Ofiste arkadaşlara yapılabilen bilgisayar şakaları ...

dehakan7

Müdavim
Konular
415
Ben başlatıyorum , aklınıza gelirse güzel şeyler paylaşın lütfen,

verdiğim linkte bir çok şaka var kapanış ekranları mavi ekran açılışlar güncellemeler :)

Bilgisayarda Arkadaşınıza Yapabileceğiniz Aşırı İyi Bir Şaka daha :) Sahte Windows Güncellemesi

Aşırı sinir bozucu ve bir o kadar da eğlenceli bir şaka. Ve sonsuz bir döngüde güncelleme... Fakeupdate.net internet sitesi üzerinden bütün işletim sistemlerinin güncelleme ekranlarına ulaşılabiliyor ve sahte güncelleme ekranı ile eş, dost, arkadaş ne varsa bir güzel troll'lenebiliyor.

Ekran Dönme Şakası (Screen Rotation):

• Windows'ta ekranı ters döndürmek için, klavyede Ctrl + Alt + Ok tuşlarına basabilirsiniz. Ekran aniden 90 derece veya 180 derece dönecektir. Bu, arkadaşınızın ekranı düzeltmek için bir süre uğraşmasına neden olabilir.

Bilgisayari kilitlemeden cay almaya gitmistim arkamda oturan seytan benim bilgisayardan butun departmana starbuckstan kahve ismarlayacagim diye mail atmis. Departman da 15 kisi. Ben de jest yapip o 15 kisiyi yemege goturmustum hem de civardaki en kazik yere. Ustune kahve de ictik tabi.

Bilgisayari kilitlemeden cay almaya gitmistim arkamda oturan seytan benim bilgisayardan butun departmana starbuckstan kahve ismarlayacagim diye mail atmis. Departman da 15 kisi. Ben de jest yapip o 15 kisiyi yemege goturmustum hem de civardaki en kazik yere. Ustune kahve de ictik tabi.
geçmiş olsun :) güzel bir ofis şakası olmuş .

eskiden adını bilmediğim bir tane vardı. bir tuşa dokunduğunda ekran eriyormuş gibi aşağıya akıyordu.

Millet kahve molasındayken serverdan hepsine mavi ekran ss tam ekran açıyordum. ctrl s yapmayanlar bir titreyip kendilerine geliyorlardı. 😬

Valla yaptığım en büyük şaka ramları yerinden çıkartmaktı fakat ramların çıktığı fark edilmicek şekildeydi. Biraz eşek şakası oldu fakat günün sonu mutlu bitmişti :)

Valla yaptığım en büyük şaka ramları yerinden çıkartmaktı fakat ramların çıktığı fark edilmicek şekildeydi. Biraz eşek şakası oldu fakat günün sonu mutlu bitmişti :)
Nasıl fark edilmeyecek şekildeydi?

Nasıl fark edilmeyecek şekildeydi?

Klipsin 1 tanesini açıp ram'in kulağından tutup az yukarı çekin dişin birtanesi boşa çıkar sonra klip'i yaklaştırın hafiten. PC'yi açın size mozart çalmaya başlar :) Bip bip de bip bip

İşten anlayan olsaydı zaten bip sesinden ram olduğunu çakozlardı

Ben bir tane bat dosyası hazırlamıştım PC nin açılışında çalışacak şekilde yazdım. Açılışta metin dosyası çıkıyordu ekranı kaplayarak ve içinde kocaman harflerle "DİKKAT BU BİLGİSAYAR FBİ TARAFINDAN İNCELEMEYE ALINMIŞTIR. İNCELEME DEVAM ETMEKTEDİR. ŞİMDİ ELLERİNİZİ HAVAYA KALDIRIN VE KLAVYEDEN YAVAŞÇA ÇEKİN. HİÇ BİR TUŞA BASAMAYIN" diye yazıyordu.
Kulaklarıçınlasın arkadaşımı seyrederken gülmekten altıma yapacaktım :)
Yedi baya yedi.
NOT: Öyle aman aman (hatta hiç) PC bilgisi olmayan paket programı açıp sadece bilirsiniz işte o programda çalışan biriydi.

Aslında şaka sayılmaz ama birde kendi hazırladığım bir excel dosyası vardı. Daha doğrusu exel tabanlı bir veri girişi. Kendim kullanmıyorum başkası için yapmıştım.
Hergün tarihi giriyorsunuz ve o tarihe ait verileri arka plandan çekiyor.
Kendi doğumgünümün tarihi girildiğinde otomatik olarak bir metin geliyor ve arayıp benim doğum günümü kutlamaları yazıyor metinde :)

shutdown komutu girmiştim bi baktım süresi gelince herkes napcağını şaşırmış gittim iptal ettim cmd den kahraman ilan edilmiştim 1 hafta 😂

Geri