Mi Stick 4K Cihazımı telefondan yönetemiyorum. Sizce bir yolu var mı

EOE

Üye
Konular
4
Merhaba arkadaşlar. Bir köy seyahatı ile birlikte media cihazım olan mi stick 4k cihazımı yanıma aldım TV'ye bağladım fakat yönetemiyorum. Yanıma yük yapmasın diye kumandasını almadım fakat telefonumla da bir türlü cihazı kontrol edemedim. Tahminimce ihtiyacım olan şey bluetooth kanalı ile haberleşme sağlayan bir aplikasyon.

Denemeye çalıştığım yollar;

-Cihazı kontrol edemediğim için bir ağa bağlanamıyorum dolayısı ile Google TV kumanda özelliğini kullanamıyorum.

-Xiaomi Mi kumanda programı ile akıllı kutu seçeneği ile kumanda ekledim fakat cihazı kontrol etmiyor.

-Telefonun bluetooth ayarından cihazı eşle diyorum fakat mi stick kontrol edemediğim için TV de eşle seçeneğini seçemiyorum.

-Tüm kumanda uygulamaları bağlantı olarak wifi ve aynı ağda olma protokolü kullandığı için hiç bir program ile bağlantı kuramadım.

Muhtemelen telefonumun internet paylaşım ağını daha önce mi stick cihazıma tanımlasaydım böyle sorun yaşamayacaktım. Tek aklıma gelen Bluetooth kullanarak cihazı kontrol etmek fakat bu yönde de bir çözüm bulamadım. Sizce bir yolu var mı, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum, teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar. Bir köy seyahatı ile birlikte media cihazım olan mi stick 4k cihazımı yanıma aldım TV'ye bağladım fakat yönetemiyorum. Yanıma yük yapmasın diye kumandasını almadım fakat telefonumla da bir türlü cihazı kontrol edemedim. Tahminimce ihtiyacım olan şey bluetooth kanalı ile haberleşme sağlayan bir aplikasyon.

Denemeye çalıştığım yollar;

-Cihazı kontrol edemediğim için bir ağa bağlanamıyorum dolayısı ile Google TV kumanda özelliğini kullanamıyorum.

-Xiaomi Mi kumanda programı ile akıllı kutu seçeneği ile kumanda ekledim fakat cihazı kontrol etmiyor.

-Telefonun bluetooth ayarından cihazı eşle diyorum fakat mi stick kontrol edemediğim için TV de eşle seçeneğini seçemiyorum.

-Tüm kumanda uygulamaları bağlantı olarak wifi ve aynı ağda olma protokolü kullandığı için hiç bir program ile bağlantı kuramadım.

Muhtemelen telefonumun internet paylaşım ağını daha önce mi stick cihazıma tanımlasaydım böyle sorun yaşamayacaktım. Tek aklıma gelen Bluetooth kullanarak cihazı kontrol etmek fakat bu yönde de bir çözüm bulamadım. Sizce bir yolu var mı, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum, teşekkürler.
Daha önce HDMI CECC özelliğini açtıysanız bağlı olan cihazın da kumanda özelliklerine göre kullanabilirdiniz. Aksi durumda bahsettiğiniz nedenlerden dolayı herhangi bir uygulama kullanmanız pek mümkün görünmüyor.
Bir de micro USB OTG kullanıyor olsaydınız bir ihtimal olabilirdi ama sanırım o da yok.

Daha önce HDMI CECC özelliğini açtıysanız bağlı olan cihazın da kumanda özelliklerine göre kullanabilirdiniz. Aksi durumda bahsettiğiniz nedenlerden dolayı herhangi bir uygulama kullanmanız pek mümkün görünmüyor.
Bir de micro USB OTG kullanıyor olsaydınız bir ihtimal olabilirdi ama sanırım o da yok.

Bende cihazı en kötü TV kumandası ile birlikte kontrol ederim fikri ile rahat bir şekilde dert etmeden elimi kolumu sallayarak gelmiştim fakat sanırım TV de cecc özelliği olmadığı için TV kumandası da cihazı kontrol etmiyor. Otg olanağım da yok bende artık ümidi keserek uğraşmayı bıraktım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Uğraşmanıza gerek yok,olmaz.Kumanda tek bir ok için bile gerekli.Benim çantamın bir gözünde herzaman bir mi stick 4k ve kumanda olur.Evde cihaz çok ve birini yanımda gezdiririm.

Uğraşmanıza gerek yok,olmaz.Kumanda tek bir ok için bile gerekli.Benim çantamın bir gözünde herzaman bir mi stick 4k ve kumanda olur.Evde cihaz çok ve birini yanımda gezdiririm.

Komşunun HDMI Cec özellikli TV sini kullanarak olayı çözdüm. Cec sayesinde TV nin kumandası ile cihazı kontrol edebildim akabinde telefonumdan internet paylaşımı yaparak mi stick cihazımı telefona bağladım ve aynı telefondan Google TV kumanda özelliği ile cihazımı artık kontrol edebiliyorum.

Demek ki önerim işe yaramış ;)

Sorunu çözebildiğinize sevindim. İyi eğlenceler.

Demek ki önerim işe yaramış ;)

Sorunu çözebildiğinize sevindim. İyi eğlenceler.

Evet açıkcası sayenizde bugün bir bilgi daha öğrenmiş oldum. Evde de cihazı stick kumandası ile değilde TV kumandası ile kullanıyordum fakat bunu sağlayan teknolojinin cec olduğunu bilmiyordum. Cec teknolojisini sadece cihaz açıldığında otomatik olarak HDMI geçiş yaptığını zannediyordum. Meğerse karşılıklı Cec özelliği içeren iki cihazın tek kumanda ile de yönetilmesini sağlıyormuş sayenizde öğrenmiş oldum, teşekkür ederim bilgilendirme için.

Hocam sonrası için aklınızda bulunsun internete erişmenize ihtiyaç olmadan sadece haberleşme protokolü için kullanıyorsa GoogleTv interneti; başka bir telefonda hotspot açın, internet olması önemli değil. İki cihazı da aynı ağa bağlayın. Çözüm olabilir.

Geri