İNTERNET SAĞLAYICI ÜCRETLERİ NEDEN PAHALI?

Türk Telekom'da yılın ikinci çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçların kamuoyu ile paylaşıldığı ve Salı günü düzenlenen toplantıda şirketin CEO'su Ümit Önal, "Türkiye'de internet tarifeleri 'sudan ucuz' demek yanlış olmaz" ifadelerini kullandı.

İnternet paketleri sudan ucuzmuş....Yersek
2023 ocakta şehrimizde simit 1 tl. idi.Şimdi 12.5 tl.Artış 12.5-1=11.5 tl. Artış yüzdesi %1150 Enflasyon %49 imiş.Ben bana söylenene değil cebimden çıkana bakarım.

1975 de matematik öğretmeni oldum. 1 kg kıyma 9 tl. idi.Şimdi 450 tl. 1 lt.benzin 2.4 tl. idi.Şimdi 44 tl.
Gazete 25 kr idi.Kahvede çay 25 kr. idi.Yeni öğretmen iken bu ülke bana 1672 tl.maaş,240 tl.md.lük ve ek ders ücreti ve Çorum'da çalıştığım için Çorum-Çankırı kırsal kalkınma projesi kapsamında 500 tl veriyordu.Toplamda yaklaşık 2400 tl.
maaşımla 267 kg.kıyma alabiliyordum.Aynı kıymayı almam için 267x450=120150 tl.gerekir. Demek ki insanları açlığa sürüklemişler.

1975 de matematik öğretmeni oldum. 1 kg kıyma 9 tl. idi.Şimdi 450 tl. 1 lt.benzin 2.4 tl. idi.Şimdi 44 tl.
Gazete 25 kr idi.Kahvede çay 25 kr. idi.Yeni öğretmen iken bu ülke bana 1672 tl.maaş,240 tl.md.lük ve ek ders ücreti ve Çorum'da çalıştığım için Çorum-Çankırı kırsal kalkınma projesi kapsamında 500 tl veriyordu.Toplamda yaklaşık 2400 tl.
maaşımla 267 kg.kıyma alabiliyordum.Aynı kıymayı almam için 267x450=120150 tl.gerekir. Demek ki insanları açlığa sürüklemişler.
Her cümlenize gönülden katılıyorum 👏👏👏

aynen hocam haklısın valla

Türkiye'de tarifelerin yüksek olmasının nedeni devlet. Internet ve cep telefonu faturaların yarısından fazlası vergi olarak devlete gidiyor. Hazine tam takır olduğu için iktidar operatörlerin ucuza hat satmasını engelliyor. Fatura ne kadar yüksek olursa, devletin vergi geliri de o kadar artmış oluyor.

İletişim çağında Devlet Politikası sonucu Türk Telekom ve aracılığı ile İnternet sağlayıcılarına adeta soyduruluyoruz.Yıllar yılı Avrupa bizi kıskanıyor argümanları savuranların Avrupada ki ülkelerde sunulan ücretlere bir bakıp karar vermeleri gerekir. Avrupa da 1 birim ödenirken bizde 3 birim bedel isteniyor.
Bunun adı Haberleşme "iletişim" Çağı değil, bir nevi soygun çağıdır.
Almanya dan bir örnek
Tarif

• unbegrenzte Internetflatrate
  • Bereitstellungspreis einmalig 59,95 €
  • 24 Monate Mindestlaufzeit
  • kostenloses Online Kundenportal
  • Kündigungsservice mit Rufnummermitnahme
Telefonie
  • Telefon-Flat ins deutsche Festnetz
  • bis zu 3 Rufnummern inklusive
  • bis zu 10 Rufnummern möglich
  • 2 Sprachkanäle
  • Entstörzeit 24h (werktags)
Mobilfunk
  • optional buchbar
  • 0,17 €/min
  • optionale Flatrate für 14,95 €/Monat

Çok haklısınız öğrretmenim.

2021 de 20 tlye traş oluyordum,şimdi 250 tl.Aynı berber..O dönemde 12 bin lira maaş alıyordum şimdi 50 bin.Berberin tarifesi 12.5 kat artarken benim maaşım 4 kat arttı sadece.Enflasyondan esnaf hiç etkilenmedi,hatta memnunda çoğu.Ben memurum,sağlıkçı.Ezilen memur,emekli ve çiftçi oldu sadece.Sıfır lastiğim var evde gidip lastikçiye değiştirtemiyorum.Değişme,balans 1500 diyor.Esnaf çığrından çıktı,el emeği olan işte bile.Odanın birinin peteğini büyüteceğim,1000 liraya aldım peteği takmasına 3500 istiyor sucu.Boru kaynak makinesi alıp 500 liraya kendim taktım.

