Kanal logolari

arslan58

Üye
Konular
12
Arkadaşlar Tivimate orjinal sürüm için epg dosyalarini ekledim ama sadece günlük oynanacak programlari gösteriyor mesela benim istedigim Atv Yanına logosunu koyabiliyormuyum yani kanal logoları ?

Evet yapabilirsiniz ama biraz uğraştırır.onun yerine hazır logolu epg için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Aslında ben Kanal logoları istemiştim yalnis ifade ettim sanirim

Aslında ben Kanal logoları istemiştim yalnis ifade ettim sanirim
O verilen adres hem epg hem de logosu olmayan kanallara logo eklemek için işe yarıyor.
Sizin istediğiniz eğer epg listesi görünürken oraya ayrıca bir logo ekleyip göstermek ise bu farklı bir durum. Oynatıcının öyle bir özelliğinin olması gerekiyor.

+ Bilgi:

Buradaki logo ve epg eşleştirmeleri liste içerisinde birden fazla şekilde yazılan kanal isimleriyle eşleşmesine göre belirleniyor.
Mesela:

Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Epg listesi içindeki bu kod satırları burada görünen şekilde yazılmış kanallar varsa listede onlara belirtilen icon src=.. içerisindeki görseli eklemek için işe yarıyor. Kanalın adı bunlardan birisi değil de farklı şekilde eklenmişse m3u listesine mesela "DRD Çocuk" o zaman o logo görünmeyecektir normal olarak. Bu yüzden aynı kanal olduğunu düşündüğünüz birden fazla alternatifi olan kanal varsa ve logoları görünmüyorsa sebebi m3u listesine eklenirken verilen isimden kaynaklanıyor olabilir.

Mesela test ederken kullandığım listelerden birinde denedim hiçbir logosu olmayan bir listede yani.

İçerisinde 4K TR: TRT 1 HD yazan kanal da var TRT 1 yazan da TRT 1 4K yazan da ve TRT 4K yazan da.

Peki hangilerinde logo görünüyor?

TRT 1 ve TRT 4K yazanlarda sadece. Çünkü listede o kanallar şu isimlerde eklenmişler:

Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Gördüğünüz gibi sadece TRT 1 ve TRT 4K kanallarında logoların görünmesi ama benzer isimlerdeki diğer kanallarda görünmemesinin sebebi birden fazla alternatif yazılımda bile gösterebilmesi için ayarlanmasına rağmen bendeki listede daha da farklı isimlerde de yer alıyor olması.

Bu yüzden eğer sürekli kullanacaksanız listeyi indirip sadece logolar için kendinize göre düzenleyerek kaydedip kullanabilirsiniz. Böylece değişik yazılmış kanal isimleri de olsa logoları görünecektir.
Epg için ise farklı bir adres kullanabilirsiniz.

O verilen adres hem epg hem de logosu olmayan kanallara logo eklemek için işe yarıyor.
Sizin istediğiniz eğer epg listesi görünürken oraya ayrıca bir logo ekleyip göstermek ise bu farklı bir durum. Oynatıcının öyle bir özelliğinin olması gerekiyor.
Tivimate var bende bu özellik var logoları bulamadim

Tivimate var bende bu özellik var logoları bulamadim
Tivimate premium özellik açıksa listeye özel epg atanabiliyormuş sanırım. PC'ye kurdum ama premium istediği için ekleyemedim epg adresini listeye fakat eğer o adres direkt olarak eklenemiyorsa uygulamanızda ve o yüzden logoları göremediyseniz sonundaki .gz kısmını silerek de ekleyebilirsiniz şeklinde.

Geri