Yardım Next start4k her gün cihazın yeniden başlama sorunu

miskiab34

Paylaşımcı
Puan 27
Çözümler 0
@miskiab34
Next start4k cihazım ilginç bir şekilde her zaman aynısını yapıyor. Herhangi bir iptv uygulamasından star Tv yi izlerken her akşam olduğu gibi haberler reklama girdiği anda cihaz 2-3 saniye donuyor ve cihaz yeniden başlıyor. Ve bu sorun uzun zamandır devam ediyor. Kendim yapmış olduğum listeyide televizo da açtığımda yeni aynı şekilde her akşam aynı saatte star Tv haberi reklama girdiği anda cihaz donup yeniden başlıyor. Bu ilginç sorunla karşılaşan var ise yardımcı olabilir mi? Wars, atak, beleştv bu uygulamalarda da aynı şekilde hep star Tv de haber izlerken akşam saatlerinde reklama girdiği anda yapıyor

Son düzenleme:
Reklama girdiği anla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. O size öyle geliyordur. Muhtemelen ön belleğe alınan verileri işlemekte sorun yaşıyorsunuzdur. Cihazı sıfırlamak sorunu çözebilir

Çalıştırdığınız uygulamalar kendi playerı ilemi yoksa androidin playerı ilemi çalışıyor burda bir çakışma olabilir.

Cec ayarlarındaki ses ayarı önemli cihazın ses ayarına etkisi var anlık bir yüksek khz ses ile çakışma yapıyorsa dondurabilir sonuçta sesler apk lar ile yazılımsal olarak çeşitlendirilip çıkışa sunuluyor ve çıkışla ilğili değil.
Sorun tamamen yazılımsal hatayı tarif ediyor.Sesi işleyen farklı bir uygulama apk'sıda hataya yol açabilir.

Sonuç olarak bahsedildiği üzre uygulamalar için yeniden uğraşılması gereksede sıfırlamak ilk yapılması gereken.
Varolan bir hata üzerine uygulamalar ile uğraşmak manasız kalır.

Nacizane tavsiyem playerı oturmuş sorun yaşanmayan olduğunu yorumlardan dogrulayarak kullanmanızdır.

startv sizin cihaza düşman herhalde hocam :D sadece startv ile alakalı ise sorun o yayında olabilir diğer kanallarda da böyle bir durum söz konusu oluyorsa o zaman cihazla ilgili olabilir.

Çalıştırdığınız uygulamalar kendi playerı ilemi yoksa androidin playerı ilemi çalışıyor burda bir çakışma olabilir.

Cec ayarlarındaki ses ayarı önemli cihazın ses ayarına etkisi var anlık bir yüksek khz ses ile çakışma yapıyorsa dondurabilir sonuçta sesler apk lar ile yazılımsal olarak çeşitlendirilip çıkışa sunuluyor ve çıkışla ilğili değil.
Sorun tamamen yazılımsal hatayı tarif ediyor.Sesi işleyen farklı bir uygulama apk'sıda hataya yol açabilir.

Sonuç olarak bahsedildiği üzre uygulamalar için yeniden uğraşılması gereksede sıfırlamak ilk yapılması gereken.
Varolan bir hata üzerine uygulamalar ile uğraşmak manasız kalır.

Nacizane tavsiyem playerı oturmuş sorun yaşanmayan olduğunu yorumlardan dogrulayarak kullanmanızdır.
Hocam kendi uygulamaları ile çalışıyor herhangi bir eklenti kullanmıyorum. Ama ses olayı mantıklı geldi gibi cihazın sesi son seste, sadece Tv den açıp kısıyorum sesi, birde star Tv reklama girerken o meşhur yıldır belirinci ses gacur gucur edip ondan sonra yeniden başlıyor cihaz

startv sizin cihaza düşman herhalde hocam :D sadece startv ile alakalı ise sorun o yayında olabilir diğer kanallarda da böyle bir durum söz konusu oluyorsa o zaman cihazla ilgili olabilir.
Hiç sorma taktı bize bu aralar🤣

Hocam kendi uygulamaları ile çalışıyor herhangi bir eklenti kullanmıyorum. Ama ses olayı mantıklı geldi gibi cihazın sesi son seste, sadece Tv den açıp kısıyorum sesi, birde star Tv reklama girerken o meşhur yıldır belirinci ses gacur gucur edip ondan sonra yeniden başlıyor cihaz
Tek örneği siz değlmişsiniz. Reddite şöyle bir baktım, ABD de Mac Donalds reklamı açılınca reboot eden cihazlar var, ingilterede de sky tv nin online sitesinde yine aynı sorunu yaşıyorlar
Sorun kaynağı, codec değişince cihazda oluşan yüksek cpu/gpu, ram tüketimi sonrası cihazın başedememesi, sonrasında restart yapması denmiş. Çözüm önerileri klasik. Cihazı resetleme, daha güçlü adaptör vs ama çoğu kişide de pek çözüm olmamış

internet olsun uydu olsun yayın akışındaki ses controlü değişken gelir özellikle reklamlardaki ses varsasyonu Bu cihazlarla uğraşmaya başladığımdan bu yana codeklerin azraili olabilir düşüncesindeyim.Çünki oto seviye uyarlaması yok..

