Park yeri işgalcisini nereye şikayet edebilirim

burakhd

Paylaşımcı
Konular
43
Merhaba mahallede bir kiracı var araba koyabilecegimiz tek yer dere kenarı İzmir'de sokaklar dar olduğu için fakat kiracı aklınca akıllılık yaparak motorunu iki akrabalık yere park ediyor sonra arabasını başka yere park ediyor ve arabasının onu boşalıncada duba sandalye vs. Koyuyor git gide alanı büyültüyor İzmir haber sayfalarına felan attım sadece belediyeye nasıl iletirim mesajımı para cezası felan alsa caydırıcılıgı olurScreenshot 2025 01 31 14 36 50 671 commiuigallery edit
Bu fotoğraf bugüne aitScreenshot 2025 01 31 14 36 26 124 commiuigallery edit
Buda 2024 8 Ağustosa ait

belediyeye şikayet etmeniz gerekiyor diye biliyorum hatta cimere yazın gitsin kamu alanını işgal ediyo tapusu ona ait değilse veya o tabure koyduğu yerlerin kirasını devlete ödemiyosa tabure koymaya hakkı yok

belediyeye şikayet etmeniz gerekiyor diye biliyorum hatta cimere yazın gitsin kamu alanını işgal ediyo tapusu ona ait değilse veya o tabure koyduğu yerlerin kirasını devlete ödemiyosa tabure koymaya hakkı yok
izmir hemşehri destek hattına yazdm bakalım geri dönüş almazsam cimerede yazcam

İzmirdecevirme insta sayfasına attınız mı?
Bayraklı mı burası?

Merhaba mahallede bir kiracı var araba koyabilecegimiz tek yer dere kenarı İzmir'de sokaklar dar olduğu için fakat kiracı aklınca akıllılık yaparak motorunu iki akrabalık yere park ediyor sonra arabasını başka yere park ediyor ve arabasının onu boşalıncada duba sandalye vs. Koyuyor git gide alanı büyültüyor İzmir haber sayfalarına felan attım sadece belediyeye nasıl iletirim mesajımı para cezası felan alsa caydırıcılıgı olurEkli dosyayı görüntüle 3778
Bu fotoğraf bugüne aitEkli dosyayı görüntüle 3779
Buda 2024 8 Ağustosa ait
o yolda hiçbirinizin park hakkı yok trafiğe şikayet edersin yanlış yasak olan yere park ettiği için ceza yer ama sadece o değil oraya park eden sende dahil herkes ceza yer

o yolda hiçbirinizin park hakkı yok trafiğe şikayet edersin yanlış yasak olan yere park ettiği için ceza yer ama sadece o değil oraya park eden sende dahil herkes ceza yer
Bu yazdığınız eğer ki park yasağı varsa geçerli diye biliyorum. Eğer park yasağı yoksa orası kamuya ait bir yol orada ikamet eden insan arabasını otoparkı yoksa mecbur çekecek. Sadece tabure koyup işgal ve kapatmaya hakları yok o da şu şekilde geçerli eğer ki o alan için kira ödüyorsa hakkı var (kurulan pazarlar gibi herkesin kendi yeri var oraya kira ödüyorlar) ama kira ödemeden veya herhangi bir tapuda söz hakkı yoksa o şekilde yolu kapatamaz. Zaten hatalı park etmiş onda sorun yok ama tabure koyup kapatma konusunda şikayet edilse sadece o vatandaşa ceza uygulanır diye biliyorum.

O park yasağı olan yerlerde geçerli reis patronun dediği gibi ve kiracı sadece ev için kira ödüyor yola hakkı yok

İzmirdecevirme insta sayfasına attınız mı?
Bayraklı mı burası?
İzmirdecevirme daha çok büyük olaylarla ilgileniyor izmirle ilgili diğer haber sayfalarına attım izmirdecevirmeden dönüş almadım Karabağlar

izmiri iyi bilirim ;) selamlar @burakhd

@burakhd

Bahsettiğiniz gibi olduğunda direkt 112'yi arayıp polis merkezine bağlanmak isteyin durumu kısaca anlatıp. Mümkünse de fotoğrafını çekin o anda.

