remixtik
Paylaşımcı
- Katılım
- 5 Ekim 2024
- Konular
- 81
- Mesajlar
- 727
- Tepkime puanı
- 1,098
- Şehir
- İstanbul
Tabi kasap ev yapımı olanlar hariç bu denilenler hepsi fabrikasyon
1. Yüksek tuz içerir, tansiyonu artırır.
2. Nitrit ve nitrat gibi katkı maddeleri kanser riskini yükseltir.
3. Doymuş yağ oranı yüksektir, kalp-damar hastalıklarını tetikler.
4. Rafine ve işlenmiş etler inflamasyonu artırabilir.
5. Aşırı kalori içerir, kilo alımını destekler.
6. Dünya Sağlık Örgütü işlenmiş etleri kanserojen olarak sınıflandırdı.
7. Bazı ürünlerde hormon kalıntısı bulunabilir.
8. Antibiyotik kalıntısı uzun vadede sağlığı bozabilir.
9. Sindirimi zordur, mideyi yorabilir.
10. Kolesterolü yükseltebilir.
11. Karaciğer için yük oluşturabilir.
12. Kronik hastalık riskini artırır.
13. Bağırsak sağlığını olumsuz etkileyebilir.
14. Taze etten daha az besleyicidir.
15. Mikrobiyal kontaminasyon riski vardır.
16. Obezite riskini artırır.
17. Glikoz metabolizmasını bozabilir, insülin direncini tetikleyebilir.
18. Hücresel oksidasyonu artırabilir, yaşlanmayı hızlandırır.
19. Bağışıklık sistemini zayıflatabilir.
20. Alerjik reaksiyon riski taşır, özellikle katkı maddelerine duyarlı kişilerde.
21. Kan damarlarını sertleştirebilir, ateroskleroz riskini artırır.
22. Sindirim sistemi kanseri riskini yükseltebilir.
23. Damar tıkanıklığı ve hipertansiyona katkı sağlar.
24. Uzun süreli tüketimde kalp krizi ve felç riskini artırabilir.
25. Çocuklar ve hamileler için özel riskler içerir, gelişimi olumsuz etkileyebilir.
1. Yüksek tuz içerir, tansiyonu artırır.
2. Nitrit ve nitrat gibi katkı maddeleri kanser riskini yükseltir.
3. Doymuş yağ oranı yüksektir, kalp-damar hastalıklarını tetikler.
4. Rafine ve işlenmiş etler inflamasyonu artırabilir.
5. Aşırı kalori içerir, kilo alımını destekler.
6. Dünya Sağlık Örgütü işlenmiş etleri kanserojen olarak sınıflandırdı.
7. Bazı ürünlerde hormon kalıntısı bulunabilir.
8. Antibiyotik kalıntısı uzun vadede sağlığı bozabilir.
9. Sindirimi zordur, mideyi yorabilir.
10. Kolesterolü yükseltebilir.
11. Karaciğer için yük oluşturabilir.
12. Kronik hastalık riskini artırır.
13. Bağırsak sağlığını olumsuz etkileyebilir.
14. Taze etten daha az besleyicidir.
15. Mikrobiyal kontaminasyon riski vardır.
16. Obezite riskini artırır.
17. Glikoz metabolizmasını bozabilir, insülin direncini tetikleyebilir.
18. Hücresel oksidasyonu artırabilir, yaşlanmayı hızlandırır.
19. Bağışıklık sistemini zayıflatabilir.
20. Alerjik reaksiyon riski taşır, özellikle katkı maddelerine duyarlı kişilerde.
21. Kan damarlarını sertleştirebilir, ateroskleroz riskini artırır.
22. Sindirim sistemi kanseri riskini yükseltebilir.
23. Damar tıkanıklığı ve hipertansiyona katkı sağlar.
24. Uzun süreli tüketimde kalp krizi ve felç riskini artırabilir.
25. Çocuklar ve hamileler için özel riskler içerir, gelişimi olumsuz etkileyebilir.