İzlenebilecek kalitede bilim kurgu film ve dizileri

Bilim kurgu benim de ilgimi çeker fakat dizi olarak değil sinema filmi olarak. Çünkü bir süre sonra dizilerde konu tıkanıklığı yaşıyorlar ve ortaya koydukları konular artık sadece bölümü tamamlamak için sıradan bayağı konulara dönüşüyor. Aslında bütün dizilerde bu böyle.
Tabii ki istisnalar olabilir. Doğaüstü olayları işleyen Supernatural iyiydi mesela. Politik-gerilim dizisi Homeland ve Suç-gerilim dizisi Ray Donovan bu ikisi ise bana göre harikaydı.

Bu fringe nasıl bir dizi güzel mi çok yerde ismini duydum ama izlemek kısmet olmadı film izleyim diyodum tavsiye ederseniz fringe dizisine başlayım.
Tavsiyem Silo ile başla. İki sezon oynadı. 3. Sezonu merakla bekliyorum. Çok dizi var ve çok güzel. Ama bir tane söylemek en iyisi. Diğer türlü neyi izleyeceğini insan şaşırıyor. Diğerlerini de sıraya koy.

Ben pek kore dizisi izlemem ama sana şunları izlemeni öneriyorum:
Study Group
Queen of Tears
My Demon
Doctor Slump
Love in the Big City
Lovely runner
A Shop for Killers
The Atypical Family
The Judge from Hell
Pyramid Game
Marry My Husband

Death's Game
Mr. Plankton
Doctor Cha
Çoğunu izledim ,1-2 tanesini finali yüzünden izlemedim ve diğerleri izleme listemde 👍

Tavsiyem Silo ile başla. İki sezon oynadı. 3. Sezonu merakla bekliyorum. Çok dizi var ve çok güzel. Ama bir tane söylemek en iyisi. Diğer türlü neyi izleyeceğini insan şaşırıyor. Diğerlerini de sıraya koy.
Silonun ilk sezon sahnelerini gördüğüm için neredeyse izlemiş kadar oldum ama kalan sezonlar için izleyebilirim teşekkürler.

1-Dune: Prophecy​

2-Andor​

3-Ahsoka​

4-Obi-Wan Kenobi​

5-The Mandalorian​

6-The Book of Boba Fett​

7-Halo​

Hepside birbirinden iyi bilimkurgu Dizileridir hepsini izledim

Son düzenleme:
Reis, Fringe ve Silo'yu bitirdikten sonra Dark'a başlamanı öneririm.
Dark'ı sağlam kafayla izlemek lazım, yoksa "ne izledim ben şimdi" oluyorsunuz. Bazı bölümleri anlayamadım, tekrar izledim😁 Belki yaştandır. Çok fazla zaman atlaması var, bu kimdi, küçüklüğü mü şimdiki halimi derken beynm yandı

Dark'ı sağlam kafayla izlemek lazım, yoksa "ne izledim ben şimdi" oluyorsunuz. Bazı bölümleri anlayamadım, tekrar izledim😁 Belki yaştandır. Çok fazla zaman atlaması var, bu kimdi, küçüklüğü mü şimdiki halimi derken beynm yandı
Adamlar, diziyi anlamayanlar için bir site kurmuşlar.

Son düzenleme:
Akşama bakayım Dune'ye. Dune Netflix filmi mi ? Rebel moon için birşey diyemem, herkesin kendi zevki sonuçta.
Eğer Dune'un iki filmini de izlediysen, bunları da izle derim:
Blade Runner
Blade Runner 2049
Escape from New York
Matrix
Alien
Terminatör
İnception
Dark knight
Memento
Prestige
Dunkirk
Oppenheimer
Tenet
İnterstellar
Martian
Star Wars

İyi bari, bir ben değilmişim kolay anlamayan😁
Yani, anlayamamaları normal. Ben, anlamadığım bölümleri tekrar izlemeye başlamıştım; biraz not aldım, karakterleri tanımaya başladım. Diziyi her ayrıntısına kadar inceledim, sonra taşlar zaten yerine oturuyor. Bazıları Dune ve Interstellar’ı bile anlayamamış; sence bu diziyi mi anlamaya çalışırlar?

Çok takmayın bence yazanlar dahi nereye nasıl bağlayacaklarını/ nasıl ilerleyeceklerini çekerken karar veriyorlar , Dark/Lost gibi dizilerde 😀
Lost o kadar karışık değil. Hadi, Dark'ı geçtim çünkü onu anlayamaman normal, anlamak zorunda da değilsin. Ama bir insan Lost'u izleyip bitirdiyse ve sonunda da bir şey anlayamadıysa yani. Ona derim ki: `Sen diziyi nasıl izledin?` Çünkü bunun başka bir açıklaması olamaz.

Geri