Devrem
Paylaşımcı
- Konular
- 36
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılında okulların orman sevgisi ve ormanların korunması konularına odaklanacağını, Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortak faaliyetlerle eğitim döneminin ilk haftasını bu tema ile açmayı planladıklarını açıkladı. Kızılcahamam’da düzenlenen programda öğretmenlerle birlikte eğitim sistemindeki sorunları çözecek adımlar attıklarını ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında modern, uygulama ağırlıklı, beceri temelli bir eğitim modeli geliştirdiklerini belirtti. Eğitimde teorik bilgi yükünden uzaklaşılarak uygulamalı eğitime ağırlık verileceğini, bazı kazanımların zorunlu eğitimden çıkarılarak ihtiyaç duyulduğunda ileri eğitimlerde işleneceğini söyledi. Milli birlik, beraberlik ve tabiat sevgisinin eğitimde temel değerler olacağını, öğrencilerin farklılıkları ötekileştirmeden birlikte yaşamayı öğrenmelerinin amaçlandığını vurguladı. 2025-2026 döneminde “Yeşil Vatan” konseptiyle çevre bilinci ve orman sevgisi temalı eğitimler yapılacak, öğrencilerin tabiatı koruyan bireyler olarak yetişmesi hedeflenecek. Ayrıca serbest kıyafet uygulamasında velilere maddi yük getirilmemesi için düzenlemeler yapılacağı bildirildi. Son olarak, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2025 yerleştirme sonuçlarının açıklandığını ve öğrencilere başarı dileğinde bulunulduğunu belirtti.