Öneri M3u Dosyasını Google Drive/OneDrive ile Kullanabilme

Arkadaşlar merhaba.

Forumdaki bir soru üzerine başkaları da bunu ücretsiz ve kolay yoldan yapmak istiyorsa diye sizlere dosya olarak elinizde bulunan ama dosya olarak değil kendi Google Drive adresinize yükleyerek URL adresi şeklinde kullanabileceğiniz yöntemi anlatacağım.

• Öncelikle cihazınızda yüklü olan m3u dosyasını Google Drive alanınızda istediğiniz bir yere yükleyin.
Örneğin ben bu dosyayı yükledim. İçerisinde tek bir kanal olan bir m3u dosyası.

Ekli dosyayı görüntüle 1284

• Yüklü dosyanın en sağında üst üste 3 nokta simgesi var. Ona tıklayıp aşağıdaki yere ulaşın. Share/Share menüsü.
Ekli dosyayı görüntüle 1285

• Şimdi bu menüye girip dosyayı halka açık hale getirmemiz gerekiyor ki erişilebilir olsun. Bunun için aşağıdaki görseldeki gibi General Access kısmını Restricted yerine Anyone with link olarak seçiyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 1286

• Şimdi erişime açtığımız dosyanın bağlantı adresini Copy Link'e tıklayarak kopyalıyoruz ve Done deyip bu sayfayla ve Google Drive ile işimizi bitiriyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 1287

• Geriye kalan son adım ise isimli bu sayfa gidip (üzerine tıklarsanız sizi o sayfaya götürü) aşağıdaki görseldeki gibi kopyaladığımız url adresini yazıp Create Direct Link butonuna basıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 1288

Görselde gördüğünüz gibi üstteki alana ben kopyaladığım adresi yapıştırıp Create Direct Link butonuna bastım ve bir alt satırdaki alanda dosyaya direkt erişim sağlamama yarayacak olan bağlantı adresi otomatik oluşturuldu.

Artık tek yapmam gereken bu direkt bağlantı adresini IPTV uygulamama girmek ve listenin görünmesini beklemek.

Tabi ki yaptım ve listem göründü.
Eğer ki liste bulunamıyor hatası alıyorsanız büyük ihtimalle dosya erişime açık değildir, o kısmı es geçmiş veya unutmuş olma ihtimaliniz var. Denemek için dosyaya erişim vermeden aynı yöntemi deneyip daha sonra erişim verdikten sonra tekrar deneyerek söylemek istediğim şeyi anlayabilirsiniz.

Elbetteki başka yolları da vardır ve yorum yapacak olanlar onları da yazmak isteyecektir ama bu konuyu sadece Google Drive adresinizi nasıl m3u dosyaları sunucusu gibi kullanıp URL adresi kullanarak çalıştırabileceğinizi göstermek için açtım.

İhtiyacı olanlara merhem olması temennisiyle.

İyi eğlenceler.

@Sinetech , denerseniz veya normaldir ama zaten bildiğiniz bir durumsa ve faydalı olabileceğini düşünürseniz bu konuyu da sabitlemek isterseniz diye adınızı geçiriyorum.
Abi ellerin dert görmesin muhteşem bir anlatım olmuş çooook teşekkür ederim ilaç gibi geldi

Onedrive icinde bu şekilde bir link almamız mümkün mü teşekkürler

Geç oldu kusura bakmayın ama bir yolunu buldum.

Yeni bir Outlook hesabı açtım bunu denemek için ;)

Öncelikle @Memetcandal 'ın listesini bilgisayara indirip daha sonra açtığım hesap üzerinden OneDrive'a giriş yaptım ve iptvsevenler.m3u dosyasını upload ettim.

Daha sonra yüklenen dosyanın sağındaki paylaş simgesine tıklayarak "Copy Link" başlığı altındaki "Anyone can edit with the link" yazısının yanından Copy diyerek paylaşılan bağlantı adresini kopyaladım.

Bana verdiği adres aşağıdaki gibi bir adres oluyor ve sonundaki "=" den sonrası her seferinde değişiyor. Yine de temel adres yapısı değişmiyor.

