Öneri Oturdugumuz evler ne kadar saglam

İsmail74

Paylaşımcı
Puan 42
Çözümler 0
@İsmail74
Arkadaşlar oturduğumuz evler ne kadar saglam , insanlarin hayati bu kadar ucuz olmaması lazım

e-Devlet ve Tapu Kontrolü: T.C. kimlik numaranızla
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
üzerinden Tapu ve Kadastro hizmetlerinden taşınmazınızda "Riskli Yapı" şerhi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sisteminden riskli yapı tespit süreçlerini sorgulayabilirsiniz.

Hiç kimse benim evim %100 sağlam güvenilir demesin, 6 Şubat debremi bize neyi öğretti FAY HATTI oturduğunuz bina altından geçti mi hiç bir yapı ayakta kalmıyor..yollar dağlar ovalar yarılıyor.

Benim oturduğum ev benimle yaşıttır en az. Bizim ev zaten iptal. Üstüne 9 katlı.

C40 beton (sulandırmadan doğru işçilik) ve paslanmamış nervürlü demir (ki hiçbir inşaatın yanında pırıl pırıl demir görmedim), en iyi işçilik nasıl yaparsan yap. Ömrü 45-50 yıldır. Sıcaklık ortalamasındaki genel artış düşünülünce yıl da düşer. C40 o zaman yoktu. Hatta o zaman beton sınıflandırması bile yoktu. Olsa da durum bu.

Bugün bir evin yapımında gerçek C40 kullanılsa, paslanmamış nervürlü demir ile bina yapılsa şu anki fiyatların 4 katına kaba inşaattı alamazsınız. Size öyle deyim siz anlayın.

Ne sisteme ne de başka bir şeye güvenin. Bilime bakın.

Geri