KeePassXC

BtnGnz

Üye
Konular
24
KeePassXC şifre anahtarı nasıl kurulur ve kullanılır?
iOS, Android, windows vb işletim sistemleri için basitçe, ayrı ayrı ve adım adım kurulum ve kullanımına yol göstermeye emek ve zaman harcayabilecek üstadlara sonsuz teşekkürler ile saygı ve minnet!
Not: günlerdir inceliyorum, denemeler yapıyorum ama heyhat, bir aşamada hep takılıyor, başarılı olamıyorum! :-(

iOS, Android, windows vb işletim sistemleri için basitçe, ayrı ayrı ve adım adım kurulum ve kullanımına yol göstermeye emek ve zaman harcayabilecek üstadlara sonsuz teşekkürler ile saygı ve minnet!
Not: günlerdir inceliyorum, denemeler yapıyorum ama heyhat, bir aşamada hep takılıyor, başarılı olamıyorum! :-(
O kadar bilgim yok malesef :giggle: Ama aşağıdaki link yardımcı olabilir umarım;

Şöyle bir bilgi buldum @BtnGnz

KeePassXC Şifre Anahtarı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu​

KeePassXC, şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklamanızı sağlayan popüler bir açık kaynaklı parola yöneticisidir. Şifre anahtarları, veritabanınıza ek bir güvenlik katmanı ekleyerek, yalnızca parola bilgisine sahip olanların değil, aynı zamanda fiziksel olarak anahtar dosyasına sahip olanların da veritabanına erişmesini sağlar.

Not: Bu kılavuzda genel bir kurulum ve kullanım süreci anlatılacaktır. Detaylı bilgiler için lütfen KeePassXC'nin resmi dökümantasyonuna başvurun.

Şifre Anahtarı Nedir?​

Şifre anahtarı, veritabanınızı şifrelemek için kullanılan ek bir dosyadır. Bu dosya, genellikle USB bellek gibi harici bir cihazda saklanır. Böylece, bilgisayarınız çalındığında bile, anahtar dosyası olmadan veritabanınıza erişilemez.

Kurulum ve Kullanım (Adım Adım)​

1. KeePassXC'yi İndirin ve Kurun:

• Windows: KeePassXC'nin resmi web sitesinden Windows sürümünü indirip kurulum sihirbazını takip edin.
  • macOS: Homebrew veya resmi web sitesinden indirerek kurabilirsiniz.
  • Linux: Paket yöneticinizi kullanarak (Ubuntu/Debian için sudo apt install keepassxc) veya resmi web sitesinden indirerek kurabilirsiniz.
  • iOS ve Android: App Store veya Google Play Store'dan "KeePassXC" veya "KeePassXC-Browser" uygulamalarını arayarak indirin.
2. Yeni Bir Veritabanı Oluşturun:

• KeePassXC'yi açın ve "Yeni Veritabanı" seçeneğini belirleyin.
  • Veritabanınıza bir ad verin ve güçlü bir ana parola belirleyin.
  • Şifre Anahtarı Oluştur: "Ek Güvenlik Seçenekleri" bölümünden "Anahtar Dosyası Ekle" seçeneğini işaretleyin.
  • "Yeni Anahtar Dosyası Oluştur" düğmesine tıklayın ve anahtar dosyasını kaydetmek istediğiniz konumu seçin.
3. Veritabanınızı Kullanın:

• Veritabanınızı açmak için ana parolayı ve anahtar dosyasını girmeniz gerekecektir.
  • Yeni bir giriş eklemek, mevcut bir giriş düzenlemek veya şifreleri kopyalamak için arayüzü kullanın.

Farklı İşletim Sistemlerinde Özellikler​

• Windows: Windows'ta KeePassXC, diğer uygulamalarla entegrasyon için birçok seçenek sunar.
  • macOS: macOS'ta Touch ID veya diğer biyometrik doğrulama yöntemlerini kullanabilirsiniz.
  • Linux: Linux'ta terminal üzerinden komut satırı arayüzünü kullanarak KeePassXC'ye erişebilirsiniz.
  • iOS ve Android: Mobil uygulamalar, tarayıcı entegrasyonu ve Touch ID/Face ID desteği sunar.

Önemli Notlar​

• Anahtar Dosyasını Güvenli Bir Şekilde Saklayın: Anahtar dosyanızı, bilgisayarınıza bağlı olmayan fiziksel bir cihazda (USB bellek, harici disk vb.) saklayın.
  • Güçlü Parolalar Kullanın: Hem ana parola hem de şifreleriniz için güçlü ve benzersiz parolalar oluşturun.
  • Veritabanınızı Düzenli Olarak Yedekleyin: Veritabanınızı düzenli olarak yedekleyerek veri kaybını önleyin.
  • KeePassXC'yi Güncel Tutun: Güvenlik açıklarından korunmak için KeePassXC'yi düzenli olarak güncelleyin.
Ek Bilgiler:

• KeePassXC-Browser: Mobil cihazlarda tarayıcı üzerinden KeePassXC veritabanınıza erişmenizi sağlayan bir eklentidir.
  • 2 Faktörlü Kimlik Doğrulama: Ek bir güvenlik katmanı olarak 2FA kullanabilirsiniz.
  • Bulut Senkronizasyonu: Veritabanınızı bulut depolama hizmetleri ile senkronize edebilirsiniz (önerilmez).
Özetle:

KeePassXC şifre anahtarı, veritabanınızın güvenliğini artırmak için etkili bir yöntemdir. Yukarıdaki adımları takip ederek, şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için lütfen KeePassXC'nin resmi web sitesini ziyaret edin:

Yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen daha spesifik sorularınızı sormaktan çekinmeyin.

Not:
Bu kılavuz genel bir bilgi sunmaktadır. Özel ihtiyaçlarınız için lütfen bir uzmana danışın.

Geri