HTTP:
https://1drv.ms/u/s!HSDFFWefeW44Wsfe?e=a00100

Bu da demek oluyor ki ?'ne kadar olan token bana lazım OneDrive api kullanmam için gerekli olan kısım.

Bu örnek koda göre bu s!HSDFFWefeW44Wsfe bu kısım demek oluyor.

OneDrive api ile bu token kodunu kullanarak direkt indirilebilir bir bağlantı adresi oluşturabilmem için ise sadece sabit url adresi içerisine bu kodu eklemem yeterli oluyor. O url adresi de:

HTTP:
https://api.onedrive.com/v1.0/shares/TOKEN-BURAYA-EKLENENECEK/root/content

Bu durumda bu sabit adresi kullanarak;

HTTP:
https://api.onedrive.com/v1.0/shares/s!HSDFFWefeW44Wsfe/root/content

bu kodu içine entegre edersem oluşturduğum bu adresi tarayıcıya yazıp Enter dediğim anda dosya indirilmeye başlayacak.

Aynı şekilde bu url adresini IPTV oynatıcısı bir uygulamaya eklediğim zaman da eğer paylaş dediğim dosya bir m3u dosyası ise direkt kanalları listeleyip oynatacaktır.

Dosyaları sildim fakat silmeden önce televizo ile direkt paylaş linki ve düzenlenmiş paylaş linkini ekleyerek test ettim.

Aşağıda göreceğiniz üzere (liste adının altındaki adreslere dikkat) direkt paylaşım bağlantısı hata verirken api adresi ile eklediğim (aynı token ile birlikte) adres direkt olarak listeleme yaptı ve kanalların çalıştığını da gördüm.

Durancktest1
Sadece Paylaş ile Eklenen Liste

Durancktest2
Token Kullanarak Düzenlenen ve Eklenen Liste

Özetle;

OneDrive içine dosyanızı ekledikten sonra Paylaş seçeneği ile elde ettiğiniz url adresi içerisindeki token bilgisini yukarıda gösterdiğim şekilde URL adresi haline getirirseniz bu adresi hem direkt indirme hem de oynatıcı üzerinde listeyi ekleme adresi olarak kullanabilirsiniz.

Başlık ve İçerik Güncellemesi

Başlık düzenlenip OneDrive ile de kullanma yöntemini anlattığım bir üst mesajımın bağlantı adresi konunun ilk mesajına eklenmiştir.
İlk mesajdan okumaya başlayanlar hem Google Drive hem de OneDrive ile kullanma yöntemine bakabilirler.

Başlık ve İçerik Güncellemesi

Başlık düzenlenip OneDrive ile de kullanma yöntemini anlattığım bir üst mesajımın bağlantı adresi konunun ilk mesajına eklenmiştir.
İlk mesajdan okumaya başlayanlar hem Google Drive hem de OneDrive ile kullanma yöntemine bakabilirler.
Evet sırada Dropbox var sanırım,💪çok güzel anlatılmış ikisi de ben yine de Dropbox dan devam 😅 diğer yöntemler karışık geldi biraz Dropbox daha rahat gibi 😅

emegine saglık bende olmadı benim linkler bunlar tesekürler
Bu linkler normalde tıklayınca da sorun oluştu diyor. Paylaş ve sonrası için de sizin için birkaç görsel oluştururum o zaman anlarız aradaki farkı ve sizde neden olmadığını.

Birkaç saat sonra ancak olur o da çünkü dışarı çıkmam gerekiyor birazdan.

Şimdilik iyi günler 🖐️

emegine saglık bende olmadı benim linkler bunlar tesekürler
Cep telefonu ve tarayıcı üzerinden ekran fotoğrafları hazırladım. Masaüstü için daha kolay çünkü direkt dosya yanında share butonu göreceksiniz aşağıdakileri yaparken.

Görsel 1: Yüklenen Dosyayı Görme

IMG 20250119 213758

Görsel 2: Paylaşılacak dosya için Paylaş (Share) butonuna tıklama.

