NVIDIA RTX 5070 Ti Ekran Kartı: Detaylar Sızdırıldı!

Sinetech 

Admin
Konular
88
NVIDIA RTX 5070 Ti Ekran Kartı: Detaylar Sızdırıldı!
Oyuncuların merakla beklediği NVIDIA RTX 5070 Ti ekran kartı hakkındaki sızıntılar, teknoloji dünyasında heyecan yaratmaya devam ediyor. Yeni modelin selefi RTX 4070 Ti’ye kıyasla hem performans hem de teknoloji açısından önemli yenilikler sunacağı belirtiliyor. İşte sızdırılan detaylar!

RTX-5070-release-date-and-pricing-speculation.jpg

%17 Daha Fazla CUDA Çekirdeği
RTX 5070 Ti’ın, 8.960 CUDA çekirdeğiyle selefi RTX 4070 Ti’ye göre %17 daha fazla çekirdeğe sahip olacağı söyleniyor. Bu, oyun performansı ve içerik üretimi için ciddi bir sıçrama anlamına geliyor. Ayrıca, kartın 5 nm üretim süreciyle daha küçük, hızlı ve enerji verimli bir yapıya sahip olması bekleniyor.

Yeni Nesil GDDR7 Bellek Teknolojisi
Sızıntılar, RTX 5070 Ti’ın GDDR7 bellek teknolojisini destekleyeceğini ve bu sayede daha yüksek veri aktarım hızlarına ulaşabileceğini gösteriyor. Bu, özellikle yüksek çözünürlüklü oyunlarda ve grafik işleme görevlerinde büyük bir avantaj sunabilir.

c3e71cdfada5581177cb55111a58b947_XL.jpg

Güç Tüketiminde Dengeli Artış
RTX 5070 Ti’ın toplam güç tüketimi, RTX 4070 Ti’a kıyasla hafif bir artış gösterse de bu artışın performans kazançlarıyla dengeleneceği belirtiliyor. NVIDIA’nın enerji verimliliğini ön planda tutan tasarımı sayesinde, kullanıcılar hem yüksek performans hem de makul güç tüketimi elde edebilecek.

Tanıtım ve Çıkış Tarihi
NVIDIA’nın RTX 50 serisini Ocak ayında düzenlenecek CES 2025 etkinliğinde tanıtması bekleniyor. Bu etkinlikte RTX 5070 Ti’ın fiyatlandırması ve piyasaya çıkış tarihi gibi önemli detayların da açıklanması öngörülüyor.

Görüşünüz Nedir?
Yeni NVIDIA RTX 5070 Ti, özellikle üst düzey oyun performansı ve içerik üretimi için iddialı bir seçenek olarak görünüyor. Siz bu ekran kartı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle paylaşın!

KAYNAK

Son düzenleme:
DonanımHaber'den de konuyu okumuştum. Ocak ayında 5080 ve 5090, Şubat ayında 5070 ve daha sonra da bu modeli sunacaklar diyordu.
Genelde kıyas 4070 TI ve TI SUPER'e göre yapılmış. Eğer bilgiler doğruysa çekirdek sayısına göre 4070 TI SUPER'den %6 fazla olacakmış. TGP değeri olarak da 15W'lık bir artış.
Yani yorumlar 5070-5080 arasında bir yer edinmesini beklese de piyasaya sürülmeden ve test edilmeden beklentiyi yüksek tutmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca CES 2025'te AMD de yer alacak ve asıl kıyası onun sunacağı modellerin yaptıracağını düşünüyorum. Zira F/P açısından AMD kendini tercih ettirmesini iyi biliyor. Rakibini iyi tanıyor ve beklentileri rakibi oluştursa da iyi rol çalıp hakkını veriyor.

@Sinetech CES 2024 demişsiniz, düzenleme talep ediyorum ;)

4080 super icin 3 tane pin takıyoruz
5000 serilerine nasıl pin takacaz acaba.
eskiden power dan gelen pin'i tak kullandı şimdi 3 tane takar olduk.Kartlar artık enerji işinde sapıttı.

Bence artık böyle yüksek enerji ihtiyacı olan kartları harici olarak kullanabilmek lazım gerekirse dışarıdan 220 ile çalıştırmak gibi ..

Geri