Lisans Anahtarı Mevzuları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ENS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ENS

Müdavim
Puan 167
Çözümler 1
@ENS
Arkadaşlar başta Microsoft ürünleri olmak üzere bir çok yazılımın lisans anahtarı çok uygun fiyatlarla nette ve bilindik pazaryerlerinde satılıyor? İnanması imkansız rakamlar. Yorumlara bakıyorsunuz, memnun olan çok. Düzgün ve güvenilir lisansın maliyeti belli. Bu pazaryerleri bunları bilmiyor olamaz. Satışına nasıl izin veriliyor peki? Daha dün 15 TL'ye Adobe ömür boyu gördüm. Bunlar bu keyleri milletinkini hackleyip mi satıyorlar? Hacklesen ne olacak adam firmadan almışsa kendi adına lisanslı, çaldılar der sıfırlatır. Ben bu işlemi hiç anlamadım. O yorumları okuyunca iyice şaşırıyor insan. Sistem nasıl işliyor ki böyle yapabiliyorlar? Microsoft olarak düşünmeyin. Her şeyin var yani.

Geneli firmaların Üretim yaparken toplu aldığı Keyler diye biliyorum, yıllardır bir sorun yaşamadım.. KMS sistemleri de var ücretsiz ama 3 4 ayda bir yenilemek gerekebiliyor. Ayrıca KMS ler sistemi kandırmak için sahte sunucu isteği attığı için sunucudan virus dosyası da çekebilir. Çok güvenmiyorum o işe..

Geçenlerde ben de bilgisayarım için Hepsiburada üzerinden key satın aldım ve bana maliyeti 20 TL oldu. Böyle bir şey nasıl mümkün olabiliyor ben de hayretler içerisindeyim 😅 satın aldığım ürün ofis programlarının da anahtarını içeriyordu, hem windows hem de ofis lisansı çalıştı.

Bunlar pc üreticilerinin / çeşitli kurumların toplu aldığı lisanslar diye biliyorum.
MS bunların kullanımını engellemeyi planlıyor diye de duydum.
Epey bir zaman önce aldığım dizüstü lisanlı Windows yüklüydü, o lisansı halen dört farklı bilgisayarda kullanıyorum, tüm güncellemeleri ile...

MS bunları yıllardır mahkemeye veriyor, OEM key satıcılarını, bir sonuç alamadı. Sizi de korsanlıkla suçlayamıyor, kendi ürettiği keyler çünkü. Çok nadir iptal durumu oluyor, bir kez başıma geldi, satıcı duruyorsa yeni key gönderiyor/gönderdi

Windows 10 ile başlayan bir durum.Lisansların gerçekliğine dair yorumum olmaz bende kullanıyorum.

Xp zamanındada vardı lakin çok istek yoktu şahsen biliyorum ünlü bir çok pc donanım pazarlayan kurumlarda yapıyordu.Win11 için 4 yıl önce Lisans için araştırırken okuduklarıma ki ve lisansı aldığım yer ki oldukça teferruatlı bir sağlam görünen firma olarak araştırdım ve yetkilisi Genel olarak yapılan lisans satışlarında paketleme ile yapılan bol gereksiz içerikli döküman vesaireler dagıtıcı payı vesaire uzayıp giden bir fiyatlamalar ile oluşan rakamlar sonucu ve özellikle belirtilen sahte kullanılmayan lisanslama yetkisi veren uygulamaları ciddi başarısı ile ve online süreçlerin tamamen etkisi altında ilğili ülkelerin pazarlama yetkililerince verilen dijital lisans minumum maliyet üzerinden dagıtılıyor ve pazarlanıyor diye bildirmişti.

Günümüzde ise donanım pazarlama içeriğinde artık kurulumsuz olarak satılan ürünlerin neticesi olarakta görülebilir lisans olayı tamamen dijitalleşme evresine dönüştü ben bu şekilde görüyorum ve sakıncasıda yok sadece alınan yerin araştırlıması önemli.

Özellikle belirteyim tecrübe ile yazıyorum.İlave olarak şöylede durum var başka bir konuda yazdım.Girilen lisans bilgisi anakart bios ortamında anakart seri numarası işlenerek windows ortamında işlenip kabul ediliyor,defalarca win kurulsada sorun olmuyor ve bu işlem bilinmeden başka bir pc ye kurulum olursa güncelleştirme sonralarında bir şekilde lisans pasif hale düşüyor.

Linüx ve androidler kaynaklı çok geniş ilerlemeler ile özellikle belirtilen usa genelinde win kullanım oranları nedeneiylede bir çok lisans kodu pasif duruma düşüyormuş buda sahte lisans uygulamalarına düşen durumu anlatıyor.

Son düzenleme:
Bu konuyu herkes soruyor, binlerce bilgisayarı lisanslayabilen kurumsal keyler diyorlar.

Ben bir keresinde denemek için aldım 2 farklı hesaptan ve ikisine de aynı keyler gönderildi, sonra lisans çalışmayana kadar herkese dağıttım (forumda da dağıtıldı bir kaç kere).

En nihayetinde böyle bir key her türlü crackten iyidir diye düşünüyorum (risk açısından).

Risk açısından elbet mantıklı. Ben sadece windows,office gibi yazılımlar için sormadım. Esas merak ettiğim ışte Adobe var gördüm. Canva var. Envai çeşit var ve fiyatlar çok komik rakamlar. Mesela Adobe lisansı. Yazdım 15 TL demiş. Windows ve Microsoft harici diğerlerini nasıl buluyor bu şahıslar? Düşünün o fiyatta kâr ve pazaryeri komisyonu var daha. Kuruşlarla alıyorlar demektir. Aklım kesmiyor. O zaman firmalar kendi sistelerinde neden bu kadar uçuyor diyorum haliyle. Bir tek antivirus olanlar piyasa fiyatı.

Geri