Lenovo laptop pil göstergesi sorunu

jettthasan

Üye
Konular
10
Merhaba arkadaşlar. Lenovo laptopta şöyle bir durum var:
priz enerji kesik-güç seçeneklerinde; güç düğmesine basınca kapat seçili.
her durumda güç düğmesinden ya da mause yolu ile güç düğmesinden kapalı seçili.
laptopu kapatıyorum, enerjiyi de kapatıyorum. Laptop kapalı iken herhangi bir tuşa basarsam birkaçkez ekrana pil durumunu gösterir ikon geliyor; örnek; pil %87 ve pil işareti.

Birçok ayara baktım ama bulamadım, bios girmedim yalnızca.
Bu durumu anlamadım, normal mi?
laptop kapalı iken herhangi bir tuşla pil göstergesi ekrana geliyor ama laptop enerji yemiyor ertesi gün açtığımda; %87 ise orada kalmış olarak yine açmadan birkaç tuş basarak görüyorum.
Bu durum normal değilse yaşamış ve çözüm bulmuş arkadaşlardan paylaşım bekliyorum.
Teşekkürler

Merhaba,
Lenovo ilginç bir laptop işin doğrusu. Biraz alengirli kullandığınız için biliyorsunuzdur.

Mesela bios'a girmek için güç girişi yanındaki tuşa basma zorunluğu gibi ;)

Sizin sorunuz da muhtemelen BIOS ayarından kaynaklanıyor. BIOS ayarlarına girip OneKeyBattery seçeneğini devre dışı bırakmalısınız.

laptopu kapatıyorum, enerjiyi de kapatıyorum. Laptop kapalı iken herhangi bir tuşa basarsam birkaçkez ekrana pil durumunu gösterir ikon geliyor; örnek; pil %87 ve pil işareti.

laptop kapalı iken herhangi bir tuşla pil göstergesi ekrana geliyor ama laptop enerji yemiyor ertesi gün açtığımda; %87 ise orada kalmış olarak yine açmadan birkaç tuş basarak görüyorum.
Bu durum normal değilse yaşamış ve çözüm bulmuş arkadaşlardan paylaşım bekliyorum.
Teşekkürler
Hocam almayın aldırmayın LENOVO LOQ 15IRX9 Intel Core I7 13650HX 16GB 1TB SSD RTX 4060 var aldım 3 kere şarj yeri eridi en sonda hata olduğu için Lenovo kutuyu bile almadan şarj aletide dahil yeni başka model gönderi ekstra para iadesi yaptı susturmak için kronik sorunlu

Lenovo hepsinde değil ama oyuncu olanlarda biraz kronik sorun var, amd işlemcilerde de kuzey köprüsü ve soğutma sorunları var, sonuçta hemen her laptopun kendine has sıkıntıları olabiliyor. Önceki de lenovo idi sorunsuzca 10 yıla yakın kullandık, ömür tamamlama durumuna yakın ideapad slim 3 i5 aldım. Yazdığımın sorun olduğunu düşünmüyorum; aslında laptopu elinize aldınız, enerji olmayan bir yerdesiniz, açmadan bile pil ömrü ne kadar görün gibi bir kolaylık sanırım. Bilmeyen için sorun gibi olabilir, kapatma yapılabiliyorsa ki arkadaşımız yazmış o da çözümdür.
Oyuncu bilgisayarlarında genelde enerji ve ısınma sorunları diğer sorunları da tetikliyor. Yiğenim yapay zeka okuyor, programlar için monster aldık onda da sorun oldu, çözüldü.

Niye bunu yazdığınızı anlamadım ama Lenovo'yu kötülemek anlamında yazmamıştım :)

Bu durum yani yaşadığınız zaten bir problem değil şarja takmadan ya da takmanız gerekip gerekmediğini bilerek kullanma veya yanınızda taşıma konusunda hızlıca bilgisayarı açmadan sizi bilgilendirmek için olan bir özellik. Her bilgisayarda yok tabi ki.
One key battery isminin verilmesi de bundan dolayı olsa gerek. Tek tuşla batarya değerini öğren gibi.

Teşekkürler

>>>

Geri