IMG 20250119 213812

Görsel 3: Share botunu sonrası kopyalayacak URL adresi alanı ve nereden yapılacağı.

IMG 20250119 213835

Görsel 4: Kopyalanan bağlantı adresini görme ve teyit etme. Dikkat ederseniz buradaki adres size yukarıda anlattığım gibi oluşmuş bir URL adresi. Sizin paylaştığınız linkler gibi değil.

IMG 20250119 213902

Sizin verdiğiniz linkler farklı bu şekilde herkese açık paylaşılan linkler farklı türde.

O yüzden yukarıda anlatmaya çalıştığım şekilde paylaş diyerek URL adreslerini elde edip önceki mesajda gösterdiğim URL değiştirme yöntemi ile bu paylaş adresiyle oluşacak token kısmıyla direkt indirme/kullanma bağlantısı oluşturun.

Emeğine sağlık kardeşim sanırım oldu teşekkür ederim m3u cevirecegim linke yerleştirir misin

Emeğine sağlık kardeşim sanırım oldu teşekkür ederim m3u cevirecegim linke yerleştirir misin

Yine farklı yapmışsınız o yüzden sizin linki çeviremiyorum ama ben linkten dosyayı indirip kendi açtığım OneDrive adresine yükledim ve size anlattığım şekilde kullanılabilir bir link haline getirdim.

Bu aşağıdaki link sizin listenizin benin OneDrive adresime yüklediğim ve uygulamada kullanabilir hale dönüştürülmüş bağlantı adresi. Bu adresi deneyin isterseniz oynatıcınızda.

Ayrıca tarif ettiğimden farklı birşey yapıyor olmalısınız ki sizin verdiğiniz adres ile benim size dönüştürmeden önce görünecek adres diye gösterdiğim farkı oluyor. Onun üzerinde biraz daha çalışmalıyız ;))

HTTP:
https://api.onedrive.com/v1.0/shares/s!Ao8aEDoEsWfCdOI1_LlbSxdKZ9k/root/content

Screenshot 2025 01 20 18 13 59 30 013dba30cae4674f6b0947ea3c272499

Yine farklı yapmışsınız o yüzden sizin linki çeviremiyorum ama ben linkten dosyayı indirip kendi açtığım OneDrive adresine yükledim ve size anlattığım şekilde kullanılabilir bir link haline getirdim.

Bu aşağıdaki link sizin listenizin benin OneDrive adresime yüklediğim ve uygulamada kullanabilir hale dönüştürülmüş bağlantı adresi. Bu adresi deneyin isterseniz oynatıcınızda.

Ayrıca tarif ettiğimden farklı birşey yapıyor olmalısınız ki sizin verdiğiniz adres ile benim size dönüştürmeden önce görünecek adres diye gösterdiğim farkı oluyor. Onun üzerinde biraz daha çalışmalıyız ;))

HTTP:
https://api.onedrive.com/v1.0/shares/s!Ao8aEDoEsWfCdOI1_LlbSxdKZ9k/root/content

Bu link çalıştı link teşekürler

Bu link çalıştı link teşekürler
Rica ederim. Kendi OneDrive adresinizde bulunan dosyayı anlattığım şekilde paylaştırarak URL adresi elde edebilirseniz eğer sizin adınıza çok daha kolay olur ilerde.

Olursa eğer video kaydı alıp yaparım işlemleri belki o şekilde daha net olur sizin için.

@durancark

Cep telefonumdan Ekran Kaydı alarak masaüstü görünümde açtım OneDrive'ı. 01:15 süresi yani kısa ama ne yapılacaksa onu göstermek için.

Baştan sona videoyu anlatayım:

Onedrive adresime girip sizden alıp kendi alanıma yüklediğim dosyayı seçiyorum ve sağındaki share(paylaş) butonuna basıyorum.

Açılan paylaşım ekranından alttakine Copy(Kopyala) butonuna basıp kopyalıyorum herkese açık bir adres olarak.
Bunu iki kere yapıyorum iyice anlaşılsın diye. Dokunduğum yerler yuvarlak içinde görünür zaten.

