Lenovo LOQ vs HP Victus

almora

Üye
Konular
3
Konfigürasyon,
Lenovo LOQ.
AMD işlemci.
RTX 4050.
100% sRGB.
15.6 inch.

HP Victus.
AMD işlemci.
RTX 4050.
100% değil.
16.1inch.

RAM'leri yazmadım çünkü önemli olan yazılan dahili bileşenler, RAM, SSD sonradan yükseltilebilir.

Mağazada ikisinin ekranını karşılaştırdım. 100% sRGB farkını bizzat gördüm. İki ekrana aynı arka planı koydum. LOQ ekranı daha canlı, renkler daha doygun.

Özellikle AMD işlemci seçiyorum çünkü RAM frekansları 5600MHz. İleriye dönük çok faydalı. Intel 14.cü nesile koyuyor bu RAM'leri. 13. cü nesilde de i7 HX en yüksek işlemcisine koyuyor. Bence RAM bir PC de işlemci kadar çok önemli. Ve 5600 olması çok büyük avantaj.

Sormak istediğim bu iki PC arasında hangisini tercih edersiniz. Uzun ömürlükük, ve sağlamlık. Ve diğer bileşenler de sebep olabilir. yada tavsiyeleriniz..

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241229_165715.jpg
    Screenshot_20241229_165715.jpg
    104.9 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20241229_165657.jpg
    Screenshot_20241229_165657.jpg
    102 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Konfigürasyon,
Lenovo LOQ.
AMD işlemci.
RTX 4050.
100% sRGB.
16.1 inch.

HP Victus.
AMD işlemci.
RTX 4050.
100% değil.
15.6 inch.

RAM'leri yazmadım çünkü önemli olan yazılan dahili bileşenler, RAM, SSD sonradan yükseltilebilir.

Mağazada ikisinin ekranını karşılaştırdım. 100% sRGB farkını bizzat gördüm. İki ekrana aynı arka planı koydum. LOQ ekranı daha canlı, renkler daha doygun.

Özellikle AMD işlemci seçiyorum çünkü RAM frekansları 5600MHz. İleriye dönük çok faydalı. Intel 14.cü nesile koyuyor bu RAM'leri. 13. cü nesilde de i7 HX en yüksek işlemcisine koyuyor. Bence RAM bir PC de işlemci kadar çok önemli. Ve 5600 olması çok büyük avantaj.

Sormak istediğim bu iki PC arasında hangisini tercih edersiniz. Uzun ömürlükük, ve sağlamlık. Ve diğer bileşenler de sebep olabilir. yada tavsiyeleriniz..
İkisi arasında Lenovo'yu tercih ederim, öncelikle ekranı daha iyi, ekran ve %100sRBG olayı biraz hafife alınıyor ya da önem gösterilmiyor ancak bence önemli, zaten farkı görmüşsünüz. İkinci olarak da Lenovo'nun işlemcisi az da olsa daha iyi görünüyor. Diğer bileşenler aynı diye düşünsek (ekran kartının Watt değeri de önemli) Lenovo kesinlikle daha iyi bir tercih.

Kişisel olarak değişmekle beraber, HP'nin makinesi bir oyun değil de iş bilgisayarı gibi (3060 ekran kartlısını uzun zaman kullandım), Lenovo ise daha bir oyuncu laptopu gibi görünüyor. Victus'larda (benim kullandığım öyleydi) ekran aşırı sallanıyordu, düzelttilerse sorun yok ama düzeltmedilerse sinir bozucu.

ok. LOQ'dan yana tercihimi kullanacam.
Tek sorun kaldı, Drain dedikleri şey.
Bu AMD işlemcilerde olmuyor diye bir yerde okudum. ama doğrumudur bilemedim. yada çok problem olacak gibi bir şey değil.

ok. LOQ'dan yana tercihimi kullanacam.
Tek sorun kaldı, Drain dedikleri şey.
Bu AMD işlemcilerde olmuyor diye bir yerde okudum. ama doğrumudur bilemedim. yada çok problem olacak gibi bir şey değil.
Drain olayının sebebi bu kadar basitken Lenovo'nun hala bununla uğraşması çok garip, şarj aletinin bataryayı, özellikle yüksek güç gerektiren oyunlarda, uygulamalarda besleyememesi durumu. Servis adaptörü değiştiriyormuş önceleri ancak sonra değiştirmediklerini söyleyen de var. Siz cihaz gelince test edersiniz, sorun varsa ve kullanmayı ciddi olarak etkiliyorsa servisle görüşebilirsiniz. Ama bir örnek verilmiş, 2 saat Cyberpunk oynayan birisi %5'lik bir batarya azalmasından bahsetmiş, yani 2 saatte sadece %5'lik bir azalma hiç dert edilecek şey değil.

Bu arada ilk mesajda ekran boyutlarını yanlış yazmışsınız, Lenovo 15.6", HP ise 16.1"

Geri