Çok fazla player kullanmadım next cihazlardaki vstro player kullanıyorum cihazı yormuyor yayınlardaki çözünürlük ne olursa olsun 1080p olarak açıyor onla ilerliyorum.Sesle alakalı sorun olmadı.Tv lerde pek kullanmadığım için ses sesiveysine yönelik lg tv bu playerla sorun yaşamadım.Bir kaç defa vlc kullandım onda ses seviyeleri anormal seviyede farklı ve yüksek oluyordu ve anfi denemesi yaparken ara elektronik görüntü ses adaptörüne zarar verdi ekranı kesti ayrıca yayın akışı 560p gibi idi dahada kullanmadım.Bahsettiğiniz playerları hiç kullanmadım.

O nedenle player önemli yayın akışındaki codekleri işleyip çıkışa sunan uygulama.

Tek örneği siz değlmişsiniz. Reddite şöyle bir baktım, ABD de Mac Donalds reklamı açılınca reboot eden cihazlar var, ingilterede de sky tv nin online sitesinde yine aynı sorunu yaşıyorlar
Sorun kaynağı, codec değişince cihazda oluşan yüksek cpu/gpu, ram tüketimi sonrası cihazın başedememesi, sonrasında restart yapması denmiş. Çözüm önerileri klasik. Cihazı resetleme, daha güçlü adaptör vs ama çoğu kişide de pek çözüm olmamış
Anladım üstad çok teşekkür ederim. İlk işim farklı bir adaptör ile denemek netice alırsam buradan dönüş yapacağım mevcut adaptör 12v 1a, bulabilirsem 12v 2a ile deneyeceğim

internet olsun uydu olsun yayın akışındaki ses controlü değişken gelir özellikle reklamlardaki ses varsasyonu Bu cihazlarla uğraşmaya başladığımdan bu yana codeklerin azraili olabilir düşüncesindeyim.Çünki oto seviye uyarlaması yok..

Çok fazla player kullanmadım next cihazlardaki vstro player kullanıyorum cihazı yormuyor yayınlardaki çözünürlük ne olursa olsun 1080p olarak açıyor onla ilerliyorum.Sesle alakalı sorun olmadı.Tv lerde pek kullanmadığım için ses sesiveysine yönelik lg tv bu playerla sorun yaşamadım.Bir kaç defa vlc kullandım onda ses seviyeleri anormal seviyede farklı ve yüksek oluyordu ve anfi denemesi yaparken ara elektronik görüntü ses adaptörüne zarar verdi ekranı kesti ayrıca yayın akışı 560p gibi idi dahada kullanmadım.Bahsettiğiniz playerları hiç kullanmadım.

O nedenle player önemli yayın akışındaki codekleri işleyip çıkışa sunan uygulama.
Anladım üstad teşekkürler

Üstadlarım bahsettiğim sorun tam olarak budur.

Ekli dosyalar

Video tabanlı Ses codek hatası kaynaklı player sonrası android de hataya düşüyor.Android iç system yürütme apkları ile bu tip iptv uygulamalar olarak bir çakışma mevcut kanısındayım.Star yayınına denk geliyor olması zaten varolan hatayı tetikliyor olması.Eskiden win7 de aynı benzer hatalar çok olurdu.Driver yazılımına yönelik hataları ana sebepti.
Cihazla alakalı değil ses ve görüntü tamamen donanım açısından yüklü yazılımsal çalışıyor olduğundan yazılım hatası.Çözüm için android sürümü updaitinde kök bir değişim yapılırsa düzelecektir
Factori reset sonrası ne kadar paket uygulaması varsa zorla durdurup pasif yapılıp sonra güncelleme varsa yapıp çalştırmakla bir yere varılabilir.
Bunları yaptıktan sonra Nextin kendi apk storesinden iptv player yükleyip çalıştırın bir süre deneyin sonra begendiğinizi yükleyin test edin.

Şuda olabilir daha önce başıma geldi.
Hdmi dan ses çıkışı tv girişinde bu reklam anındaki hataya karşılık tv nin hdmi yazılımındaki ses codek çeviricisi anakartın ana chipidir çünki nasıl diyeyim bloke edip karşı bir koruma ile uygulamayı bu hale getiriyorda olabilir.Kısaca her şekilde donanımsal değil yazılım hatası.

Son düzenleme:
Üstatlarım sorun bir tek star Tv de değilmiş. Bir kaç ulusal kanalında reklam jeneriği girdiği anda oluyor. Ama Şuanlık bir tek REC Tv de sıkıntı yapmıyor

Son düzenleme:
Rec tv hangi playerı kullanıyor veya kendi playerınımı kullanıyor anladığım sonuç olarak playerla alakalı bir durum ve var olan bir diğer playerların ses codekleri sorunu ortaya çıkarıyor görünüyor.

Geri