Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Ethernet kablosu kullanmanızı tavsiye ederim. Iptv için en önemli şartlardan ilki internet hızıdır. Ben tivimate kullanıyorum kablosuz en fazla 25 mbps alıyorum bazen yeterli olmuyor kablo takıyorum 70 mbps kadar çıkıyor 4k sorunsuz canlı izliyorum donma, kasma sorunu çok nadir oluyor o da saniyelik.Arkadaşlar tivimate Olsun başka Iptv lere
Ne kadar çok m3u yüklersen kasma veya donma yaparmı?Bilmediiğim için soruyorum
alakalı olabilir. sonuçta kullandığın uygulama eklediğin m3u8 leri kendi içine yazıyorsa, yani sen listeyi açınca her seferinde url den getirmiyor da hafızaya alıyorsa, zamanla şişip ağır çalışabilir. tabi hafızayı nasıl kullandığına da bağlı. mesela sadece 5 liste, sadece 8 liste gibi kısıtlamalar getirilmiş iptv oynatıcılar var piyasa da. haa 100 liste eklesen de sorun olmayacak alt yapıyla hazırlanmışlar da var.Sagol
Şunu merak ettim iptv ye m3u nekadar yüklersen yükle onunla alakalı deyil ozaman
tvbox model ve numarasını bildirin kullanıcılar teknik arızalar hakkında bilgi verirler
Buradaki dipnot mesajınıza çok güldümIPTV yayınlarında donma sorunu genellikle internet bağlantısı, sunucu kalitesi veya kullanılan cihazın performansından kaynaklanır. Sorunun temelini belirlemek için farklı etkenleri göz önünde bulundurmak önemlidir.
Başlıca nedenler şunlardır:
1. İnternet Bağlantısı ve Altyapı Sorunları
IPTV'nin çalışması için stabil ve yeterli bir internet hızına ihtiyaç vardır.
- Yetersiz Bant Genişliği: HD yayınlar için en az 10 Mbps, 4K yayınlar için ise 25 Mbps üzeri hız önerilir. İnternet hızınız bu gereksinimleri karşılamıyorsa donma yaşanır.
- Ağdaki Cihaz Sayısı: Aynı ağa bağlı birden fazla cihaz interneti yoğun kullanıyorsa (video indirme, oyun oynama vb.), IPTV yayını için bant genişliği yetersiz kalabilir.
- Stabilite Sorunları: İnternet hızınız yüksek olsa bile, altyapıdaki kopmalar veya ping (gecikme) değerinin yüksek olması donmalara neden olur. İdeal ping değerleri 20-50 ms arasındadır.
- Wi-Fi Bağlantısı: Wi-Fi sinyalinin zayıf olduğu durumlarda (modeme uzaklık, duvarlar vb.) bağlantı sorunları yaşanabilir. Ethernet kablosu ile doğrudan bağlantı genellikle daha stabil bir çözüm sunar.
2. IPTV Sunucu Kaynaklı Sorunlar
Donma sorunu sizin internetinizden bağımsız olarak yayın aldığınız sunucudan da kaynaklanabilir.
- Sunucu Yetersizliği: Özellikle yasal olmayan veya kalitesiz IPTV hizmetleri, yetersiz altyapıya sahip sunucular kullanır. Kullanıcı sayısı arttıkça (örneğin akşam saatlerinde veya popüler maç yayınları sırasında) sunucu aşırı yüklenir ve yayın kalitesi düşer.
- Sunucu Bakımı veya Arızası: Hizmet aldığınız sunucuda geçici bir sorun, bakım çalışması veya arıza olabilir.
3. Cihaz ve Yazılım Sorunları
Yayını izlediğiniz cihazın kendisi de bir etken olabilir.
- Yetersiz Donanım: Cihazınızın (Smart TV, IPTV kutusu, telefon, bilgisayar) RAM veya işlemci kapasitesi yetersizse, yayını işlemede zorlanabilir ve donma yapabilir.
- Yazılım Hataları/Güncellemeler: Kullanılan IPTV uygulamasının güncel olmaması veya yazılım hataları donmalara yol açabilir.
- Aşırı Isınma: Cihazın aşırı ısınması performansını düşürerek donma sorunlarına neden olabilir.
Sorunu Gidermek İçin Çözüm Önerileri:
- İnternet Hızınızı Test Edin: Yayın kaliteniz için yeterli hıza sahip olduğunuzdan emin olun.
- Modeminizi Yeniden Başlatın: Basit bir modem/router yeniden başlatması bağlantı sorunlarını çözebilir.
- Kablolu Bağlantıyı Deneyin: Wi-Fi yerine ethernet kablosu kullanarak daha stabil bir bağlantı elde edebilirsiniz.
- Sunucu Sağlayıcınızla İletişime Geçin: Sorunu
IPTV yayınlarında donma sorunu genellikle internet bağlantısı, sunucu kalitesi veya kullanılan cihazın performansından kaynaklanır. Sorunun temelini belirlemek için farklı etkenleri göz önünde bulundurmak önemlidir.
Başlıca nedenler şunlardır:
1. İnternet Bağlantısı ve Altyapı Sorunları
IPTV'nin çalışması için stabil ve yeterli bir internet hızına ihtiyaç vardır.
