İnternet sağlayıcısı hakkında yardıma ihtiyacım var

Sahte154

Üye
Konular
1
Arkadaşlar öncelikle merhaba şu anda Türk telekom'un internetini kullanıyorum 16 megabit internet veriyor daha fazla internet alamıyorum diğer internet sağlayıcıları da aynı hızı veriyor internet hızımı nasıl arttırabilirim ne gibi işlemler yapmam lazım Türk telekom'un ofisine gittim görüştüm işlem yapacağız altyapıyı iyileştireceğiz diyorlar bugünkü teknik servisten gelen Türk Telekom çalışanları şu anda uzun vadede yapabiliriz yakın zamanda herhangi bir iyileştirme çalışması yapamazlar diyor çünkü internet panosundaki kota dolmuş komple altyapıyı değiştirmeleri gerekiyor sizin bu konudaki fikir öneri ve düşünceleriniz nelerdir yardım edebilecek bir arkadaş varsa çok minnettar kalırım.

Arkadaşlar öncelikle merhaba şu anda Türk telekom'un internetini kullanıyorum 16 megabit internet veriyor daha fazla internet alamıyorum diğer internet sağlayıcıları da aynı hızı veriyor internet hızımı nasıl arttırabilirim ne gibi işlemler yapmam lazım Türk telekom'un ofisine gittim görüştüm işlem yapacağız altyapıyı iyileştireceğiz diyorlar bugünkü teknik servisten gelen Türk Telekom çalışanları şu anda uzun vadede yapabiliriz yakın zamanda herhangi bir iyileştirme çalışması yapamazlar diyor çünkü internet panosundaki kota dolmuş komple altyapıyı değiştirmeleri gerekiyor sizin bu konudaki fikir öneri ve düşünceleriniz nelerdir yardım edebilecek bir arkadaş varsa çok minnettar kalırım.
merhaba hadiim olmayarak soyluyorum bende de anlattın gıbı olmustu ADSL paket kullanıyordum 12 megabit maksimu veriyorlardı vdsl yaptırdım paketımı simdi 55 magabi alıyorum

merhaba hadiim olmayarak soyluyorum bende de anlattın gıbı olmustu ADSL paket kullanıyordum 12 megabit maksimu veriyorlardı vdsl yaptırdım paketımı simdi 55 magabi alıyorum
Benim de VDSL modem var ancak altyapım 16 dan fazla vermiyor panodan kendim kablo çektirmek istiyorum dedim kutu dolu dediler

modem ara yuzden bakabilin abonelık adsl dir vdsl deyil sanirm

modem ara yuzden bakabilin abonelık adsl dir vdsl deyil sanirm
Hocam ben bilişim bölümü okumuş bu işleri çorap söküğü gibi yapan kişi olarak çok seçeneğim yok böyle bir durumda kalmış birisi var mı onu merak ediyorum en son çare antenli router ile 2 km öteden İnternet taşımak 15 bin TL gibi maliyet çıkıyor

Hocam ben bilişim bölümü okumuş bu işleri çorap söküğü gibi yapan kişi olarak çok seçeneğim yok böyle bir durumda kalmış birisi var mı onu merak ediyorum en son çare antenli router ile 2 km öteden İnternet taşımak 15 bin TL gibi maliyet çıkıyor
kardesim ben musteri hizmetlerinden paketimi vdsl yapmalarını istedim paket degisimi saglandı paket vdsl oldukdan sonra tekrar aradım ardından ne kadar hız aldımı sorusum konturol ettiler kesintisiz sorun yaşamadan 55 mbt alırsın dediler 55mbit test ediyorum 55 mbit cıkıyor kullanıyorum hic sorun yasamadım soyluyeceklşerim bu kadar veselam.

kardesim ben musteri hizmetlerinden paketimi vdsl yapmalarını istedim paket degisimi saglandı paket vdsl oldukdan sonra tekrar aradım ardından ne kadar hız aldımı sorusum konturol ettiler kesintisiz sorun yaşamadan 55 mbt alırsın dediler 55mbit test ediyorum 55 mbit cıkıyor kullanıyorum hic sorun yasamadım soyluyeceklşerim bu kadar veselam.
Eyvallah ancak benim sorunum saten VDSL kullanıyor olmam ama sağolun

Öncelikle internet kutusundaki kota dolmuş lafı yalan ve bahene olduğunu düşünüyorum.
Siz şuan VDSL alt yapısını kullanarak mı hizmet alıyorsunuz?
Yoksa ADSL olarak hizmet veriyorlar. ikisi arasında dünya kadar fark var.

