Rehber; Google TV'lerde Google launcher devre dışı bırakma

TheCeRRaNo

Üye
Konular
5
Merhaba arkadaşlar;
Malum Google TV si Google box olan bence herkezin şuan ortak derdi olan Google launcherı cihazlarımızdan nasıl pasif hale getireceğimiz hakkında sizlere bilgimi paylaşmak istedim.

Biliyorsunuz daha önce bu launcher değişimi konusundan müzdarip olmuş birisiyim. Bakmayan isteyenler için konu burda: TCL Google Tv ve diğer Android Tv'ler in "Servisleri" hk. )

Google da üstüne düşeni yapıp tekelleşmeye giderek alternatifsiz olarak sadece kendi launcher ını yükleyip gönderiyor, buda Tv lerde gereksiz olarak kasılmalara, görsellikte olumsuzluklara fonksiyonel olarak kullanılamamazlıkları devamında getiriyor.

Şimdi ihtiyacımız olan şeyler;
-Google launcher yüklü bir Televizyon:)
-Yüklemek istediğimiz TV Launcher (Ben Projectivy Launcher kullanıyorum)
-ADB TV: App Manager ( TV Nin Play storunda vardır)
- Ve son olarak ADB TV konsol komutları.

Yapılışı;
1-Öncelikle Google tv mize istediğimiz launcheri yüklüyoruz. Bende Projectivy Launcher var, Play stor isterseniz link aşağıda;

1757426080379

2-ADB TV:App manager proğramımızı tv mize yüklüyoruz.

1757424441853

3-proğramı açınca istediği izinleri veriyoruz. Geliştirici seçeneklerinden USB Hata ayıklama gibi.
NOT: Geliştirici seçeneklerini açmak için Ayarlar>Sistem>Hakkında>Yapı numarası veya derleme numarasına 5 kere basarak açabilirsiniz.

1757424955830

4-Bu izinleri verdikten sonra Proğramın içeriğine girerek "Console" isimli yere giriyoruz.

1757425282961

5-Altta olan resimde kod yazmamıza yarayacak alan açılacak.

1757425373061

6- Konsolumuz açıldığında aşağıda vermiş olduğum kodları tek şekilde yazıp enter tuşuna basacağız;

Yazılacak ilk kodu yazın ve enter tuşuna basın :
adb shell pm disable-user --user 0 com.google.android.apps.tv.launcherx

Yazılacak ikinci kodumuzuda yazıp yine enter tuşuna basın:
adb shell pm disable-user --user 0 com.google.android.tungsten.setupwraith

Telefondan kopyala yapıştır yaparak kodları yazmak istiyorsanız bu proğramı telefonunuza yükleyip TV İle aynı ağa bağlanın.

7- Son olarak herşey bittikten sonra tv mizi 1 kere kapatıp açmamız yeterli, Google launcer pasif olacak ve açılmayacaktır.

Ayrıca konuda bahsetmiş olduğumuz ADB Launcher isimli proğramı TV Den silmek isteyipte silemediğiniz ama pasife almak istediğiniz proğramlar içinde kullanabilirsiniz.

Son olarak, bu rehberi kullanacaksanız konuyla ilgili beceriniz yoksa hiç bulaşmayın bilen birene yaptırın.

Ayrıca Yatırım tavsiyeside değildir:)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, bazılarımız bu konuyu biliyordur ama Tv lerimizde gömülü halde gelen Google launcher nasıl değiştireceğimizden sizlere bahsetmek isterim.
Biliyorsunuz daha önce bu launcher değişimi konusundan müzdarip olmuş birisiyim. Google da üstüne düşeni yapıp tekelleşmeye giderek alternatifsiz olarak sadece kendi launcher ını yükleyip gönderiyor, buda Tv lerde gereksiz olarak kasılmalara, görsellikte olumsuzluklara fonksiyonel olarak kullanılamamazlıkları devamında getiriyor. Şimdi öncelikli olarak ihtiyacımız olan şeyler;
-Google launcher yüklü bir Televizyon
-ADB
ne kadar ram açar cihazda

google launcherdan kurtulmanın başka bir yolu da shizuku ve canta. tvde kaldirilamayan ve kullanmak istemediğim uygulamaları shizuku ve canta yükleyerek kaldirdim ya da pasifize ederek hallettim
(indirip gerekli yönergeleri yerine getirin)
(shizuku yetkisini verin kullanmaya hazır)

not: bu yöntem android telefonlarda da geçerli. xiaomi telefonların saçma sapan uygulamalarından bu şekilde kurtuldum
uyarı: telefon ve tvde sistemi etkileyecek uygulamaları pasifize etmekten ya da silmekten kaçının

Son düzenleme:

Geri