Polis gelir yerinde tespit için şikayeti değerlendirir. Bahsettiğiniz gibiyse cezai işlem uygular.

Ama unutmayın onlar geldiğinde vaziyetin anlattığınız gibi olması gerekiyor. Yoksa işlem yapamazlar.

@burakhd

Bahsettiğiniz gibi olduğunda direkt 112'yi arayıp polis merkezine bağlanmak isteyin durumu kısaca anlatıp. Mümkünse de fotoğrafını çekin o anda.

Polis gelir yerinde tespit için şikayeti değerlendirir. Bahsettiğiniz gibiyse cezai işlem uygular.

Ama unutmayın onlar geldiğinde vaziyetin anlattığınız gibi olması gerekiyor. Yoksa işlem yapamazlar.
Polis kendi gözüyle görmediği biseye ceza Yazmaz. Ya orayı işgal ederken görecek yada bi kamera kaydı olacak ki ceza yazsın. Adamı bulsalar adam deseki ben koymadım kim koydu bilmiyorum. Hiç bisey yapmazlar adama. Bu konuda en güzel yol cimer. Kamuya ait alanı kendi menfaati için işgal ediyor başkasının faydalanmasina izin vermiyor diye eklemesini yapacak. Gerisini belediye halleder

Polis kendi gözüyle görmediği biseye ceza Yazmaz. Ya orayı işgal ederken görecek yada bi kamera kaydı olacak ki ceza yazsın. Adamı bulsalar adam deseki ben koymadım kim koydu bilmiyorum. Hiç bisey yapmazlar adama. Bu konuda en güzel yol cimer. Kamuya ait alanı kendi menfaati için işgal ediyor başkasının faydalanmasina izin vermiyor diye eklemesini yapacak. Gerisini belediye halleder
Ben ne yazdım siz ne yazıyorsunuz.

Bunu yazmadan önce kendi yorumumu kattığımı düşünmediniz herhalde.
Resmi bir şikayet olacağı için önceden teyit ederek yazdım.

Kaldı ki elinde eski görüntüler de var.

Neyse, sorunu çözmekte size bol şans @burakhd . Muhakkak halledersiniz.

Ben ne yazdım siz ne yazıyorsunuz.

Bunu yazmadan önce kendi yorumumu kattığımı düşünmediniz herhalde.
Resmi bir şikayet olacağı için önceden teyit ederek yazdım.

Kaldı ki elinde eski görüntüler de var.

Neyse, sorunu çözmekte size bol şans @burakhd . Muhakkak halledersiniz.
Siz ne yazmışsınız diye tekrar baktım. 112 yi arayın polis gelip gereğini yapar yazmışsın. Yanlış mı anlamışım. Bende diyorum ki polis geldiğinde o Şahsın o eşyalarla ile park yerini kendine ayırıyo olması lazım diyorum. Yani polis geldiğinde şahıs orda dahi olsa, elinde eşyalar vs olmasa, ben burda ayakta duruyorum kimene dese polis işlem yapmaz çünkü ortada suçun işlendiği bir eylem yok

Gayet açıkça yazmışım. Hala neyi anlatmaya çalışıyorsunuz hayret.

"

"

Her neyse konuyu ve yardım isteyenin durumunu düşünerek ben noktalıyorum mesajımı.

polis lik bir durum yok gibi bence, bu işlerden pek anlamam ama böyle bir durum olduğunda, abim O motoru alıp çöp konteyner ına atar, sonra gidip O adamı bulup burnunu eline verir, bir daha böyle bir şey yapmak aklından bile geçmez.. 😅😜😅😜😅

112 arayıp bildirceksin polis gelip tutanak tutuyor.hergün aynı arabanın motorun resmini çek polis gelince göster.

Geri