1 internet sağlayıcı dan gecen sene 200 tl ye 1 yıl kalma sözü ne abonelik aldım bu ay bitti teklif telefonu geldi verilen teklif şimdi kimin 3 misli sordum neden böyle enflasyon %60larda söylenirken sizde%300mü dedim bu bizle alakalı değil data hizmetleri yurtdışından alındığı nı onların fiyat artırmasından kaynaklı olduğunu ifade etti görünenen şu bizden türlü ayaklarla alınan adı konan ama adına hizmet etmeyen sen öde adıyla haraca bağlanan ücretlerin alt yapıya değilde kendi cep yapıya yapıldığı sürece hiç bir zaman rahat ödeme koşulları oluşmayacak oluşturulmak da istenmeyecek
alıntı buna dikkat 2023 böyle 2024 de aynı
2023 yılında dünya genelindeki enflasyon ortalaması %6.6'ya geriledi, bu oran daha önce %8.8'di. Türkiye ise %61'lik enflasyon oranıyla dünya ülkeleri arasında ikinci sırada yer alıyor ve Avrupa ülkeleri arasında birinci sıradadır.

Türkiye'de tarifelerin yüksek olmasının nedeni devlet. Internet ve cep telefonu faturaların yarısından fazlası vergi olarak devlete gidiyor. Hazine tam takır olduğu için iktidar operatörlerin ucuza hat satmasını engelliyor. Fatura ne kadar yüksek olursa, devletin vergi geliri de o kadar artmış oluyor.

rahmetli adile naşitin güzel bir sözü var , "biz eşşek olduktan sonra semer vuran çk olur oğul"

Bu mesajdan sonra forumda yazılan her mesajdan sonra harf başına olmak üzere ve azami 200 karaktere kadar 0.25 Krş, 200 karakter üzeri ise 0.75 Krş olarak vergilendirilecektir.

Gündüz gönderilen mesajlar yukarıdaki tarifeden uygulanırken gece gönderilenlere ayrıca ÖTV uygulanacaktır.

Bu uygulama resmi forum gazetesinde yayımlandığı tarihten itibaren geçerlidir.

Forum Hazineyle Bakışanı.

Bu mesajdan sonra forumda yazılan her mesajdan sonra harf başına olmak üzere ve azami 200 karaktere kadar 0.25 Krş, 200 karakter üzeri ise 0.75 Krş olarak vergilendirilecektir.

Gündüz gönderilen mesajlar yukarıdaki tarifeden uygulanırken gece gönderilenlere ayrıca ÖTV uygulanacaktır.

Bu uygulama resmi forum gazetesinde yayımlandığı tarihten itibaren geçerlidir.

Forum Hazineyle Bakışanı.
Vergide sınır tanımıyoruz süper fikir :)

2021 de 20 tlye traş oluyordum,şimdi 250 tl.Aynı berber..O dönemde 12 bin lira maaş alıyordum şimdi 50 bin.Berberin tarifesi 12.5 kat artarken benim maaşım 4 kat arttı sadece.Enflasyondan esnaf hiç etkilenmedi,hatta memnunda çoğu.Ben memurum,sağlıkçı.Ezilen memur,emekli ve çiftçi oldu sadece.Sıfır lastiğim var evde gidip lastikçiye değiştirtemiyorum.Değişme,balans 1500 diyor.Esnaf çığrından çıktı,el emeği olan işte bile.Odanın birinin peteğini büyüteceğim,1000 liraya aldım peteği takmasına 3500 istiyor sucu.Boru kaynak makinesi alıp 500 liraya kendim taktım.
2006 öss'de sayısal ilk 10000'e girdim. Mesleğimi çok seviyorum, bir daha tercih şansım olsa yine aynı mesleği seçerim. 2012'de piyasaya girdim. Her geçen sene piyasa çok kötüye gitti şimdi tarif edilemez.

Ben Netgsm kullanıyorum. Normalde 100 mbit 299TL. Benim Refarans kodum ile üye olursanız 6 ay boyunca her ay 40 TL indirim alırsınız

Referans kodunu kullan sende Netgsm avantajlarından faydalan.

Kod : NTGLNI99UQ

Başvuru: sabitintoim.netgsm.com.tr/yenibasvuru?refno=NTGLNI99UQ

benim burda sadece 12 mb hız alabiliyorum 500 tl ödüyorum

Konuyu görüntüleyenler

Geri