Hiper İnternet Fiber internet farkı

haydar5860

Üye
Konular
27
Günlük kullanımda bu ikisi arasında hız olarak farkedermi internet hızı

ttnet'e göre aralarındaki tek fark, fiber bağlantının kullandığı cam kablo, hiper bağlantının kullandığı bakır kablodur ve küçük farkla fiber bağlantı daha hızlıdır. binaya kadar gelen hat fiber olsa da bina içinizdeki hat ve ev hattınız fiber değilse hipernet kullanmak zorunda kalıyosunuz

bizim apartmana geldiler hat cekmek icin fiber internetin apartmanda herkes baglattı ben baglatmadım sonra ücretli olur şimdi bedava dediler zaten bedava dediklerinde insan bi işkilleniyor olsun dedim ben internetimden menunum zaten bundan sonrada 5g gelir sonrası malum pandemidek, izlettikleri sahneleri izlersek sasırmam

bizim apartmana geldiler hat cekmek icin fiber internetin apartmanda herkes baglattı ben baglatmadım sonra ücretli olur şimdi bedava dediler zaten bedava dediklerinde insan bi işkilleniyor olsun dedim ben internetimden menunum zaten bundan sonrada 5g gelir sonrası malum pandemidek, izlettikleri sahneleri izlersek sasırmam
bedava dedikleri aslında bedava değil bağlarken ttnet kendi modemini takıyor ve aylık 50-tl kira bedeli tahsil ediyor. abonelik iptalinde modemi teslim etmeniz isteniyor. Etmediğiniz takdirde o günkü modem değerini tahsil ediyor. Bu konuyu biraz araştırdım.

Onların vergiği modemi çıkarıp kendi modeme verileri kopyaladım. Ertesi gün fiber kesildi arıza kaydı geçip servis çağırdım. Geldiklerinde verdiğimiz modem nerde dediler bende ahanda benim modemin içinde dedim. Kopyaladım sizin modemi kendi modeme.. Hem bedava hemde verdiğiniz modeme kira bedeli alıyorsunuz. Bu nasıl iştir deyince sustular.

Sonuç: Karar sizin... ister fibere(cam) geçersiniz, ister hiper(bakır) de kalırsınız..

Bu ara fiber bağlatmaya kalktım adresimi sordular adresimi söylediğimde santrala 1300 metre mesafede oturduğumu 900 metreye kadar fibernet 900 metre üstüne hipernet verebildiklerini söylemişlerdi ben farkın aradaki mesafeye göre olduğunu belli bir mesafeden sonra hızın hiper e düştüğünü biliyorum haa ne kadar doğru onu bilmiyorum TTNET in yalancısıyım

Geri