ingilizce öğrenme

ErnestMuci

Üye
Konular
18
dostlar ingilizceyi öğrenirken kullandınız kitapları siteleri kanalları paylaşabilirmisiniz

hayırlı akşamlar

dostlar ingilizceyi öğrenirken kullandınız kitapları siteleri kanalları paylaşabilirmisiniz

hayırlı akşamlar
iki sene hazırlık okudum devlet lisesinde ve üniversitesinde. %100 ingilizce devlet üniversitesi bitirdim. sonra wse diye bir kursa gittim konuşmayı geliştirmek için amerikan hoca seni burada geliştiremeyiz sen artık sadece ingilizce altyazılı ingilizce dizi film izle dedi. söyleyeceklerim bu kadar Allah kolaylık versin

Üniversite okurken 1.sınıfta kullandığımız kitap. Ders verirken de bunu kullanıyordum.

Bizdeki sıkıntı gramer'i öğreniyoruz. Konuşulanı anlıyoruz fakat iş konuşmaya gelince biraz sıkıntı yaşıyoruz. İngilizce çocuk kitapları okuyun. Hatta sesli olarak karşı tarafa okuyun ve sayfa bitince Türkçesini karşınızdakine anlatın

Reading/Writing/Listening.
Yabancı dil ağırlıklı okuyunca ayrı ayrı sınav olduğunuz kısımlar. Oku/Yaz/Dinle ile kendinizi test ede ede geliştirebilirsiniz. Ayrıca mümkün oluyorsa internet üzerinden de olsa İngilizce'yi ana dili gibi konuşabilen kişilerle sohbet edin yazılı ve sesli/görüntülü arama ile. Arkadaşlık ettiğiniz kişiler genelde yanlışınız olduğunda sizi düzeltir, telaffuz konusunda da yardımcı olurlar. Böylece eğlenerek öğrenirsiniz. Bizim genel eksiğimiz utangaçlıktan ve eleştirilme korkumuzu yenememekten kaynaklansa da bu tip durumlarda endişe etmenize gerek kalmaz.

Kitap konusuna gelince o zamanlar okuduğum lise Darıca'da olduğu için ders kitaplarımızı da basılı vermedikleri için ancak Kadıköy veya Akmar'dan fotokopi çektirerek alabiliyorduk. O yüzden ismini hatırlıyorum dersem yalan olur. Maalesef üniversiteside girdiğim ilk İngilizce dersinde hocayla -doğrusu bu konusunda- anlaşmayınca ders sonunda bir daha derslerine girersem kesinlikle bırakacağı tehditi sonrası hiçbir dersine girmedim o yüzden oradan da kaynak veremiyorum.

Öğrenirken geliştirme kısmında ben bu yüzden kitaplar yerine diyalog kurmanızı öneririm. Çünkü benim için hep öyle oldu. Yüzlerce yabancı arkadaşım, kız arkadaşlarım vs oldu. Temelden bildiklerim sayesinde onlarla biraz daha ilerletebildim. Temel için diğer arkadaşların da önerdiği gramer kitaplarını edinin. Dil bilgisi anlamayı kolaylaştırır, practice öğrendiklerinizi geliştirir. Günlük hayatın içine de esprilerle bile dahil ettiğinizde akılda kalıcılığı arttırır. Şarkıları değiştirin keyfinizce Türkçe-İngilizce karışık söyleyin sözlerini. Hem gülersiniz hem de evet bu kelimenin yerine bu kelimeyi kullanınca o anlamı veriyor dedirtir.

Uzattıysam kusura bakmayın. Başarılar dilerim.

Geri