Tek sorun sizin bulunduğunuz evin konumundaki internet (telefon) kabloları eski olduğu için düşük hızlarda almanız normal

O bölgeye alt yapı çalışma proje planı yapılması gerekiyor. Daha sonra yüksek hızlarda hizmet alabilirsiniz.

İmzada toplasan dilekçede versen çok zor.
Şuan TürkTelekom 5 G çalışmalarını tüm Türkiye genelinde hızlandırdı.

Tabi bunlar faturaya yansıyacak 😂
Birazda şanssızlık
En kötü evi değiştirin fiber altyapı olan bölgeyi tercih edin 😂

Neyse benim diyeceklerim bu kadar iyi günler

Anladığım kadarıyla altyapı adsl o yüzden fazla hız veremiyorlar. Yani yapacak fazla bir şey yok. Altyapı sağlayıcısının altyapıyı güncellemesi gerekmekte. O da yıllar sürebilir. Box tarzı baz istasyonu interneti çok pahalı oluyor. Ama çekişe göre verim alabilirsin. Veya uydu interneti denemelisin ama o da çok hızlı olmuyor 16 mbps alan arkadaşlarım vardı. Size kaç gelir bilmem.

Yıl olmuş 2025 milenyum falan filan adamın evinin olduğu yerde internet alt yapısı yok, enteresan walla. O aldığın internetide 100 yıllık bakır kabloyla veriyorlardır bunlar.

2005te yurtdışına taşındığımda, internet hızım 32 mbps idi

Telokom'u hariri diye birine sattılar adam yatırım yapmadığı gibi herşeyi sattı savdı sonunda tekrar büyük zararla geri aldılar dolayısı ile alt yapı geliştirilemedi,Bugün İnternet hizmetini Anadolu içinde hangi şirketten alırsanız alın Telekom alt yapısını kullanıyor hız-mız terane kardeşim birde süper fiyatlarla kazıklanıyoruz misal,ben Kablonet kullanıyorum modeme 6 metre uzaklıkta arada bir duvar var TvBox donuyor, PC me dahili Wifi taktığım halde bir çizgide kaldı hiç telaşa gerek yok bir router işibitirdi.İspatını iki görüntü ile kanıtlamaya çalıştım

Ekli dosyalar

• Opera Anlık Görüntü_2025-09-18_184007_www.hepsiburada.com.png
    Opera Anlık Görüntü_2025-09-18_184007_www.hepsiburada.com.png
    136.1 KB · Görüntüleme: 9
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    23.1 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Ben türk telekomu aradım 16 megabit verebiliriz dediler sonra türkneti aradım en fazla 60 megabit verebiliriz dediler kabul ettim kurulum yapıldı internet acıldı.İnternet hızım 16 megabit veriyordu türkneti aradım hemen yükselttiler şuan hızım en fazla 45 megabit Türknete sor en iyisi bence

Lokasyon bilgim olmadığı için bir şey diyemem ama gelen kişinin söylediğinden anladığım alt yapı nedeniyle. Alternatif sağlayıcıların kendi alt yapısı sizin orada fiilen bulunanlardan bakın.

Antenli/kablosuz hizmet veren firmalar var. bölgende baz istasyonları oluyor. Oradan alıyorsun internet hizmetini. Bulunduğun bölgede varsa deneyebilirsin. Gördüğüm kadarıyla bölgenizde Hiperonline ve Netgigabit firmaları var.

Bu devirde 16 mb internet!!! yazacak çok şey var da neyse. Mazerete bak internet panosundaki kota dolmuş hızın portla ne alakası var? oranın alt yapısı fiber olmadan kablolar komple değişmeden oraya ne yapsan internetin keyfini çıkaramazsın.

Aslında kablo döşeme ve altyapı yapmak yerine baz istasyonları güclendirseler.Süperbox gibi sistem olsa daha güzel olur.Ama şuan süperbox fiyatları pahalı

Antenli/kablosuz hizmet veren firmalar var. bölgende baz istasyonları oluyor. Oradan alıyorsun internet hizmetini. Bulunduğun bölgede varsa deneyebilirsin. Gördüğüm kadarıyla bölgenizde Hiperonline ve Netgigabit firmaları var.
bu hiperonline nın kendi altyapısı mı normal(ttnet) fiber ile hiberonline fiber diye ayrı vermiş sitelerinde altyapı sorgulama da çalışmıyor ili seçiyorum öylece kalıyor

Geri