonrası büyük hayal kırıklığı yaşıyorum açıkçası. Yardımlarınızı bekliyorum.

Birincisi lemuroid ( marketten yükledim ) ppsspp ( APK olarak yükledim ) gibi emülatörlerde dosya yolu seçmek istediğimde "bunu yapabilen bir uygulamanız yok" şeklinde bir hata ile karşılaşıyorum. Halbuki X-plore file manager ( APK yükledim ) , CX dosya gezgini, RS file manager, fx file manager (diğer dosya yöneticilerini marketten yükledim) gibi dosya yöneticileri bulunuyor.

Geliştirici ayarlarını açık, Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükleme açık, uygulamalara izin veriyorum ama sonuç değişmedi.

İkincisi erişilebilirlik ayarlarında projectivy Launcher, tvquickactions gibi uygulamalara izin versemde otomatik izin engelleniyor.

Üçüncüsü Asphalt kurdum ama oyun kurulumu sonrası yaş, cinsiyet soru ekranında ne kumanda ne joystick ile hiçbir şey tıklanmıyor. Oyuna başlanmıyor bu yüzden.

Umarım kolay çözümü olan problemlerdir.

Ekli dosyalar

• IMG-20250723-WA0002.jpg
    IMG-20250723-WA0002.jpg
    109.9 KB · Görüntüleme: 151
  • IMG-20250723-WA0001.jpg
    IMG-20250723-WA0001.jpg
    235.4 KB · Görüntüleme: 8
Sakin kafayla biraz araştırınca android 14 ten kaynaklı erişilebilirlik hizmeti kısıtlamaları olduğunu öğrendim. Başka bir forumda bir arkadaş bununla ilgili bilgilendirme paylaşımında bulunmuş. atvTools programı ile telefon üzerinden programımızı kurduğumuzda erişilebilirlik sorunu ortadan kalkıyor. Benzer problem yaşayan varsa/olursa bilgi amaçlı paylaşmış olayım.

Diğer sorunları ise hala çözemedim.

Oyla 0
/Android/data/com.swordfish.lemuroid/roms/
Klasörüne dosyaları atarsanız lemuroid içinde gözükecektir.
Dosya işlemlerini cx file expolorer ile yapabilirsiniz.

Oyla 0
Sakin kafayla biraz araştırınca android 14 ten kaynaklı erişilebilirlik hizmeti kısıtlamaları olduğunu öğrendim. Başka bir forumda bir arkadaş bununla ilgili bilgilendirme paylaşımında bulunmuş. atvTools programı ile telefon üzerinden programımızı kurduğumuzda erişilebilirlik sorunu ortadan kalkıyor. Benzer problem yaşayan varsa/olursa bilgi amaçlı paylaşmış olayım.

Diğer sorunları ise hala çözemedim.
Erişilebilirlik için bir önerim var kendim telefonda bu yöntemi kullanıyorum belki sizinde işinize yarar.
Erişilebilirlik izni vermek istediğiniz uygulamanın üstüne basılı tutup bilgi ekranına veya daha fazla ekranına ulaşın yani uygulamaya izin verebildiğiniz, ön bellek veri temizliği yapabildiğiniz pencereye ulaşın açılan pencerede kısıtlanmış ayarlara izin ver gibi bir seçenek var mı ona bakın varsa aktif edin daha sonra erişilebilirliklere tekrar gidip o uygulamanın erişilebilirlik özellikleri aktif olmuş olacak ama garanti veremiyorum çünkü ben telefonda kullanıyorum sizde ki cihazda işe yarar mı bilemiyorum yinede denemekten zarar gelmeyeceği için paylaşayım istedim.

