Mibox s HDD sorusu

murkeskin

Üye
Konular
1
Merhaba,

Mibox 4k oynatıcıya adaptörlü usb hub taktım, hub 'a da 2 adet HDD taktım.
1. 8tb adaptörlü hdd
2. 2tb adaptörsüz hdd
Sistem sorunsuz görüyor hepsini..

2tb hdd'yi dahili bellek olarak gösterdim, ve böylece sistem depolama kapasitesine dahil oldu. Buraya FLUD ile torrent eklerken dosya yolunu/kaydedeceği yeri ise 8tb hdd içindeki dizi veya film olma durumuna göre belli klasörü göstermek istiyorum. Yani hem seed etmek hem de düzenli bir hdd arşiv içeriği amaç..
Sorun şu ki, 8tb HDD içine hiçbir şekilde klasör oluşturamıyorum! Bugüne kadar mibox ile denememiştim, PC 'ye takıp yapıyordum ama uzuyordu iş..

Var mı usb hdd'ye yazma engeli aşma çözümü?

Merhaba,

1. 8tb adaptörlü hdd
2. 2tb adaptörsüz hdd

2tb hdd'yi dahili bellek olarak gösterdim, ve böylece sistem depolama kapasitesine dahil oldu. Buraya FLUD ile torrent eklerken dosya yolunu/kaydedeceği yeri ise 8tb hdd içindeki dizi veya film olma durumuna göre belli klasörü göstermek istiyorum. Yani hem seed etmek hem de düzenli bir hdd arşiv içeriği amaç..
Sorun şu ki, 8tb HDD içine hiçbir şekilde klasör oluşturamıyorum! Bugüne kadar mibox ile denememiştim, PC 'ye takıp yapıyordum ama uzuyordu iş..

Ben Next My Box"a 1Tb Samsung Adaptorlu Olarak Denedim Sistem Gordu Ortak Depo Alanı Bicimlendireyim Dedim Sanırım Cihaz Desteklemedi
Bende Bunun Yerine 64 Gb Sd Kart Taktım.

Ben Next My Box"a 1Tb Samsung Adaptorlu Olarak Denedim Sistem Gordu Ortak Depo Alanı Bicimlendireyim Dedim Sanırım Cihaz Desteklemedi
Bende Bunun Yerine 64 Gb Sd Kart Taktım.
Next mybox'ı bilemiyorum maalesef, benimki Xiaomi Mibox S 4k.. 64 gb gördüğüne göre sınırlama olabilir makinanızda

Next mybox'ı bilemiyorum maalesef, benimki Xiaomi Mibox S 4k.. 64 gb gördüğüne göre sınırlama olabilir makinanızda
Yok 1Tb Adaptorlu Sekilde Samsung Hdd"yi Gordu Cihaz Lakin Ortak Alan Olarak Bicimlendiremedim.Bu Olmayınca 64 Gb Sd Kart Taktım Yazılama Sınırlama Koymus Olabilirler.
Cihazdan Cihazada Degisebilir.
Lakin Ortak Alan Olarak Bicimlendirmeden Gordugune Gore Bu Harddiskin İcinde Film Yuklense Calistirabilir Youtube "de Bununla Alakalı Videolar Varsa Bir Bakın İsterseniz.
Belki Yardımcı Olabilir.Size.

Yok 1Tb Adaptorlu Sekilde Samsung Hdd"yi Gordu Cihaz Lakin Ortak Alan Olarak Bicimlendiremedim.Bu Olmayınca 64 Gb Sd Kart Taktım Yazılama Sınırlama Koymus Olabilirler.
Cihazdan Cihazada Degisebilir.
Lakin Ortak Alan Olarak Bicimlendirmeden Gordugune Gore Bu Harddiskin İcinde Film Yuklense Calistirabilir Youtube "de Bununla Alakalı Videolar Varsa Bir Bakın İsterseniz.
Belki Yardımcı Olabilir.Size.
içindeki film, dizi vs zaten görüp çalıştırıyor. Mesele Mibox'a takılıyken klasör oluşturmak, ya da dosya kopyalamak.
Yani Mibox, usb HDD ye müdahaleye izin vermiyor, sadece okumaya izin veriyor.

