Lenovo LOQ VRAM GHz kullanımı

Konular
3
Bu bilgisayarı yeni aldım çok fazla bir şey bilmiyorum bilgisayar hakkında arka planda uygulama açık değil fakat lenovo vantage de VRAM'in GHz değeri çok fazla kullanılıyordu sıkıntılı bir durum mudur acaba?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-01-18 124113.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-18 124113.png
    114.6 KB · Görüntüleme: 31
Bu bilgisayarı yeni aldım çok fazla bir şey bilmiyorum bilgisayar hakkında arka planda uygulama açık değil fakat lenovo vantage de VRAM'in GHz değeri çok fazla kullanılıyordu sıkıntılı bir durum mudur acaba?

Biraz araştırdım sorunuzu.

Bu, tümünü kullandığı için nerdeyse tamamı en yüksek frekansta çalıştığı için oluyormuş.

Görev yöneticisinden muhtemelen bu şekilde görmüyorsunuzdur performans sekmesine girince.

Hybrid modda böyle olmaması gerekiyormuş ayrıca.

Çözüm için öneriler BIOS güncellemek veya önceki BIOS versiyonuna dönmek, Ekran kartı sürücüsünü güncellemek veya bir önceki sürümü yüklemek olarak sonuç alanlar var.

Yani aslında bu şekilde görmemeniz gerekiyormuş ekran kartını yük altında kullandıran bir uygulama çalışmıyorsa.

O yüzden eğer isterseniz çözümlerden öncelikle ekran kartı sürücüsüyle ilgili olanları deneyin. BIOS için güncelleme veya düşürme işlemini eğer başarılı olamazsanız denersiniz.

Kolay gelsin.

Biraz araştırdım sorunuzu.

Bu, tümünü kullandığı için nerdeyse tamamı en yüksek frekansta çalıştığı için oluyormuş.

Görev yöneticisinden muhtemelen bu şekilde görmüyorsunuzdur performans sekmesine girince.

Hybrid modda böyle olmaması gerekiyormuş ayrıca.

Çözüm için öneriler BIOS güncellemek veya önceki BIOS versiyonuna dönmek, Ekran kartı sürücüsünü güncellemek veya bir önceki sürümü yüklemek olarak sonuç alanlar var.

Yani aslında bu şekilde görmemeniz gerekiyormuş ekran kartını yük altında kullandıran bir uygulama çalışmıyorsa.

O yüzden eğer isterseniz çözümlerden öncelikle ekran kartı sürücüsüyle ilgili olanları deneyin. BIOS için güncelleme veya düşürme işlemini eğer başarılı olamazsanız denersiniz.

Kolay gelsin.
Peki bu sıkıntılı bir şey mi bilgisayara zararı varmı çünkü dediğin gibi görev yöneticisinde böyle görünmüyor ekran kartını sürücüsü en günceldi azalttım ama birşey değişmedi.

Peki bu sıkıntılı bir şey mi bilgisayara zararı varmı çünkü dediğin gibi görev yöneticisinde böyle görünmüyor ekran kartını sürücüsü en günceldi azalttım ama birşey değişmedi.
Sorun değil fakat yine de virüs bulaşmış olma ihtimalini de değerlendirmelisiniz. Yani garantiye almak için.

Ayrıca BIOS seçeneğini denediniz mi? Bazı versiyonlarda BIOS güncellemesi sonrası bu sorunlar olabiliyor. Bir öncekine veya iki öncesine dönmek de işe yarayabiliyor.

Güç seçenekleri de normal kullanımda performans olarak seçiliyse ondan da olabilir bu arada. Sürekli harici ekran kartını kullanmak zorunda bırakmamak lazım oyun veya yüksek grafik işlemcisi isteyen birşey kullanmıyorsanız.

Ayrıca kendi sürücü sitesinden değil de farklı bir yerden sürücü indirip kurduysanız dahili ekran kartını ekarte edip sürekli harici ile çalışıyor da olabilir.

Yani genel anlamda öyle görünmesi aslında sorun değil yine de herkeste öyle görünmediği için farklı yüklenen sürücü veya yazılımlar da sebep oluyor olabilir. Direkt olarak kesinlikle bundandır ya da böyledir demek doğru olmaz.

aynı markanın bu versiyonununaldım.

Lenovo LOQ AMD Ryzen 5 AI-8645HS 8GB DDR5 512GB SSD RTX4050

böyle bir durum göremedim.

Geri