- Yetersiz Bant Genişliği: HD yayınlar için en az 10 Mbps, 4K yayınlar için ise 25 Mbps üzeri hız önerilir. İnternet hızınız bu gereksinimleri karşılamıyorsa donma yaşanır.
- Ağdaki Cihaz Sayısı: Aynı ağa bağlı birden fazla cihaz interneti yoğun kullanıyorsa (video indirme, oyun oynama vb.), IPTV yayını için bant genişliği yetersiz kalabilir.
- Stabilite Sorunları: İnternet hızınız yüksek olsa bile, altyapıdaki kopmalar veya ping (gecikme) değerinin yüksek olması donmalara neden olur. İdeal ping değerleri 20-50 ms arasındadır.
- Wi-Fi Bağlantısı: Wi-Fi sinyalinin zayıf olduğu durumlarda (modeme uzaklık, duvarlar vb.) bağlantı sorunları yaşanabilir. Ethernet kablosu ile doğrudan bağlantı genellikle daha stabil bir çözüm sunar.
2. IPTV Sunucu Kaynaklı Sorunlar
Donma sorunu sizin internetinizden bağımsız olarak yayın aldığınız sunucudan da kaynaklanabilir.
- Sunucu Yetersizliği: Özellikle yasal olmayan veya kalitesiz IPTV hizmetleri, yetersiz altyapıya sahip sunucular kullanır. Kullanıcı sayısı arttıkça (örneğin akşam saatlerinde veya popüler maç yayınları sırasında) sunucu aşırı yüklenir ve yayın kalitesi düşer.
- Sunucu Bakımı veya Arızası: Hizmet aldığınız sunucuda geçici bir sorun, bakım çalışması veya arıza olabilir.
3. Cihaz ve Yazılım Sorunları
Yayını izlediğiniz cihazın kendisi de bir etken olabilir.
- Yetersiz Donanım: Cihazınızın (Smart TV, IPTV kutusu, telefon, bilgisayar) RAM veya işlemci kapasitesi yetersizse, yayını işlemede zorlanabilir ve donma yapabilir.
- Yazılım Hataları/Güncellemeler: Kullanılan IPTV uygulamasının güncel olmaması veya yazılım hataları donmalara yol açabilir.
- Aşırı Isınma: Cihazın aşırı ısınması performansını düşürerek donma sorunlarına neden olabilir.
Sorunu Gidermek İçin Çözüm Önerileri:
- İnternet Hızınızı Test Edin: Yayın kaliteniz için yeterli hıza sahip olduğunuzdan emin olun.
- Modeminizi Yeniden Başlatın: Basit bir modem/router yeniden başlatması bağlantı sorunlarını çözebilir.
- Kablolu Bağlantıyı Deneyin: Wi-Fi yerine ethernet kablosu kullanarak daha stabil bir bağlantı elde edebilirsiniz.
- Sunucu Sağlayıcınızla İletişime Geçin: Sorunun genel olup olmadığını öğrenmek için hizmet aldığınız yerle iletişime geçin.
- Cihazınızı Kontrol Edin: Cihazınızın performansını ve ısınma durumunu kontrol edin, uygulamayı güncelleyin veya alternatif bir IPTV oynatıcı deneyin.
Dipnot: Benim Abdal-Zeka Programı gece yarısından sonra bu kadar kafası çalışıyor
Buradaki yorumunuza çok güldüm
- n genel olup olmadığını öğrenmek için hizmet aldığınız yerle iletişime geçin.
- Cihazınızı Kontrol Edin: Cihazınızın performansını ve ısınma durumunu kontrol edin, uygulamayı güncelleyin veya alternatif bir IPTV oynatıcı deneyin.
Dipnot: Benim Abdal-Zeka Programı gece yarısından sonra bu kadar kafası çalışıyor
sadece hangi apk yi kullaniyorsan onu şişirir biraz gec acilmasina sebeb olur mesela bende iptvextrema var bem ona 1500 tane eklemistim listeler bolumune girince kendine gelmesi en az 5dk buluyordu tum ekli listeleri gostere bilmesi icinSagol
Şunu merak ettim iptv ye m3u nekadar yüklersen yükle onunla alakalı deyil ozaman
hocam senin uygulama yeter ne gerek var başka uygulamayasadece hangi apk yi kullaniyorsan onu şişirir biraz gec acilmasina sebeb olur mesela bende iptvextrema var bem ona 1500 tane eklemistim listeler bolumune girince kendine gelmesi en az 5dk buluyordu tum ekli listeleri gostere bilmesi icin
20- IPTV Konuları: IPTV ile ilgili herhangi bir satış konusu açmak, IPTV önerisinde bulunmak, özel mesajdan IPTV ile ilgili kurallara uymayan mesajlaşmada bulunmak yasaktır.Kaliteli ip tv paneli kullan donmaz, *** güzel
20- IPTV Konuları: IPTV ile ilgili herhangi bir satış konusu açmak, IPTV önerisinde bulunmak, özel mesajdan IPTV ile ilgili kurallara uymayan mesajlaşmada bulunmak yasaktır.
Hiç alakası yok ancak başka 4 nedeni var!Sagol
@İsmail74 sadece tavsiye niteliğindedir.amazon fire tv stick