Bilen var mı?

içindeki film, dizi vs zaten görüp çalıştırıyor. Mesele Mibox'a takılıyken klasör oluşturmak, ya da dosya kopyalamak.
Yani Mibox, usb HDD ye müdahaleye izin vermiyor, sadece okumaya izin veriyor.

Bilen var mı?
Farklı dosya yöneticileri deneyin.

Farklı dosya yöneticileri deneyin.
X-plore kullanıyorum uzun zamandır, Cx File Explorer da var.. hiçbiriyle HDD ye klasör oluşturamıyorum

Resimde en alttaki kırmızı mesaj geliyor..

Ekli dosyalar

• 17665740438404470020998741947387.jpg
    17665740438404470020998741947387.jpg
    3.7 MB · Görüntüleme: 10
Abi bilgisayardan dosyaları adb, termux, sftp ile aktarmayı denedin mi? HDD'ler box üzerinde kalsın. Normal bilgisayarda dosya kopyalıyormuş gibi kablosuz/kablolu (ethernet) rahat bir şekilde kullanabiliyorsun. Ben tüm android boxlara genelde tek bilgisayar üzerinden bağlanıp işimi hallediyorum. İlla torrent kullanıcam dersen cihaza transmission kur uzaktan yine torrent'a direkt olarak bağlantı kurabiliyorsun bilgisayardan. Adb üzerinden bile HDD'ye dosya yazamıyorsan uygulamalardan zaten zor yazarsın. Mi box'larda L1 lisansından dolayı adb üzerinde bile root yetkisi yok.

Ekli dosyalar

• 1766577733947.png
    1766577733947.png
    271.9 KB · Görüntüleme: 7
  • 1766577894177.png
    1766577894177.png
    887.2 KB · Görüntüleme: 6
Abi bilgisayardan dosyaları adb, termux, sftp ile aktarmayı denedin mi? HDD'ler box üzerinde kalsın. Normal bilgisayarda dosya kopyalıyormuş gibi kablosuz/kablolu (ethernet) rahat bir şekilde kullanabiliyorsun. Ben tüm android boxlara genelde tek bilgisayar üzerinden bağlanıp işimi hallediyorum. İlla torrent kullanıcam dersen cihaza transmission kur uzaktan yine torrent'a direkt olarak bağlantı kurabiliyorsun bilgisayardan. Adb üzerinden bile HDD'ye dosya yazamıyorsan uygulamalardan zaten zor yazarsın. Mi box'larda L1 lisansından dolayı adb üzerinde bile root yetkisi yok.
Öncelikle ayrıntılı anlattıkların için tşk ederim. Henüz ADB vs terminal denemedim, ilk fırsatta bakacağım. XDA forumda Total Commander önermişler, denedim. USB HDD yi yazma korumalı olarak gördü hakikaten, sonraki ekranda izin isteyecek ama SU yetkisi diyor.. muhtemelen root istiyor, ki Mibox 'a yapmanın anlamı yok.

Ekli dosyalar

• 20251224_165232.jpg
    20251224_165232.jpg
    5.8 MB · Görüntüleme: 3
  • 20251224_165331.jpg
    20251224_165331.jpg
    4.6 MB · Görüntüleme: 3
Merhaba,

1. 8tb adaptörlü hdd
2. 2tb adaptörsüz hdd

Dosya Sistemi Formatını Kontrol Edin (NTFS Sorunu)

Diskiniz hangi formatta? (Bilgisayara takıp sağ tık > Özellikler diyerek görebilirsiniz)

• FAT32 veya exFAT: Android ile tam uyumludur, hem okunur hem yazılır.

• NTFS: Android cihazların çoğu NTFS formatındaki disklere sadece "Okuma" (Read-only) izni verir. Yani içindekileri görürsünüz ama yeni dosya oluşturamazsınız.

• Çözüm: Eğer diskiniz NTFS ise, içindeki verileri yedekleyip diski exFAT olarak biçimlendirmeniz gerekebilir.

Geri