Oyla 0
Erişilebilirlik için bir önerim var kendim telefonda bu yöntemi kullanıyorum belki sizinde işinize yarar.
Erişilebilirlik izni vermek istediğiniz uygulamanın üstüne basılı tutup bilgi ekranına veya daha fazla ekranına ulaşın yani uygulamaya izin verebildiğiniz, ön bellek veri temizliği yapabildiğiniz pencereye ulaşın açılan pencerede kısıtlanmış ayarlara izin ver gibi bir seçenek var mı ona bakın varsa aktif edin daha sonra erişilebilirliklere tekrar gidip o uygulamanın erişilebilirlik özellikleri aktif olmuş olacak ama garanti veremiyorum çünkü ben telefonda kullanıyorum sizde ki cihazda işe yarar mı bilemiyorum yinede denemekten zarar gelmeyeceği için paylaşayım istedim.
Yanıtınız için teşekkür ederim, deneyeceğim 🙏

Oyla 0
android 14 baya bir sorun çıkarıyor bir çok cihazda test ettim benzer sorunlar var . Çözeceğiz yavaş yavaş.
evet maalesef bu şekilde. programların ana klasörünü bulup içerisinde gerekli dosyaları kopyalamak gerekebiliyor.
çoğu dosya yöneticisinde data klasörü bile açılmıyor. cx file ve rs file explorer programları hem güzel çalışıyor hem de data klasöründe işlem yapabiliyoruz. adb ile de yapılabilir diye gördüm ama denemedim.

Oyla 0
/Android/data/com.swordfish.lemuroid/roms/
Klasörüne dosyaları atarsanız lemuroid içinde gözükecektir.
Dosya işlemlerini cx file expolorer ile yapabilirsiniz.
İbrahim Bey belirttiğiniz şekilde denedim ancak Android 14 dosya yolu seçilmesine izin vermiyor. 4 Farklı dosya yöneticisi ile denedim ama yine değişen birşey olmadı. RS dosya yöneticisi bu durumla ilgili çözüm için bir yönlendirmede bulunuyor. iAdb diye bir program kurulumuna yönlendiriyor, bu program adım adım nasıl yapılacağını yönlendiriyor. Kablosuz USB hata ayıklama modunu etkinleştirip bağlantı kurulduktan sonra ilgili dosya yöneticisine yetkiler verilebiliyor. Telefonda bunu denedim, yapılabiliyor ancak tv box android 14 te iAdb eşleştirmesi için şifre onay kutusu gelmediğinden başaramadım.

Oyla 0
İbrahim Bey belirttiğiniz şekilde denedim ancak Android 14 dosya yolu seçilmesine izin vermiyor. 4 Farklı dosya yöneticisi ile denedim ama yine değişen birşey olmadı. RS dosya yöneticisi bu durumla ilgili çözüm için bir yönlendirmede bulunuyor. iAdb diye bir program kurulumuna yönlendiriyor, bu program adım adım nasıl yapılacağını yönlendiriyor. Kablosuz USB hata ayıklama modunu etkinleştirip bağlantı kurulduktan sonra ilgili dosya yöneticisine yetkiler verilebiliyor. Telefonda bunu denedim, yapılabiliyor ancak tv box android 14 te iAdb eşleştirmesi için şifre onay kutusu gelmediğinden başaramadım.
hocam ben next cihazı kullanıyorum. cx file explorer uygulamasına uygulama izinlerinden dosya izinlerini tam izin olarak seçtim. Data klasörüne erişim sağlayabiliyorum bu şekilde. Dosyaları gönderdikten sonra da belirttiğim gibi /data/.../roms klasörüne yükledim doğrudan uygulama içerisinde gözüktü.

Oyla 0
Hocam X-plore, CX, FX, RS gibi dosya yöneticilerine bütün izinleri verdim ama data klasörüne erişimi ya da dosya yolu seçmeyi başaramadım. Cihazı kurarken direkt güncelleme alıyor ve galiba bu güncelleme de Android 14 için kısıtlamaları artırmış gibi. Tekrardan kurulumla uğraşmak gözümde büyümezse cihazı fabrika ayarlarına döndürüp, İnternete bağlamadan kurmayı deneyeceğim. Bakalım bu şekilde bir çözüm elde edebilecek miyim.

Oyla 0

Geri