Kaçak maçlar Cloudflare Pages’in sonunu getirdi! Erişime kapatıldı

canguneel

Üye
Konular
3
Türkiye’de yüz binlerce geliştiricinin kullandığı Cloudflare Pages hizmeti üzerinden yayınlanan web siteleri Türkiye Futbol Federasyonunun 25 Kasım 2025 tarihli ve 067-01 sayılı kararıyla erişime kapatıldı. Engellemenin gerekçesi pages.dev alan adını kullanan bazı sitelerde kaçak maç yayını tespit edilmesi olarak açıklandı.

Cloudflare Pages dünya genelinde statik internet sitelerinin hızlı ve ücretsiz biçimde yayınlanmasına imkan verdiği için pek çok proje, test sayfası, kişisel blog ve portföy bu alan adını kullanıyor. Bu nedenle alınan karar sadece kaçak yayın yapan siteleri değil bu alan adı üzerinde çalışan tüm web projelerini doğrudan etkiliyor.

Kaçak yayın gerekçesiyle Cloudflare Pages kapatıldı
Türkiye Futbol Federasyonu, uzun süredir telif hakları ihlali ve kaçak maç yayınlarına ilişkin erişim engeli kararları veriyor. TFF’nin bu yetkisi Anayasa Mahkemesinin 17 Haziran 2025 tarihli E.:2024/75, K.:2025/134 sayılı kararıyla iptal edildi. Ancak iptalin yürürlüğe giriş tarihi 14 Temmuz 2026 olarak belirlendi.

Alıntıdır devamı:

Özetle: Kaçak yayınları engelleyemiyoruz herkesin kullandığı cloudflare pagesi kökünden kapatalım diye yorumladım.

Doğrudan Google'ı da engelleyin. İnsanlar oradan buluyor nasılsa 😂
Arkadaş pages.dev demiş ama aslında en çok Google bu durumdan muzdarip oldu blogspot sitelerini tamamen gözden çıkardı ve indexlemeye kapattı. Şimdi Google kendini ne kadar temizleye kalksada haksız rekabet yapan bir numaralı şirket konumundadır. Yani keşke kapatılsa ama bu bir hayal olurdu sadece...

Bugün maçın başlamasına kısa süre kala, bu foruma da giremedik, tesadüf olamayacak gibiydi, mor kanal paylaşım konusu kilitlenince düzeldi üstelik. Bazen insanların bir kısmı farklı evrende yaşıyor diye düşünüyorum, internet deyince tek bildiği instagram vs olan, hayattan kopuk bir kitle var. Burada öğrenemese, aradığı şeyi bulamayacak.

Bugün maçın başlamasına kısa süre kala, bu foruma da giremedik, tesadüf olamayacak gibiydi, mor kanal paylaşım konusu kilitlenince düzeldi üstelik. Bazen insanların bir kısmı farklı evrende yaşıyor diye düşünüyorum, internet deyince tek bildiği instagram vs olan, hayattan kopuk bir kitle var. Burada öğrenemese, aradığı şeyi bulamayacak.
Ne yazık ki doğru ben izledim zaten de kısıtlama doğru vardı bir şeyler

Hatta maç bitince açıldı burası Bir kaç kere girdim ama kimse online değil diye çıktım Herkes maça gitti sandım

Hatta diğer forumları kontrol ettim onların sayfaları çok hızlı açıldı lakin burası çok yavaştı Çözemedim olayı

super haber inşallah tum ilegal siteler kapanir
İmkansız bir durum her yeri kapatamazlar. Ayrıca korsan yayınlar her gün daha da artıyor ve artacak. İnsanlar normal bir şey izlemek için 5-10 tane yere abone olması lazım. Hatta durum şöyle herhangi bir platform üyeliği olan insanlar bile korsan içerikleri tercih edebiliyor.

Forumdaki kesintilerin bu olaylarla ya da bugünkü maçla hiç bir alakası yoktu arkadaşlar, servis sağlayıcı firmamıza, 66 milyon farklı ip'den ve bir kaç kere, çok yoğun saldırılar yapıldı. Sadece biz değil oradan hizmet alan (kendi web siteleri de dahil) tüm sitelerde kesintiler, yavaşlık yaşandı.

Aslında bizde de hiç kesinti olmadı ama aşırı yavaşlık yaşanan anlarda site açılmadı.

Biz çocukken Skid Row, Bronx, Zombie Boys gibi gruplar, oyunları kırıp hiç bir maddi beklentileri olmadan herkesin erişimine açmışlardı, şimdi çok daha fazlası, gerçek bir Robin Hood mantığıyla büyük sermaye grupları ile mücadele ediyorlar. Ne bu sermaye gruplarının büyümesi ve daha çok kazanmasını kimse engelleyebilir ne de bu grupları, kişileri, geliştiricileri kimse yok edebilir.

Geri