Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin hayatını kaybettiği yangının raporu

Rota

Üye
Konular
64
Edit: son açıklamaya göre vefat sayısı 78 oldu.

Resmiyeti bilinmemekle birlikte yangının raporu:

F0de2d9c 568a 4801 8dde b67dc2938939

Olayın Nedeni

Yangına ilk müdahaleyi gerçekleştiren otel personeli ve görgü tanıklarının beyanları ile tarafımızca yapılan incelemeler sonucunda, yangının 4. katta yer alan mutfak/restoran bölümünden başladığı belirlenmiştir. Kapalı alan yangınlarında, hava desteği sağlayacak cam kırılması, kapı açılması gibi unsurlar gerçekleşmeden önce; yangın yükünü oluşturan ahşap, plastik gibi kolay yanıcı maddelerin yanmasıyla ısının, sıcak dumanın ve alevin yayılma hızı genellikle düşük olmaktadır.

Bu nedenlerle yangın, çok yüksek sıcaklığa ve büyük tahribata neden olmaktadır. Yangının başlangıç yeri, yapılan tespitler doğrultusunda net olarak anlaşılmaktadır. Ayrıca, ısı, duman ve alevin fizik kanunlarına göre yukarı yönlü hareket etmesi kaçınılmazdır. Bu göstergeler doğrultusunda, 3. katın yangın başlangıç yeri olmadığı, yalnızca sirayet eden alevlere maruz kaldığı ve bu nedenle daha az tahribata uğradığı anlaşılmaktadır. Otel binasında meydana gelen yoğun tahribattan dolayı kasıt unsuru gösterecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Çıkış sebebinin bilirkişi tarafından değerlendirilmesi önerilmektedir.

Olaya Müdahale Sonundaki Hasar Durumu

Olay yerine ulaşıldığında, Grand Kartal Otel’in alevli bir şekilde yandığı görülmüştür. Yangın tarafımızca söndürülmüştür. Otelin ön cephesinden merdivenli araç kullanılarak, 50’den fazla vatandaş odalarının camlarından tahliye edilmiştir. Ancak binanın arka cephesine merdivenli araç ve arazöz girişi, dar yol ve gevşek zemin sebebiyle mümkün olamamıştır. Bu bölgedeki bir vatandaş, atlama yatağı yardımıyla kurtarılmıştır.

Bina lobi kısmından başlanarak tüm katlarda arama-kurtarma çalışmalarına başlanmış olup, her katta bulunan odalarda, merdiven sahanlıklarında ve ara hollerde yaşamını yitiren vatandaşlar tespit edilip tahliyesi tarafımızca yapılmıştır. Yangında otel binasının tamamı kullanılamaz hale gelmiştir. Ölü ve yaralı sayısı ile ilgili olarak Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’ne resmi yazı ile başvurulmuş, ancak herhangi bir cevap alınamamıştır. Ulusal ve yerel medyada yer alan bilgiler esas alınarak, formun ilgili bölümleri doldurulmuştur.

Yangına destek veren itfaiye ekipleri, AFAD personelleri, JAK ekipleri, UMKE ekipleri ve STK’larla birlikte, yaşamını yitiren ve yaralı vatandaşların tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Yangın tarafımızca tamamen söndürülmüş ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra olay yeri, 112 Jandarma ekipleri ve 112 Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerine teslim edilerek merkeze dönülmüştür. Olay yerinde güvenliği sağlamak amacıyla 2 araç ve 4 personel bırakılmıştır. Raporun devamı, 64/1 sayılı raporda detaylandırılmıştır.

Bolu'da Kartalkaya Kayak Merkezi'nde çıkan yangın nedeniyle kaybettiklerimizin sayısı 76’ya yükseldi. İlk açıklamada rakam 66 kişiydi.

Acı bir durum. Düşünmesi bile çok acı. Dışarısı buz gibi her yanında kar var, sen sıcaktan ateşten can veriyorsun.

