Mi Stick 4k Button Mapper Tuş Atama

TV Actions Pro ile çalışıyor sorunsuz yazmıştım yukarıda.
İstediğim tuşa istediğim uygulama atansın istiyorum bi tuşa basınca araya bi uygulama gelip tekrar ordan bi tuşa basılıyor bu uygulamada ben o şekilde incelemiştim araya başka bir şey girmesin basınca direk istediğim uygulama gelsin

Son düzenleme:
İstediğim tuşa istediğim uygulama atansın istiyorum bi tuşa basınca araya bi uygulama gelip tekrar ordan bi tuşa basılıyor bu uygulamada ben o şekilde incelemiştim araya başka bir şey girmesin basınca direk istediğim uygulama gelsin
Full sürümde denediniz dimi ? deneme sürümünde olmuyor çünkü. bende sizin anlattığınız gibi çalışıyor zaten. atıyorum netflix tuşunda youtube uygulaması,amazonda ise rec tv açılıyor.
şu açıklamışlar detaylı bi göz atarsınız.

Full sürümde denediniz dimi ? deneme sürümünde olmuyor çünkü. bende sizin anlattığınız gibi çalışıyor zaten. atıyorum netflix tuşunda youtube uygulaması,amazonda ise rec tv açılıyor.
şu açıklamışlar detaylı bi göz atarsınız.
Full sürümü nasıl indireceğim

Uygulamayı cihaza kurun. Benim için Xiaomi TV uygulaması tuşu sizin için aynı tuş ve Prime tuşu için ayarlamalar şu şekilde:

1. Atama yapılacak tuşun çalıştıracağı uygulama aktif ise (Xiaomi TV/PatchWall veya Amazon Prime) uygulamalar menüsünden etkisizleştir diyerek kapatın uygulamaları.
  2. Mi Stick 4k Ayarlar menüsünden Hakkında'ya girip en alttaki Android TV OS derlenmesine 5 kere tıklatıp geliştirici seçeneklerini aktif edin.
  3. Geri gidip bir üst menüden aşağı inerek Geliştirici Seçenekleri menüsüne girin ve USB hata açıklaması seçeneği kapalıysa açık duruma getirin.
  4. Erişebilirlik menüsüne girip en alttan tvQuickActionsPro'yu açık hale getirin.
  5. Şimdi uygulamayı açın yönergelerde belirttiği izinleri vererek uygulama ana ekranına gelin.
  6. Sol menüde Ayarlar sekmesine girin sağda açılan alandan aşağı doğru ilerleyip ADBmenüsüne tıklayın.
  7. En üstteki Yeniden Atama için ADB kullan seçeneğini açık konuma getirin ve aynı yerden geri gitmeden aşağıdaki seçeneklere doğru ilerleyip Bazı işlemler için ADB kullan seçeneğini de açık konumuna getirin. Alttaki seçeneklerden düzeltme izinlerinin verilmesi seçeneğini de açık hale getirin. Yine aynı yerden aşağı devam esip en alttan bir önceki ADB hizmetini yeniden başlat'a basın.
  8. Bu işlemlerden sonra uygulama menüsü sol kısım en üstte Düğmeler & İşlemler'e tıklayın sağda açılacak olan menünün en altında DÜĞME EKLE butonu var. Ona basın karşınıza çıkacak ekrandaki yazılara aldırmadan atamak istediğiniz tuşa basın. Eğer sorun yoksa karşınızdaki menüde en üstte Mevcut Düğme başlığı altında atamak istediğiniz düğmenin adı görünecek. (Tuşa basınca toplamda 5 ayrı işlem yaptırmak için yani ekrana panel görünümü getirtip Ok,sağ,sol,yukarı,aşağı seçerek farklı uygulamalar veya işlenler yaptırmak için) Düğme işlem türü tvQuickActions paneli olacak. Onun altında Düğme YUKARI Düğme SOL Düğme OK Düğme AŞAĞI ve Düğme SAĞ diye seçenekler olacak. Bu şu anlama geliyor. Atamak istediğiniz tuşa bastığınızda karşınıza kumandanın orta paneline benzeyen ortasında OK tuşu bulunan ve yön tuşları belirteçleri olan bir simge belirecek ekranda. Sizin bu yukarda saydığım yukarı aşağı vs alanlarına eklediğiniz uygulama veya işleme göre (eğer hepsine ayrı ayrı atarsanız tabi ki) tuş basımı sonrası verilecek OK veya yöne göre o işlem başlatılacak. 2. yol ise (Bana sadece tuşa basmak yetiyor tek bir uygulama veya işlem yapsın o tuşa basınca diyorsanız eğer) Düğme Ekle butonuna bastığınızda düğme işlem türünü Normal işlem olarak bırakıp alttaki Tek, çift, uzun basma seçeneklerinden istediğinize tıklayıp yapacağınız o eyleme göre yani tek tıkla Youtube açsın diyorsanız Tek basıma girip YouTube seçersiniz. Seçtiğiniz anda o tuş atadığınız o işlem veya uygulamaya anında atanıyor. Uygulamadan çıkmadan test etmek için seçip tıklayarak ilgili deneyebilirsiniz.
Yani bu sıralamalarda düğme işlem türü sizin o butonu nasıl kullanacağınızı da belirliyor. Normal işlem tek,çift ve uzun basmaya göre atama yaptırıyor; tvQuickActions paneli ise tuşa basınca ekrana panel getirip OK ve yön tuşlarına göre ayrı ayrı yönlendirerek uygulama veya işlem yapmanızı sağlıyor.
Umarım basit bir anlatım olmuştur.