Daha sonra öncesinde size verdiğim değiştirilecek adres bağlantısını koyduğum metin editörü uygulamasına geçip kopyaladığım paylaşım adresini altına yapıştırıyorum içindeki token kısmını almak için.

Token'in gerekli kısmını aldıktan sonra üstteki değiştireceğim kısma yapıştırıyorum.

Tamamen değiştirip düzenlediğim adresin çalışıp çalışmadığını anlamak için de tekrar tarayıcıyı açıp yapıştırıyorum. Enter dediğim anda dosya indirme seçeneği direkt olarak karşıma geliyor.
Bu demektir ki bu adresi artık istediğim uygulamada kullanabilirim içeriğini izlemek için.

Umarım hem video hem de bu açıklama sizin için yeterince açıklayıcı olur.

Bu arada video süresi 2 gün. Yani 2 gün sonra site tarafından otomatik olarak silinecek kayıtlı hesapla yükleme yapmadığım için. O yüzden altındaki bu açıklamalarım video silindikten sonrası için de açıklayıcı olması için.

Arkadaşlar merhaba.

Forumdaki bir soru üzerine başkaları da bunu ücretsiz ve kolay yoldan yapmak istiyorsa diye sizlere dosya olarak elinizde bulunan ama dosya olarak değil kendi Google Drive adresinize yükleyerek URL adresi şeklinde kullanabileceğiniz yöntemi anlatacağım.

• Öncelikle cihazınızda yüklü olan m3u dosyasını Google Drive alanınızda istediğiniz bir yere yükleyin.
Örneğin ben bu dosyayı yükledim. İçerisinde tek bir kanal olan bir m3u dosyası.

Ekli dosyayı görüntüle 1284

• Yüklü dosyanın en sağında üst üste 3 nokta simgesi var. Ona tıklayıp aşağıdaki yere ulaşın. Share/Share menüsü.
Ekli dosyayı görüntüle 1285

• Şimdi bu menüye girip dosyayı halka açık hale getirmemiz gerekiyor ki erişilebilir olsun. Bunun için aşağıdaki görseldeki gibi General Access kısmını Restricted yerine Anyone with link olarak seçiyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 1286

• Şimdi erişime açtığımız dosyanın bağlantı adresini Copy Link'e tıklayarak kopyalıyoruz ve Done deyip bu sayfayla ve Google Drive ile işimizi bitiriyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 1287

• Geriye kalan son adım ise isimli bu sayfa gidip (üzerine tıklarsanız sizi o sayfaya götürü) aşağıdaki görseldeki gibi kopyaladığımız url adresini yazıp Create Direct Link butonuna basıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 1288

Görselde gördüğünüz gibi üstteki alana ben kopyaladığım adresi yapıştırıp Create Direct Link butonuna bastım ve bir alt satırdaki alanda dosyaya direkt erişim sağlamama yarayacak olan bağlantı adresi otomatik oluşturuldu.

Artık tek yapmam gereken bu direkt bağlantı adresini IPTV uygulamama girmek ve listenin görünmesini beklemek.

Tabi ki yaptım ve listem göründü.
Eğer ki liste bulunamıyor hatası alıyorsanız büyük ihtimalle dosya erişime açık değildir, o kısmı es geçmiş veya unutmuş olma ihtimaliniz var. Denemek için dosyaya erişim vermeden aynı yöntemi deneyip daha sonra erişim verdikten sonra tekrar deneyerek söylemek istediğim şeyi anlayabilirsiniz.

Elbetteki başka yolları da vardır ve yorum yapacak olanlar onları da yazmak isteyecektir ama bu konuyu sadece Google Drive adresinizi nasıl m3u dosyaları sunucusu gibi kullanıp URL adresi kullanarak çalıştırabileceğinizi göstermek için açtım.

İhtiyacı olanlara merhem olması temennisiyle.

İyi eğlenceler.

@Sinetech , denerseniz veya normaldir ama zaten bildiğiniz bir durumsa ve faydalı olabileceğini düşünürseniz bu konuyu da sabitlemek isterseniz diye adınızı geçiriyorum.
Emeğine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

Geri