Yangının Henüz sebebi bilinmiyor. Üzgünüz…

IMG 4588

Son düzenleme:
Sebebini ben biliyorum sebep kokuşmuşluk memleketin heryerinde bu oteli işleten yöneten sorumlu diye çalışan iş güvenliği denetlemesi yapan itfaiyesinden iş güvenliğine ruhsat vereninden sahibine kadar tüm sorumluların kokuşmuşluğunun sonucu geceliğine 30 binlira alıyor ama 30 binliralık bir yangın merdiveni yapmıyor küfür yasak olduğu için etmiyorum

Bolu'da Kartalkaya Kayak Merkezi'nde çıkan yangın nedeniyle kaybettiklerimizin sayısı 66’ya yükseldi.

Acı bir durum. Düşünmesi bile çok acı. Dışarısı buz gibi her yanında kar var, sen sıcaktan ateşten can veriyorsun.

Yangının Henüz sebebi bilinmiyor. Üzgünüz…

Ekli dosyayı görüntüle 3359
MEKANLARI CENNET OLSUN. DENETİM ŞART......

Geride kalanlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Lütfen yapacağınız yorumları seçerek, kurallara uygun yapınız.

Küfür ve Siyaset, forumumuzda direkt ban sebebidir!
Küfür Ve Siyaset Forumda yasaktır!
İçerik silinmiştir.
@Laperdesi

Moderatör tarafında düzenlendi:
milletimizin Başı sağ olsun yaralılara acil şifa yangın sonucu yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza allahtan rahmet diliyorum
mekanları cennet olsun

Maalesef ki öyle, sonradan tedbir alırlar hep...

Adamlarda yangın sistemi diye birşey yok ki ne yangın sistemi ne yangın tüpü ne duman dedektörü ne acil çıkış uyarıları hiçbirşey yok bunlardan birisi olsa sonuç böyle olmaz 500 kişiye yemek veren mutfakta birtane 6lt lik yangın tüpü varmış utanmadan sıkılmadan itfaiye bunu yayınlamış olan benim evde var 8 lt . o mutfakta 50 kg lık on tane olması lazım tüm odalarda koridorlarda olması lazım. elektirik kesintisinde otomotik çalışan dizel yangın sistemi olması lazım yine elektirik kesintisinde şarzlı aydınlatma olması lazım hiçbiri yok koltuktan kıçlarını kaldırmadan uyduruk rapor yazmışlar denetleyen yok sorunmsuzlara ceza yok oraya imar vereninden itfaiye raporunu vereninden işletme ruhsatı verenine ve sahibine kadar hepsi bu insanların katilidir bilerek ve kesten katliam yapmışlardır

Adamlarda yangın sistemi diye birşey yok ki ne yangın sistemi ne yangın tüpü ne duman dedektörü ne acil çıkış uyarıları hiçbirşey yok bunlardan birisi olsa sonuç böyle olmaz 500 kişiye yemek veren mutfakta birtane 6lt lik yangın tüpü varmış utanmadan sıkılmadan itfaiye bunu yayınlamış olan benim evde var 8 lt . o mutfakta 50 kg lık on tane olması lazım tüm odalarda koridorlarda olması lazım. elektirik kesintisinde otomotik çalışan dizel yangın sistemi olması lazım yine elektirik kesintisinde şarzlı aydınlatma olması lazım hiçbiri yok koltuktan kıçlarını kaldırmadan uyduruk rapor yazmışlar denetleyen yok sorunmsuzlara ceza yok oraya imar vereninden itfaiye raporunu vereninden işletme ruhsatı verenine ve sahibine kadar hepsi bu insanların katilidir bilerek ve kesten katliam yapmışlardır
WhatsApp Grsel 2025 01 22 saat 161628 a9b135a2
Bakın bu evimin dış kapı önüne koyduğum (panik anında ulaşılması en kolay alan olarak orayı uygun buldum) üç beş kuruşu kenara atıp satın aldığım yangın tüpü. Maalesef çoğu evde bunu göz ardı ediyoruz o ayrı mesele.
Bireysel olarak ben bunu düşünebiliyorken bir tesiste (-ki itfaiyenin ulaşması zor olan Dağ başı) bu kadar göz ardı edilen hususlar ile ilgili yapılacak olan inceleme ve yaptırımlar yine sadece tabana sirayet edecek.
O ruhsat ve denetleme eksikliklerinde payı olan tavandan tabana kadar kim varsa geriye dönük işlem yapılması gerekirken otel yönetiminden bilemedin 5 kişi cezalandırılıp oldu bittiye gelecek ve olan yine yanan o canlara olduğuyla kalacak.
Lafımı siyasi olarak algılamayın bu A partisi de olsa B partisi de olsa ve C partisi de olsa değişen bir şey olmayacak. Ülkede ekmekten daha ucuz hayatlar... :(