@m3ulistebakicisi *ALINTI*

Son düzenleme:
Ben yazmışım gibi hissettim bir an ;)) Alıntı yaparken isim vermek isterseniz @ işaretiyle beraber kullanıcı adını yazmaya başladığınızda otomatik tamamlama ile kullanıcı adı çıkacaktır. @Kadir gibi.

Ekledim emeğine sağlık çok teşekkür ederim
Rica ederim.

Bu arada karşılaştığım bir durumla ilgili bilgi vereyim. Telefondan Bluetooth Keyboard Mouse uygulamasını cihaza bağlanmak için kullanmaya çalışıyordum kopyala yapıştır için en ideal uygulamanın o olduğunu gördüm diğer uygulamalar yapıştır dediğimde sadece s harfini ekliyorlardı. Her neyse tabi ki uygulama Mi Stick 4k'ya Bluetooth ile bağlanmaya çalışıyordu ama ekranda eşleştir gelse bile kumandanın ok tuşu çalışmıyordu ve eşleşme yapamıyordu. Aklıma bu yüklediğimiz tuş atama uygulaması geldi ADB kullandığı için bir engel teşkil edebilir belki diye. Öyle de oldu. Uygulamayı durdur deyince bluetooth bağlantısı başarılı oldu ve istediğim linki yapıştırabildim. Tabi bu sefer de uygulama durduğu için atanan tuş haliyle çalışmadı. Bunun için uygulamayı tekrar açıp erişebilirlik iznini verdikten sonra cihazı yeniden başlattım. Bluetooth bağlantısını da telefondan kestim ve böylece atanan tuş tekrar devreye girdi.

Özetle olur da bluetooth bağlantısı yapacağınız bir zaman olur da sorun yaşarsanız buna benzer aklınızda olsun. Eğer sizde de aynı şey olursa sadece bluetooth bağlantısı boyunca atanan tuşu kullanamayacağınızı bilirsiniz.
Bilgilendirmek istedim.

İLAVE: Bugün aynı uygulamayı tekrar açtın ve bluetooth ile direkt bağlandı tvQuickActions uygulamasını durdurmadan. Tabi atanan tuş da çalışıyordu. Demek ki ilk defa bağlanan bir bluetooh cihazda yukarısa bahsettiğim gibi bir sorun olma ihtimali olabiliyormuş. Aklınızda bulunsun sizin de.

Son düzenleme:
bunlar sakat işler gerek yok.bir air kumanda alın istediğiniz kadar buton mapper tus atayın yanlış bişeyde cihaz çöp olmasın.

Button mapper uygulamasını biliyordum ama bu uygulamayı sayenizde yeni öğrendim ve daha kullanışlı buldum. Bilgi ve paylaşım için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Uygulamayı öyle kullanışlı buldum ki artık ana sayfam sadece wallpaperdan ibaret. Mi Stick 4k cihazımda Netflix düğmesine Smart Tube, Prime Video tuşuna M3U IPTV uygulamasını ve Netflix düğmesinin önündeki uygulamalar tuşuna da cihazımda geri kalan ve ihtiyaç duyabileceğim diğer uygulamaları atadım ve benim için harika oldu. Uygulamayı karıştırırken mouse modunu da görüp denedim o da aktif oldu fakat modu çalıştırdıktan sonra gezinme sonrasın da sol tık çalıştıramadığım için özelliği deaktif ettim. Genel anlamda uygulama çok kullanışlı herkese öneririm.

