İlk bilgisayarınızla olan anınız.

Full3

Üye
Konular
7
Tam emin değilim milliyet gazetesi 1988 yılında bir bilgisyar kampanyası başlatmıştı. Sinclair spectrum 128K. O zamanlar Comoder 64 var piyasada bu 128 siz düşünün artık. Bilgisayarı almak için gazete dağıtım merkezine gittim. Almadan çalışıyormu bir test edelim dedim. Adam apartmanda bilgisayar bölümünde görev yapan bir öğretim görevlisi var onu çağırayım dedi. Neyse gelen bayan bilgisayarı açtı aaa reset butonu var bunda biz fişten çekiyoruz resetlemek için demişti.
Ya yalan olmasın 1200 Tl ye almıştım. Yarısı peşin yarısı 12 ay taksitle. Kasetli bildiğiniz teyp kaseti kullanıyor. Diskli olan 1600 TL idi. Belki teyp kaseti bilmeyeniniz vardır içimizde. Tabiki Basic dilinde çalışıyor. O zamanlar windows yok. Kitaplar kasetler getirtiyorum Ankaraya gidenlerden. Tüplü TV önünde gözümü kızarta kızarta bayağı zaman geçirdim.
Bir yıl sonra arkadaşın biri bunu bana sat dedi tamam satayım dedim. Faturayı gösterip aldığım fiyata bir yıl sonra sattım. Elimdeki kaset ve kitaplarla birlikte. Aradan 3 yada 4 ay geçti bilgisayar fiyatlarına bakma şansım oldu. Oda ne benm bilgisayar 600 TL sıfırı. Arkadaşı bilmeden kazıklamış oldum.
Uzun bir aradan sonra 1997 de win 95 li bilgisayarımı aldım. Hard Disk 6 GB. Yurt dışından 30 GB Hard disk getirmiştim. Takarken bilgisayarcınının biri öbürüne 30 Gb hard diskin olsa ne yapardın diye sormuştu. Oda MP3 doldururum demişti. Zaman su gibi akıyor.
1735504036741

İlk bilgisayarım ZX Spectrum 48K idi. 1983 yılında almıştım. O zamanlar babamın görevi nedeniyle yurt dışındaydık. Ben okuldan sonra markette çalışıyordum. Biriktirdiğim paralar ile bisiklet Atari walkman gibi şeyler almıştım. Sonra bilgisayar ile tanıştım sonra onun için para biriktirmeye başladım. O zamanın parasıyla 11.000 Belçika frangı. O zamanlar çok iyi paraydı. ( Şuanki TL değeri 10.000 TL) verip İngiltereden sipariş etmiştik. Boş durmayı sevmezdim çocukken bile illa çalışırdım.

1 ENPJltUb 2NIQcts8BOE9A

Son düzenleme:
Vestel FC 200

1986 da babam bu bilgisayarı almıştı. Fiyatını hatırlamıyorum. O zamanlar 14 15 yaşındaydım ve İbrahim Tatlıses hayranıydım ve kasetleri vardı. Oyun oynuyordum fakat oyunları bulmak çok güç idi. Babamın iş arkadaşı kaset getirsin oyun vereyim kendisine demiş. İbrahim Tatlıses kasetlerimi oyunlara feda ettim :) . Adam Çift kaset çalar teypten bir sürü oyun vermişti bana. Ayrıca MSX Basic Dili ile Ekranda saat dakika ve saniye gösteren alarmlı dijital saat programı yapmıştım. Severek oynadığım oyunlar ise :

Manic Miner :

LF8m45

Road Fighter:
Road fighter 02 big

Bir motor oyunu vardı. Gır gır gır çok oynadım.

Nostalji denemek isterseniz Road Fighter!ı indirip kurmadan oynayabilirsiniz. Kasperky ile taranmıştırr Virüs yok. Ben de arada nostalji yapıyorum.

Geri