Ekli dosyayı görüntüle 3402
Bakın bu evimin dış kapı önüne koyduğum (panik anında ulaşılması en kolay alan olarak orayı uygun buldum) üç beş kuruşu kenara atıp satın aldığım yangın tüpü. Maalesef çoğu evde bunu göz ardı ediyoruz o ayrı mesele.
Bireysel olarak ben bunu düşünebiliyorken bir tesiste (-ki itfaiyenin ulaşması zor olan Dağ başı) bu kadar göz ardı edilen hususlar ile ilgili yapılacak olan inceleme ve yaptırımlar yine sadece tabana sirayet edecek.
O ruhsat ve denetleme eksikliklerinde payı olan tavandan tabana kadar kim varsa geriye dönük işlem yapılması gerekirken otel yönetiminden bilemedin 5 kişi cezalandırılıp oldu bittiye gelecek ve olan yine yanan o canlara olduğuyla kalacak.
Lafımı siyasi olarak algılamayın bu A partisi de olsa B partisi de olsa ve C partisi de olsa değişen bir şey olmayacak. Ülkede ekmekten daha ucuz hayatlar... :(
İnsanlarımızda çok umursamaz şu tüp geçen yıl aldım 13 adet adedi 900tl üç yıl ümrü var değişim üçreti 250 tl şunu alıpta evlerine koymuyorlar . geçenyıl yöneticisi olduğum binamıza yasada var her 125 metrekare için birer adet olması lazım on yıllık bina hiç yok hane başı 200er tl zor bela topladım taktım vermemek için neler yaptılar neler ne gerek varmış ihtiyaç mı varmış vs. vs. yanımızda ki binada adam evde yokken kombiden evi yandı ders olmuyor illa başına gelecek onu yaşayacak tabi yasayı yapmışlar ama birgün olsun gelip bakan yok bu binanın yangın sistemi varmı ne durumda ben yıllar önce ist. da çok benzer bir yangında ikinci kattan atlayark kurtuldum o tarihten sonra evde yangın tüpü bulunduruyorum

Bu ülkede bir şekilde ölürsün

“Fakirsin sahte içkiden ölürsün.
Zenginsin, tatile gider yanarak ölürsün.
Sokakta kumpir yer, virüs kapıp ölürsün.
Evde oturursun depremde ölürsün.
Çocuksun tacize uğrar ölürsün.
Kadınsın şiddete uğrar ölürsün.
Hayvansın eziyet edilerek ölürsün.

Bu memlekette nasıl öleceğinizi düşünmeyin.
Enflasyon yüksek, insan hayatı ucuz.”

Üzülerek can kaybının 78 olduğunu belirtmek isterim

Resmiyeti bilinmemekle birlikte yangının raporu:

F0de2d9c 568a 4801 8dde b67dc2938939

Bu evrak TUTANAK tır. İtfaiye olaya müdahale ettiği anda olay esnasında neler yaptığını, nelerle karşılattığını yazar.

Yeniden Laik ,demokratik düzen tesis edilene kadar kurumlar adil düzene hukuk bağımsızlığına kavuşana liyakatli demokratik bürokratlar gelene kadar değişen bir şey maalesef olmaz.
Varmıydı ki daha önce hiç olmuşmuydu ki bu memleketin tarihinde senin bahsettiğin gazoz ağacı bu memlekette yetişmiyor belki bugünkü nesillerden sonra gelecek yeni nesillerde bir değişiklik olursa olur

Konuyu görüntüleyenler

Geri