IMG 20250101 140541

inat tv yükleyemeim dosya yüklenmiyor yazıyor LC tv varyardım istiorum tşk

Uygulamayı cihaza kurun. Benim için Xiaomi TV uygulaması tuşu sizin için aynı tuş ve Prime tuşu için ayarlamalar şu şekilde:

1. Atama yapılacak tuşun çalıştıracağı uygulama aktif ise (Xiaomi TV/PatchWall veya Amazon Prime) uygulamalar menüsünden etkisizleştir diyerek kapatın uygulamaları.
  2. Mi Stick 4k Ayarlar menüsünden Hakkında'ya girip en alttaki Android TV OS derlenmesine 5 kere tıklatıp geliştirici seçeneklerini aktif edin.
  3. Geri gidip bir üst menüden aşağı inerek Geliştirici Seçenekleri menüsüne girin ve USB hata açıklaması seçeneği kapalıysa açık duruma getirin.
  4. Erişebilirlik menüsüne girip en alttan tvQuickActionsPro'yu açık hale getirin.
  5. Şimdi uygulamayı açın yönergelerde belirttiği izinleri vererek uygulama ana ekranına gelin.
  6. Sol menüde Ayarlar sekmesine girin sağda açılan alandan aşağı doğru ilerleyip ADBmenüsüne tıklayın.
  7. En üstteki Yeniden Atama için ADB kullan seçeneğini açık konuma getirin ve aynı yerden geri gitmeden aşağıdaki seçeneklere doğru ilerleyip Bazı işlemler için ADB kullan seçeneğini de açık konumuna getirin. Alttaki seçeneklerden düzeltme izinlerinin verilmesi seçeneğini de açık hale getirin. Yine aynı yerden aşağı devam esip en alttan bir önceki ADB hizmetini yeniden başlat'a basın.
  8. Bu işlemlerden sonra uygulama menüsü sol kısım en üstte Düğmeler & İşlemler'e tıklayın sağda açılacak olan menünün en altında DÜĞME EKLE butonu var. Ona basın karşınıza çıkacak ekrandaki yazılara aldırmadan atamak istediğiniz tuşa basın. Eğer sorun yoksa karşınızdaki menüde en üstte Mevcut Düğme başlığı altında atamak istediğiniz düğmenin adı görünecek. (Tuşa basınca toplamda 5 ayrı işlem yaptırmak için yani ekrana panel görünümü getirtip Ok,sağ,sol,yukarı,aşağı seçerek farklı uygulamalar veya işlenler yaptırmak için) Düğme işlem türü tvQuickActions paneli olacak. Onun altında Düğme YUKARI Düğme SOL Düğme OK Düğme AŞAĞI ve Düğme SAĞ diye seçenekler olacak. Bu şu anlama geliyor. Atamak istediğiniz tuşa bastığınızda karşınıza kumandanın orta paneline benzeyen ortasında OK tuşu bulunan ve yön tuşları belirteçleri olan bir simge belirecek ekranda. Sizin bu yukarda saydığım yukarı aşağı vs alanlarına eklediğiniz uygulama veya işleme göre (eğer hepsine ayrı ayrı atarsanız tabi ki) tuş basımı sonrası verilecek OK veya yöne göre o işlem başlatılacak. 2. yol ise (Bana sadece tuşa basmak yetiyor tek bir uygulama veya işlem yapsın o tuşa basınca diyorsanız eğer) Düğme Ekle butonuna bastığınızda düğme işlem türünü Normal işlem olarak bırakıp alttaki Tek, çift, uzun basma seçeneklerinden istediğinize tıklayıp yapacağınız o eyleme göre yani tek tıkla Youtube açsın diyorsanız Tek basıma girip YouTube seçersiniz. Seçtiğiniz anda o tuş atadığınız o işlem veya uygulamaya anında atanıyor. Uygulamadan çıkmadan test etmek için seçip tıklayarak ilgili deneyebilirsiniz.
Yani bu sıralamalarda düğme işlem türü sizin o butonu nasıl kullanacağınızı da belirliyor. Normal işlem tek,çift ve uzun basmaya göre atama yaptırıyor; tvQuickActions paneli ise tuşa basınca ekrana panel getirip OK ve yön tuşlarına göre ayrı ayrı yönlendirerek uygulama veya işlem yapmanızı sağlıyor.
Umarım basit bir anlatım olmuştur.

@m3ulistebakicisi *ALINTI*
Yazılan herşeyi harfiyen yaptım ancak şu ekranda Xiaomi tv tuşuna ne kadar basarsam basayım olmuyor maalesef. O tuşu görmüyor

Ekli dosyalar

• IMG_20250503_192820.jpg
    IMG_20250503_192820.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 3
  • 17462897947504620768724606744213.jpg
    17462897947504620768724606744213.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 3
Yazılan herşeyi harfiyen yaptım ancak şu ekranda Xiaomi tv tuşuna ne kadar basarsam basayım olmuyor maalesef. O tuşu görmüyor
Muhtemelen bir yerde bir ya da birkaç şeyi farklı yapmış olabilirsiniz.

Hala aynı yöntemle Patchwall/Xaomi TV butonunu Televizo uygulamasını açmak için kullanabiliyorum.

Siz buradan öğrendiklerinizle adım adım ne yaptığınızı yazarsanız belki çözümü bulabiliriz. Hatta en baştan her adımı yeniden deneyin ve kontrol edin.

O tuşları ekleyemezsiniz..

Geri